Arnold Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Kedves szakértõ urak! A decemberi számukban olvastam egy cikket errõl a kártyáról (Papp Gábor 'tollából') s úgy döntöttem megveszem a kártyát. Elmentem a boltban kifizettem a 26e Ft-os vételárat és hazavittem. Az elsõ gond az volt hogy a kártya túl hosszú így beleütközött az alaplapi passzív hõcsõbe (Asus A8N32-SLI Deluxe). Ugyan garanciavesztést produkáltam (hõcsõbõl lefaragtam) de sikerült beletennem a kártyát. Itt jönnének most a problémáim: szoftvert annak rendje és módja szerint feltettem. Olvastam a cikkben hogy mint területet Németországot és mint szabványt a PAL-B-t ajánlja a szerzõ. Nagy nehezen kiismertem a programot és megkerestettem vele a különbözõ csatornákat. Meg is találta õket ám a hang alig hallhatóan (de zavaróan) serceg az összes adónál. Valamint egy ennél idegesítõbb hiba hogy bizonyos idõközönként elkezd magától felvenni az épp nézett csatornából. S kétszer kell leállítani a felvételt,majd nem jön vissza a kép hanem fekete képernyõ lesz s a hang meg elmegy. A hangaz a PCI-E sinen keresztûl kapom,ezért azt gondoltam hogy ha összekötöm a tunnert a hangkártyámmal s mint hangforrást a hangkártya AUX kimenetét használom akkor megszünne a probléma.Sajnos ezt még nem tudtam kipróbálni. Várom mielõbbi válaszukat mert kicsit el vagyok szonytolodva, (talán ez a legmegfelelõbb szó) hisz miután nagy nehezen "megcsonkítottam" az alaplapom utána sem tudom élvezni a méredrága tunnerkártyám. Tisztelettel: Arnold U.i: a gépemen Win XP SP2 fut.Creative Audigy 2 ZS hangkártyám van,valamint ASUS 7600GT videókártyám.
Halasi Miklós Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Akkor a tippjeim: - próbáld ki a TVCenter Pro 4.7 bétát, amiben javított driverek vannak és a program is kezelhetõbb, - kösd össze az audiokábellel az AUX-ba - A magyar readme-ben olvasd el az Audigyre vonatkozó részt a PCTV telepítõjében!
Arnold Posted February 25, 2007 Author Posted February 25, 2007 Megfogattam a tanácsait. Feltettem a TVCenter Pro 4.7 bétát ill összekötöttem a tunnert a hangkártyával. Az említett problémáim egy kivétellel megszüntek. Az adás nézése közben ugyan úgy véletlenszerû idöközönként bekapcsol a felvevés. Hátul a kártyából kihúztam az érzékelõt s a jelenség megszünt. Viszont ha a távirányítóból vezem ki az elemeket akkor a jelenség marad. Ha jól értelmezem a jeleket akkor az érzékelõ fals jeleket vesz (nem tudom honnan) s indít egyre gyakrabban felvevést. S ez a probléma elég idegesítõ. A hangkábel valószínüleg feleslegesen van ott mert hiába némítom el az AUX bemenetet a hangkártyán az adás továbbra is szól, így nem onnan kapja a hangot. De ez nem gond mert már nem serceg. A program valóban egyszerûbb és használhatóbb mint amit mellékelnek hozzá,így egyenlõre "megmentette" a kártyát a becseréléstõl. Valamint észrevettem hogy a legtöbb adónál ahol stereóban is szólhatna az adás, monoban szólal meg. Ezt átállíthatom stereóra,de nem jegyzi meg így minden egyes bekapcsolásnál állítgathatom. Kiváncsi vagyok a véleményére illetve ha van akkor a megoldására. Köszönettel: Arnold Ui: ha úgy döntenék hogy visszacserélném a kártyát akkor tud esetleg más olyan Tunner kártyát ami PCI-E csatolófelületen csatlakozik az alaplaphoz?
