tbrc Posted February 27, 2007 Posted February 27, 2007 Sziasztok! Van egy Canon Pixma iP4200-as típusú nyomtatóm már kb. másfél éve! Pár nappal ezelõtt arra lettem figyelmes, hogy patron problémái vannak: többször van bejegyezve, üres, stb, pedig semi baja a patronnak és nemis üres! Ha cserélem vagy mozgatom elõször rendben minden, aztán ki a konektorból vissza be és megint rossz! A másik nagy probléma (ami talán összefügg az elõbbiekkel) az, hogy a nyomtató ráz! Miután kihúztam a nyomtatóüba kóboráram lehet, mert a kábeléhez érve (220) megráz, elég rendesen! Ez nem is lenne nagy gond (lehet), de a plussz áramot USB-n is leadja!!, amire az adott gép reagál is ! Szerencsére nem az én gépemre volt rákötve, de akkor is! Vajon mi lehet vele? Garancia sajnos már nincs rá! így ha orvosolható a probléma, akkor azt magam orvosolnám! Ha valaki tud nekem segíteni, segítsen! Elõre is Köszönöm!
tbrc Posted February 27, 2007 Author Posted February 27, 2007 Fejlemény: a beépített AC Adapter csinálja a kóboráramot (50-80V ot ad le visszafele mikor kihuzóm) Mit tudok vele kezdeni? ír:
Get_in_the_Game Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 Ha kihúzod a nyomtatót, és megfogod a tápkábelt, természetes, hogy megráz, mert a nyomtató tápegységében van némi áram. Az, hogy USB-n ráz, nemtudom miért van. Sajnos nem ismerem a Canon nyomtatók belső felépítését (de hamarosan fogom, mert most készülök venni egyet ), de szerintem a patronos dolog érintkezési hiba miatt lehet... Próbáld meg kiszedni a patronokat, kifújni a port, vagy az esetlegesen félrefolyt tintát letisztítani a csatlakozókról. EHHEZ HASZNÁLD A NYOMTATÓ KÉZIKÖNYVÉT!!! Legtöbb nyomtatókézikönyv kitér a nyomtató és a patronok tisztítására! Illetve még annyi jutott eszembe, hogyha utántöltött patronokat használsz, akkor baj lehet a tintaszint kijelzéssel, tehát előfordul, hogy üresnek jelzi a teli patronokat.
tbrc Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Még az eredeti patronok vannak benne, nem utántöltöttek! kösz a segítséget, megnézem az érintkezési pontokat
Get_in_the_Game Posted March 10, 2007 Posted March 10, 2007 De ha csak 1 patron nem mûködik, akkor lehet, hogy megéri venni egy újjat, azt a 3ezer forintot megéri szerintem...
tbrc Posted March 11, 2007 Author Posted March 11, 2007 Rendben! Ugyse nagy pénz, de az igazi probléma az USB! Egyszer bedugtam a konektorba, de aztán vissza kihúztam mert átdugtam egy másikba, közbe megrázott! Aztán mikor a géppel USBn összekötöttem a gép leállt! Azóta ráz az USB port, legalábbis plussz áram van benne! Azóta nem merem használni, mert a gép nem mehet tönkre, inkább kihajintom a nyomtatót Ezért kérdeztem h van e Valami ötlet... mert ilyet én még nem láttam hogy ráz az USB port
Atys Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Nemrég én is lecseréltem a 4000-t 4200-ra. A kérdésem, hogy szerintetek több tintát fogyaszt ha a legmagasabb minõséget választom?
Get_in_the_Game Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 Persze, többet fogyaszt, de azt nemtudom, hogy mennyivel. Tapasztalataim szerint Normál minõségbe is gyönyörû fényképeket nyomtat, bár még nem próbáltam nagy minõségen. Rendben! Ugyse nagy pénz, de az igazi probléma az USB! Egyszer bedugtam a konektorba, de aztán vissza kihúztam mert átdugtam egy másikba, közbe megrázott! Aztán mikor a géppel USBn összekötöttem a gép leállt! Azóta ráz az USB port, legalábbis plussz áram van benne! Azóta nem merem használni, mert a gép nem mehet tönkre, inkább kihajintom a nyomtatót Ezért kérdeztem h van e Valami ötlet... mert ilyet én még nem láttam hogy ráz az USB port Nem is szabad ráznia, viszont az USB is földelve van a gépen keresztül. Tehát ha leáll a gép mikor bedugod, stb, akkor érdemes lenne valahogy megnézni, hogy jó-e a házban a földelés...
Atys Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Hello! Nagy a bajom! Most fogyott ki elõször a tinta a nyomtatómból. Vettem utángyártottat, amire át kell tenni az eredeti chipet. Sajnos át tenni még sikerült, de a nyomtató nem hajlandó elfogadni a cserét. Ugyanúgy jelez tovább, hogy üres a patron. Ti csináltatok már ilyet? Mit rontottam el? Nagyon sürgõs lenne!!!!
Sanzi Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Megcsináltál mindent, amit az utángyártott patron leírásában megemlítenek? Gondolok itt arra, hogy ki kell kapcsolni a tintaszintjelzõt, mivel csak így enged nyomtatni. (Az újrakezdés gombot ha hosszan nyomod, elvileg el fog indulni a nyomtatás, de ez mindig le szokott irva lenni a tájékoztatóban. )
Atys Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Igen. Kicseréltem a chipet. Nyomtam a gombot sokáig (jóval tovább mint 5 mp) de csak villog. Már kicseréltem a sárgán és piroson a chipet. Az eredmény a sárga meg se nyikkan (nem világít), a piros folyamatosan villog. Rendeltem újakat, amin rajta van chip is. Csak sokkal drágább mint ami itthon van. Minek kellett ez chipes hülyeség?
gab606 Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Üdv! Van egy Canon 4200 nyomtatóm. Az a gondom vele, hogy nem hajlandó képet nyomtatni, szöveges dokomentumot nyomtat, szinesen is, de képet nem. Egy garnitura utángyártott patront használtam vele, amivel nyotatott is, majd kb 1.5 hét kihagyás után mikor újra nyomtatni akartam,ez nem jött össze, a 4 upatron nem is világitott annak ellenére hogy kb. még félig volt, na ezek helyett vettem eredetit, most minden patron pirosan világít, tintaszintet ismét mutatja mind teli van, nyomtattam mintaoldalt is vele, fúvokatisztitás, mindent amit menüből elértem. Szóval röviden nyomtat, csak képeket nem. ír: Van vkinek Valami ötlete mitöl lehet ez, és hogyan lehetne a problémát orvosolni? Az oké, hogy utángyártott patrontól, mert szerintem attól van, de akkor mért csak most jelentkezett a probléma kb 1 hónap után? Szerk: Újratelepítettem nyomtató driverét, ez megoldotta a problémát, de hogy azt mi okozta még mindig rejtély számomra.
Recommended Posts