Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pinnacle PCTV Dual Hybrid PRO PCI-E


Arnold

Recommended Posts

Arnold

Kedves szakértõ urak!

A decemberi számukban olvastam egy cikket errõl a kártyáról (Papp Gábor 'tollából') s úgy döntöttem megveszem a kártyát. Elmentem a boltban kifizettem a 26e Ft-os vételárat és hazavittem. Az elsõ gond az volt hogy a kártya túl hosszú így beleütközött az alaplapi passzív hõcsõbe (Asus A8N32-SLI Deluxe). Ugyan garanciavesztést produkáltam (hõcsõbõl lefaragtam) de sikerült beletennem a kártyát.

Itt jönnének most a problémáim: szoftvert annak rendje és módja szerint feltettem. Olvastam a cikkben hogy mint területet Németországot és mint szabványt a PAL-B-t ajánlja a szerzõ. Nagy nehezen kiismertem a programot és megkerestettem vele a különbözõ csatornákat. Meg is találta õket ám a hang alig hallhatóan (de zavaróan) serceg az összes adónál. Valamint egy ennél idegesítõbb hiba hogy bizonyos idõközönként elkezd magától felvenni az épp nézett csatornából. S kétszer kell leállítani a felvételt,majd nem jön vissza a kép hanem fekete képernyõ lesz s a hang meg elmegy.

A hangaz a PCI-E sinen keresztûl kapom,ezért azt gondoltam hogy ha összekötöm a tunnert a hangkártyámmal s mint hangforrást a hangkártya AUX kimenetét használom akkor megszünne a probléma.Sajnos ezt még nem tudtam kipróbálni.

Várom mielõbbi válaszukat mert kicsit el vagyok szonytolodva, (talán ez a legmegfelelõbb szó) hisz miután nagy nehezen "megcsonkítottam" az alaplapom utána sem tudom élvezni a méredrága tunnerkártyám.

 

Tisztelettel:

Arnold

 

 

U.i: a gépemen Win XP SP2 fut.Creative Audigy 2 ZS hangkártyám van,valamint ASUS 7600GT videókártyám.

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Akkor a tippjeim:

- próbáld ki a TVCenter Pro 4.7 bétát, amiben javított driverek vannak és a program is kezelhetõbb,

- kösd össze az audiokábellel az AUX-ba

- A magyar readme-ben olvasd el az Audigyre vonatkozó részt a PCTV telepítõjében!

Link to comment
Share on other sites

Arnold

Megfogattam a tanácsait.

Feltettem a TVCenter Pro 4.7 bétát ill összekötöttem a tunnert a hangkártyával.

Az említett problémáim egy kivétellel megszüntek. Az adás nézése közben ugyan úgy véletlenszerû idöközönként bekapcsol a felvevés. Hátul a kártyából kihúztam az érzékelõt s a jelenség megszünt. Viszont ha a távirányítóból vezem ki az elemeket akkor a jelenség marad. Ha jól értelmezem a jeleket akkor az érzékelõ fals jeleket vesz (nem tudom honnan) s indít egyre gyakrabban felvevést. S ez a probléma elég idegesítõ.

A hangkábel valószínüleg feleslegesen van ott mert hiába némítom el az AUX bemenetet a hangkártyán az adás továbbra is szól, így nem onnan kapja a hangot. De ez nem gond mert már nem serceg.

A program valóban egyszerûbb és használhatóbb mint amit mellékelnek hozzá,így egyenlõre "megmentette" a kártyát a becseréléstõl. :) Valamint észrevettem hogy a legtöbb adónál ahol stereóban is szólhatna az adás, monoban szólal meg. Ezt átállíthatom stereóra,de nem jegyzi meg így minden egyes bekapcsolásnál állítgathatom.

Kiváncsi vagyok a véleményére illetve ha van akkor a megoldására.

Köszönettel:

Arnold

 

 

 

Ui: ha úgy döntenék hogy visszacserélném a kártyát akkor tud esetleg más olyan Tunner kártyát ami PCI-E csatolófelületen csatlakozik az alaplaphoz?

