Tomzi 0 Share Posted February 27, 2007 Sziasztok! A problémám a c++ grafikus képernyõkezelésének elsõ lépésénél van. A program nem találja az EgaVga.bgi-t, pedig beraktam a program mappájába, próbáltam a *pathtodriver megadásával is, de mindig ugyanazt a hibaüzenetet kapom, hogy nem találja. Ezzel a progival probálkozok: #include <conio.h> #include <graphics.h> #include <stdlib.h> void main() { clrscr(); int Gd, Gm, Hibakod; Gd =VGA; initgraph(&Gd, &Gm, "F:\BC"); Hibakod = graphresult(); if (Hibakod) { clrscr(); cprintf("Grafikus hiba: %s ", grapherrormsg(Hibakod)); getch(); exit(1); } rectangle(100,100,60,40); getch(); closegraph(); } Várom az ötleteket! (kritikák is jöhetnek) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted February 27, 2007 Mondjuk ilyet még nem csináltam... De nem kéne meghívni az STDIO.H-t is? Az initgraph függvény pontosan milyen argumentumot fogad utoljára? Nem lehet véletlenül, hogy file pointert, és akkor az fopennel kellene megnyitni? Másrészt szerintem onnan fogja keresni a file-t ahonnan fut a program... Tehát F:/BC/temp és ha mondjuk a temp-en belül van egy könyvtár, aaminek a neve pl sajt, akkor így éred el: \sajt . Mondjuk ha meghajtónevet teszel, az akkor rendesen fog mûködni. De láttam már olyan deklarációt is, hogy a \-t duplán teszik... Pl.: C:\\x\\y\\z Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomzi 0 Author Share Posted February 28, 2007 2 \-el mûködik! Ennyi volt a hiba... Köszönöm a segítséget! Jah és az STDIO.H a szöveges képernyõkezeléshez kell ez a GRAPHICS.H-t használja, mert grafikus képernyõkezelésrõl van szó Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts