Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Nyitott port

powermen

Recommended Posts

powermen

Az én kérdésem az lenne, hogy a neten csináltam két tűzfal tsztet és mind a kettő szerint nyitva van a 21 es portom FTP szerver megnevezéssel. Nem használok FTP-t. Van valami ötletetek, hogy hogyan tudom ezt bezárni, vagy, hogy mi csinálja ezt?

Adani

Meg kell keresni melyik program használja, mert valami biztos, nem ok nélkül van az nyitva. Lehet, hogy trójai progid is van, ezért egy víruskeresés se ártana. Ha más nincs akkor meg egy tűzfalprogiban kell letiltani a 21-es portot. Egyébként meg is próbálhatsz a saját ip címedre felcsatlakozni, hogy lásd mit osztasz meg a nagyvilággal.

powermen

Megvizsgáltattam több víruskeresővel, de nincs vírusom. Használok tűzfalat, Outpost-ot, de ennek ellenére nyitva a port. Megpróbáltam mindent leállítani és úgy tesztelni a tűzfalat de nyitva a 21-es port. Fogalmam nincs mi csinálhatja.

Soma01

Az gáz szerintem, ha nem tudsz róla. FTP szerver fut a gépeden és te nem tudsz róla!? De ha te raktad fel a szervert, akkor minden ok.

powermen

Nem raktam fel FTP szervert, nem is torrentezek és a strong++ ot sem használom. Ha mindenből kilépek akkor az Upload-om = 0, ezért nem értem miért van nyitva a port . :(

Soma01

Akkor valami trójai lesz. Nézd meg, milyen progi várja a kapcsolatokat a 21-es porton. Pl. ezzel: TCPView for Windows

Shia-ko

Töröld ki az összes szabályt a falból, vagy uninstall, reinstall, és nézd meg akkor. Az is lehet, hogy a tûzfel hagyja nyitva, bár nem szokták. Nem csak féreg, vagy FTP lehet, bármilyen program csinálhatja, amelyik a 21-es portra van beállítva, te meg kiengedted.

powermen

Megpróbálom, köszi.

powermen

Most nem csinálja kiszedtem az összes futó programot most kiprobálom eggyesével engedéjezni öket és meglátom mi lessz? kösz a tippet