amialino Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 T. Szerkesztõk! Segítséget szeretnék kérni. Letöltöttem a Gimp.2.3.12. programot, de sajnos megnyitáskor hibaüzenetet kapok, amit nem tudok mire vélni. Miután megnyitom a programot elkezd "dolgozni", kiirja "Adatfájlok keresése", ez rendben van, majd "Erõforrásbeállítások" és itt megjelenik a Micrsoft hibaüzetene, hogy "A gimp-2.3.exe hibát észlelt, ezért leáll". Megpróbáltam, hogy letöröltem a teljes programot, majd újratelepítettem, de sajnos nem jutottam elõrébb. Valamit biztosan elrontottam a telepítésnél. Van egy ablak, ahol be lehet állítani, hogy milyen képeket nyisson meg, lehet, hogy itt jelöltem be esetleg valamit amit nem kellett volna? Elõre is köszönöm a segítséget, várom válaszod. Kezdõ számítógépezõ vagyok és sajnos nem mindig tudok eligazodni, talán másnak ez nem nagy probléma, mégis kérlek, segits ha lehetséges. Köszönöm, hogy végigolvastad! Tisztelettel: amialino
Bata László Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 A GIMP a GTK futtatási környezet nélkül nem mûködik. Ahonnan le lett töltve, biztos van egy link a megfelelõ GTK telepítõre is. Ajánlott elõször a GTK-t felrakni, majd ez után a GIMP-et. Egy másik lehetséges megoldás Windows alatt a GIMP Portable használata (www.portableapps.com) ebbe beleintegrálták a GTK-t is.
amialino Posted March 1, 2007 Author Posted March 1, 2007 Kedves Bata László! Nagyon szépen köszönöm a hasznos segítséget. Tiszteletteli üdvözletem: amialino
Pentium XE Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 (edited) Nálam is ez a baj, pedig a legújabb GTK-t tettem fel. Nekem a Portable progik nem jönnek be otthoni használatra, úgyhogy inkább a sima. Valahogy nem lehet ezt megoldani? Sikerült megoldani a dolgot a 2.2.14-essel, de találtam valami érdekeset. Nem tudom hogy hogyan vannak a verziószámok, de ezt jól összekeverték. Edited June 1, 2007 by Pentium XE
MERNOK Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Sziasztok! Tudnátok-e mutatni egy linket, ahonnan úgy tudom letölteni a GIMP legújabb verzióját, hogy a GTK-t is tartalmazza, s nem kell külün telepíteni? Ha nincs ilyen, akkor mi a telepítési sorrend, ill. szeretnék linket kérni? A legújabb verzió tud-e magyarul?
Bata László Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 http://gimp-Windowssourceforge.net/stable.html Igen, tud magyarul. Ha a Windowsod magyar területi beállítással fut, a GIMP magától magyarul jelentkezik be.
Recommended Posts