Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Gimp.2.3.12.

Recommended Posts

Posted

T. Szerkesztõk!

Segítséget szeretnék kérni.

Letöltöttem a Gimp.2.3.12. programot, de sajnos megnyitáskor hibaüzenetet kapok, amit nem tudok mire vélni.

Miután megnyitom a programot elkezd "dolgozni", kiirja "Adatfájlok keresése", ez rendben van, majd "Erõforrásbeállítások" és itt megjelenik a Micrsoft hibaüzetene, hogy "A gimp-2.3.exe hibát észlelt, ezért leáll".

Megpróbáltam, hogy letöröltem a teljes programot, majd újratelepítettem, de sajnos nem jutottam elõrébb.

Valamit biztosan elrontottam a telepítésnél.

Van egy ablak, ahol be lehet állítani, hogy milyen képeket nyisson meg, lehet, hogy itt jelöltem be esetleg valamit amit nem kellett volna?

Elõre is köszönöm a segítséget, várom válaszod.

Kezdõ számítógépezõ vagyok és sajnos nem mindig tudok eligazodni, talán másnak ez nem nagy probléma, mégis kérlek, segits ha lehetséges.

Köszönöm, hogy végigolvastad!

Tisztelettel: amialino

Bata László
Posted

A GIMP a GTK futtatási környezet nélkül nem mûködik. Ahonnan le lett töltve, biztos van egy link a megfelelõ GTK telepítõre is. Ajánlott elõször a GTK-t felrakni, majd ez után a GIMP-et.

Egy másik lehetséges megoldás Windows alatt a GIMP Portable használata (www.portableapps.com) ebbe beleintegrálták a GTK-t is.

Posted

Kedves Bata László!

Nagyon szépen köszönöm a hasznos segítséget.

Tiszteletteli üdvözletem: amialino :)

• 2 months later...
Pentium XE
Posted (edited)

Nálam is ez a baj, pedig a legújabb GTK-t tettem fel. Nekem a Portable progik nem jönnek be otthoni használatra, úgyhogy inkább a sima. Valahogy nem lehet ezt megoldani?

Sikerült megoldani a dolgot a 2.2.14-essel, de találtam valami érdekeset.

IPB kép

Nem tudom hogy hogyan vannak a verziószámok, de ezt jól összekeverték.

Edited by Pentium XE
  • 7 months later...
Posted

Sziasztok!

Tudnátok-e mutatni egy linket, ahonnan úgy tudom letölteni a GIMP legújabb verzióját, hogy a GTK-t is tartalmazza, s nem kell külün telepíteni?

Ha nincs ilyen, akkor mi a telepítési sorrend, ill. szeretnék linket kérni?

A legújabb verzió tud-e magyarul?