Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Notebook DVD kiadási gond

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Az lenne az igen nagy prolémám, hogy az Acer TravelMate 4652LMi notebook-om rakoncátlankodik, azaz a DVD meghajtó nem úgy mûködik, ahogy kellene. Nevezetesen: a DVD tálca kinyitása nem mindig akar végrehajtódni, és ez igen véletlenszerû. Amikor boot-ol be a Windows, akkor még kinyitódik, bezáródik, de amikor betöltõdik a Win, akkor már az esetek többségében nem reagál a tálcakiadó gomb nyomására. Sõt, ilyenkor a Sajátgépben sem látszódik a DVD meghajtó. Ez a probléma igen aggasztó a számomra, és nem tudom, hogy mi lehet a megoldás rá? Maga a meghajtó gondolom nem rossz, hiszen boot-olás elején kinyílódik, és a notebook megvételekor is jól mûködött (ez kb. fél éve volt), ez a probléma csak az utóbbi idõkben jelentkezett.

Megköszönném, ha valaki tudna hasznos tanáccsal szolgálni.

Üdv

Posted

Mennyi idõs?

Nekem szintén acer laptop, úgyan így kezdte. Már csak gemkapocsal nyílik.

Majd veszek új meghajtót, ha lesz kedvem.

Posted

Kb. fél éves, tehát garancia van még rá. Ez akkor garis ügy mindenféleképpen? Vagy egy Win reinstall segíthet rajta?

De az a gond, ha nem nyílik ki, akkor nem is látja a Sajátgép, tehát hiába piszkálnám ki bármivel, és raknék bele anyagot, akkor sem látná...

Posted

Féléves-->Garis-->Boltba vissza-->Pont

Posted

Igen, ez a leglogikusabb, de csomó fontos dolog van rajta, és a notebook-ot ki tudja, meddig tartanák ott. Ezért a kétely... hátha csak valami Windows beállítás kellene. Ez egyébként akkor minek a hibájából származhat (mármint a DVD meghajtó felismerése és nyitási hibája)?

Posted

Nem tudom minek a hibája. Nekem hasonlót csinált, és azóta már nem nyilik magától. Viszont mindig felismeri.

A fontos adatokat pedig le kell menteni. Pl pen drive.