Halasi Miklós Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Akkor máris van két tippem: - a távirányító érzékelője/vevője sajnos nálam is csinált ilyeneket régebben, kérdés, hogy miért, valószínűleg visszatükröződés okozhatja, vagy kóbor infra jel. Ezért bár kényelmetlen, gépről jobb a csatornaváltás. - a programban nem a Germany-t, hanem az Austriát jobb kiválasztani (vagy jeltől függően fordítva), mert a németeknél más a hangnorma, mint az osztrákoknál és nálunk. Közben javítottam az Index.xml fájljukat, a Hwsw-n a Multimédia részlegben kitettem egy külön topikba, hogy mit mire cserélj és hol. Azzal a fájllal már jó lesz a magyar beállítás. Ha nem találnád, itt a megoldás a Pinnacle fórumáról is Léteznek más PCI-E tunerkártyák is, emlékeim szerint a Terratecnél, de sajnos nincs PCI-E az alaplapomon, ezért nem tudom megmondani, melyik a jobb. Ez a duáltuneres PCTV viszont nekem is tetszene, kár, hogy nem tudnám hová tenni... A Pinnacle kártyái jók, és néha ki lehet kapni egy-egy jó szoftverszériát is tőlük. Ha van türelme az embernek hozzá és jó vas van alattuk, hamar "betörhetők". Én már vagy 10 éve használom a PCTV Pro kártyámat és fáj a szívem, hogy már nem fejlesztik a driverét, azóta is annak van a legszebb képe, amit valaha láttam. Ráadásul az 5.30-as driverét olyan jól megcsinálták, hogy Vista alatt is megy, sőt, a saját szoftvere is kompatibilis módban, csak nézéskor nem lehet hangerőt szabályozni a Vista új audio-modellje miatt. De szépen vesz fel, és a felvételi hangerő is állítható, rádiót is használja, szóval majdnem tökéletes a driver a jövőre nézve is.
Isti81 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Hello! Én is Vista alatt használom a 310i kártyát, Audigy ZS2-vel és nálam is van sercegés. Azt hogy oldottátok meg. Össze van kötve a hangkártya Aux bemenetével, és mégis a tuner szólaltatja meg a hangot. Na én ezt szeretném átkapcsolni hogy az Auxon jöjjön a hang, viszont a PCTV 4.7-ben nem találtam ilyen lehetõséget. Vagy nincs is benne? Valamint az Ati X700as kártyámra azt írja hogy nem támogatja a kép hardveres gyorsítását, és így szaggatás is van a legújabb Catalysttel Köszi
Halasi Miklós Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 A 310i-t épp a napokban készültem bedobni a gépbe, de látom meg kell tennem. Az Auxot gondolom az új hangdriver modell miatt nem tudja megcímezni a TV-Center és ezért használja a PCI-on át. Elképzelhetõ, hogy inkább az Audigy beállításaiban kell körülnézni, amit a PCTV readme-je is javasol...
Isti81 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Tedd meg minél elõbb légyszi:) Érdekelnek a tapasztalatok. Fõleg a videókártyás gyorsításról
Halasi Miklós Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Megnéztem, közben kijött a 4.7-es végleges TVCenter. Nálam sercegés csak pár adónál van, hangkábel nélkül persze. Viszont azt kell mondjam, ez a verzió olyan jól sikerült, hogy a végén még megírom. A régi PCTV kártyákhoz adott Vision-höz hasonló lett és a kezelése sem bonyolultabb. Hiába no, ami egyszer jó, ahhoz nem kell nyúlni.