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Akkor máris van két tippem:

 

- a távirányító érzékelője/vevője sajnos nálam is csinált ilyeneket régebben, kérdés, hogy miért, valószínűleg visszatükröződés okozhatja, vagy kóbor infra jel. Ezért bár kényelmetlen, gépről jobb a csatornaváltás.

 

- a programban nem a Germany-t, hanem az Austriát jobb kiválasztani (vagy jeltől függően fordítva), mert a németeknél más a hangnorma, mint az osztrákoknál és nálunk. Közben javítottam az Index.xml fájljukat, a Hwsw-n a Multimédia részlegben kitettem egy külön topikba, hogy mit mire cserélj és hol. Azzal a fájllal már jó lesz a magyar beállítás. ;) Ha nem találnád, itt a megoldás a Pinnacle fórumáról is

 

Léteznek más PCI-E tunerkártyák is, emlékeim szerint a Terratecnél, de sajnos nincs PCI-E az alaplapomon, ezért nem tudom megmondani, melyik a jobb. Ez a duáltuneres PCTV viszont nekem is tetszene, kár, hogy nem tudnám hová tenni... A Pinnacle kártyái jók, és néha ki lehet kapni egy-egy jó szoftverszériát is tőlük. Ha van türelme az embernek hozzá és jó vas van alattuk, hamar "betörhetők". Én már vagy 10 éve használom a PCTV Pro kártyámat és fáj a szívem, hogy már nem fejlesztik a driverét, azóta is annak van a legszebb képe, amit valaha láttam. Ráadásul az 5.30-as driverét olyan jól megcsinálták, hogy Vista alatt is megy, sőt, a saját szoftvere is kompatibilis módban, csak nézéskor nem lehet hangerőt szabályozni a Vista új audio-modellje miatt. De szépen vesz fel, és a felvételi hangerő is állítható, rádiót is használja, szóval majdnem tökéletes a driver a jövőre nézve is.

Link to comment
Share on other sites

Isti81

Hello!

 

Én is Vista alatt használom a 310i kártyát, Audigy ZS2-vel és nálam is van sercegés. Azt hogy oldottátok meg. Össze van kötve a hangkártya Aux bemenetével, és mégis a tuner szólaltatja meg a hangot. Na én ezt szeretném átkapcsolni hogy az Auxon jöjjön a hang, viszont a PCTV 4.7-ben nem találtam ilyen lehetõséget. Vagy nincs is benne?

Valamint az Ati X700as kártyámra azt írja hogy nem támogatja a kép hardveres gyorsítását, és így szaggatás is van a legújabb Catalysttel

 

Köszi

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

A 310i-t épp a napokban készültem bedobni a gépbe, de látom meg kell tennem. :)

Az Auxot gondolom az új hangdriver modell miatt nem tudja megcímezni a TV-Center és ezért használja a PCI-on át. ;) Elképzelhetõ, hogy inkább az Audigy beállításaiban kell körülnézni, amit a PCTV readme-je is javasol...

 

Link to comment
Share on other sites

Isti81

Tedd meg minél elõbb légyszi:) Érdekelnek a tapasztalatok. Fõleg a videókártyás gyorsításról

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Halasi Miklós

Megnéztem, közben kijött a 4.7-es végleges TVCenter. Nálam sercegés csak pár adónál van, hangkábel nélkül persze. Viszont azt kell mondjam, ez a verzió olyan jól sikerült, hogy a végén még megírom. :) A régi PCTV kártyákhoz adott Vision-höz hasonló lett és a kezelése sem bonyolultabb. Hiába no, ami egyszer jó, ahhoz nem kell nyúlni. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Arnold

Rég írtam ide,annak ellenére hogy én indítottam :hááát:

Nos az lett az elsõ kártya sorsa, hogy visszavittem gariban. Bevették és cserélték (ill elõszõr majdnem egy sima PCI-osat sóztak rám véletlen,de én kiszúrtam hogy nem ugyan az a doboz :D ). A második kártya ugyan azokat a hibákat hozta ugyan ott. Ekkor kezdtem gyanakodni hogy a géppel van gond. Ekkor át haverhoz,be a gépbe és lás "csodát" ugyan azokat a problémákat hozta elõ. Az új tapasztalalatokkal felvértezve mentem vissza a boltba megint s mondtam mi a szitú. Megint visszavették,s elküldték egy bõvebb kivizsgálásra,nehogy valami szériahiba legyen. Ekkor mondtam az eladónak, ha ez a kártya sem jó akkor nem szeretném tovább tesztelni a készletet így levásárolnám az összeget.