Arnold Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Rég írtam ide,annak ellenére hogy én indítottam Nos az lett az elsõ kártya sorsa, hogy visszavittem gariban. Bevették és cserélték (ill elõszõr majdnem egy sima PCI-osat sóztak rám véletlen,de én kiszúrtam hogy nem ugyan az a doboz ). A második kártya ugyan azokat a hibákat hozta ugyan ott. Ekkor kezdtem gyanakodni hogy a géppel van gond. Ekkor át haverhoz,be a gépbe és lás "csodát" ugyan azokat a problémákat hozta elõ. Az új tapasztalalatokkal felvértezve mentem vissza a boltba megint s mondtam mi a szitú. Megint visszavették,s elküldték egy bõvebb kivizsgálásra,nehogy valami szériahiba legyen. Ekkor mondtam az eladónak, ha ez a kártya sem jó akkor nem szeretném tovább tesztelni a készletet így levásárolnám az összeget. Jelenleg a hívásukra várok, hogy mi lett a 2. kártya sorsa. Kis kítérõ: Egy nagy plusz pont a Pinnaclenek hogy van magyar terméktámogatása ill magyar helpdeskje. Ugyanis, mikor másodjára bajlódtam a kártyával akkor a dobozon lévõ matricáról leolvastam a számot és felhívtam. Egy úr vette fel s nekem úgy tünt ért is a dologhoz. Egy jót beszélgettünk a kártyáról, s bár sajnos nem tudott segíteni a problémán (magától felvesz az adásból, stereo/mono gondok), de mondta hogy jelzi a központ felé s ha van valami akkor azt orvosolják. Nekem úgy tünt hogy naprakész és tényleg segíteni akar. Végül is adott is egy tippet de sajna az nem jött be. Gondoltam megosztom e tapasztalatom is. Ha lesz valami fejlemény azt megírom.
szira Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Sziasztok! Most szeretnék vásárolni én is valamit, többek javaslatára hajlok a Pinnacle fele. Még olvasgatok egy kicsit, mielõtt megvenném, a bolti specifikációi alapján néztem ki ezt a kártyát. A távi problémát nem okozhatja esetleg energiatakarékos fénycsõ? TV szervizes múltamból volt néhány hasonló hibám, amit a kompakt fénycsõ okozott. Tudnátok segíteni, hogy ez a kártya tud tömörítetlen avi-ban rögzíteni, vagy csak a divx-et és társait ismeri?
Halasi Miklós Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Tud tömörítetlen avit, ha nem a saját programjával veszel fel. A saját programjával csak MPEG, DivX és Mpeg 4 választható ki sajnos...
JOINT72 Posted April 8, 2007 Posted April 8, 2007 Off.: Hibrid kártyában a Hauppauge HVR-1300-ról csak jókat hallottam: Link. Saját szoftverével tökéletesen működik, hardveres mpeg-2, Vistában is jó, analóg tv, DVB-T, rádió, szóval ennyi pénzért tökéletes kártya. (Nekem PVR-150 van és hibátlanul működik.)
ladislas Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Olvasgatom a hozzászólásokat. Magam is tervezek beruházni egy hybrid pctv kártyába. Nem teljesen értem mi a különbség a Pinnacle PCTV Hybrid Pro 310i és a 310iX között? Árban 8-10eFt a különbség, de melyik mit tud? Hybrid kártyák közül ki melyiket ajánlaná jelenleg XP alá, ami késõbb akár Vista kompatibilis is lenne?
Halasi Miklós Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 A 310iX PCI-Expresses, ráadásul duáltuneres, tehát egy kártyán két tuner van, lehet PiP-et is használni vele.
ladislas Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Köszi az infót! Jelenleg egy PCTV Pro-t használok, melyhez már nincs támogatás. Még XP alá is alig találtam drivert. Azért váltanék most, mert lassan elterjednek a digitális adások és a meglévõn jelenleg még túltudnék adni. A távirányítóját úgysem tudtam kihasználni - nem minden gombra reagált, bár ez lehet szoftver hiány is. A PIP funkcióról van valami képes/szöveges leírás lehetõleg magyarul? Megéri ezért az összegért a drágábbat venni?
ladislas Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Dual (analóg+digitális) adások vételére alkalmas tévékártya esetén egyidõben lehet analóg és digitális adást is nézni (a PIP funkció révén), vagy csak analóg+analóg ill. digitális+digitális adás fogható?
Recommended Posts