Jelenleg a hívásukra várok, hogy mi lett a 2. kártya sorsa.

 

Kis kítérõ: Egy nagy plusz pont a Pinnaclenek hogy van magyar terméktámogatása ill magyar helpdeskje. Ugyanis, mikor másodjára bajlódtam a kártyával akkor a dobozon lévõ matricáról leolvastam a számot és felhívtam. Egy úr vette fel s nekem úgy tünt ért is a dologhoz. Egy jót beszélgettünk a kártyáról, s bár sajnos nem tudott segíteni a problémán (magától felvesz az adásból, stereo/mono gondok), de mondta hogy jelzi a központ felé s ha van valami akkor azt orvosolják. Nekem úgy tünt hogy naprakész és tényleg segíteni akar. Végül is adott is egy tippet de sajna az nem jött be.

Gondoltam megosztom e tapasztalatom is.

 

Ha lesz valami fejlemény azt megírom.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
szira

Sziasztok!

 

Most szeretnék vásárolni én is valamit, többek javaslatára hajlok a Pinnacle fele. Még olvasgatok egy kicsit, mielõtt megvenném, a bolti specifikációi alapján néztem ki ezt a kártyát. A távi problémát nem okozhatja esetleg energiatakarékos fénycsõ? TV szervizes múltamból volt néhány hasonló hibám, amit a kompakt fénycsõ okozott. :(

Tudnátok segíteni, hogy ez a kártya tud tömörítetlen avi-ban rögzíteni, vagy csak a divx-et és társait ismeri?

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Tud tömörítetlen avit, ha nem a saját programjával veszel fel. ;) A saját programjával csak MPEG, DivX és Mpeg 4 választható ki sajnos...

Link to comment
Share on other sites

JOINT72

Off.: Hibrid kártyában a Hauppauge HVR-1300-ról csak jókat hallottam: Link. Saját szoftverével tökéletesen működik, hardveres mpeg-2, Vistában is jó, analóg tv, DVB-T, rádió, szóval ennyi pénzért tökéletes kártya. (Nekem PVR-150 van és hibátlanul működik.)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
ladislas

Olvasgatom a hozzászólásokat. Magam is tervezek beruházni egy hybrid pctv kártyába. Nem teljesen értem mi a különbség a Pinnacle PCTV Hybrid Pro 310i és a 310iX között? Árban 8-10eFt a különbség, de melyik mit tud?

Hybrid kártyák közül ki melyiket ajánlaná jelenleg XP alá, ami késõbb akár Vista kompatibilis is lenne?

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

A 310iX PCI-Expresses, ráadásul duáltuneres, tehát egy kártyán két tuner van, lehet PiP-et is használni vele.

Link to comment
Share on other sites

ladislas

Köszi az infót! Jelenleg egy PCTV Pro-t használok, melyhez már nincs támogatás. Még XP alá is alig találtam drivert. Azért váltanék most, mert lassan elterjednek a digitális adások és a meglévõn jelenleg még túltudnék adni. A távirányítóját úgysem tudtam kihasználni - nem minden gombra reagált, bár ez lehet szoftver hiány is.

A PIP funkcióról van valami képes/szöveges leírás lehetõleg magyarul? Megéri ezért az összegért a drágábbat venni?

Link to comment
Share on other sites

ladislas

Dual (analóg+digitális) adások vételére alkalmas tévékártya esetén egyidõben lehet analóg és digitális adást is nézni (a PIP funkció révén), vagy csak analóg+analóg ill. digitális+digitális adás fogható?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...