Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Samsung SyncMaster 940bw

Recommended Posts

Posted

Megleptek egy új monitorral, mely ráadásul széles (wide) képernyõ. Valahogy ezzel van a problémám. Nem tudom eltalálni a helyes felbontást. Ha 1152*864-re rakom, akkor megnyújtja a képernyõn lévõ dolgokat, ha 1280*864-ra állítom, akkor meg összepréseli. Ha tovább húzom, akkor meg élvezhetetlen a minõség. Hardver dolgokhoz nem értek, ezért kérek segítséget. Nem lehet valahol beállítani az XP-ben, hogy itt wide képernyõ dolgozik? Vagy a felbontás beállítása összefügg a videókártyám képességeivel? Talán a videókártyám nem ismeri az ilyen tipusú monitorokat?

Posted

Friss, vagy alternatív driverre van szükséged, hogy további felbontások is megjelenjenek.

Ciao.

Posted

Köszi, ugye a VGA kártya (ATI) driverjére gondoltál? Alternativ megoldás pontosan mit jelent? Köszi!

Posted

Igen, arra. Pl. Omega driver.

Ciao.

Posted

Köszi ProFiler! Letöltöttem az új ATI drivert és egybõl engedte az 1440*900-as felbontást, melyen már tündököl a monitor! :) Mégegyszer köszi a gyorsaságot!

• 2 weeks later...
Posted

Hali!

Nekem is lenne egy kis gondom a 940BW monitorommal. Mégpedig, hogy az egyetlen widescreen felbontás amit választhatok akárhol (winben is pl) az a natív max 1440x900. Egyes alkalmazásokhoz (gépigényes játékok pl.) azonban jobb lenne mondjuk egy 1280x800 vagy még alacsonyabb felbontás.

Erre van Valami orvosság?

Samsung és legfrisseb NVIDIA driver fent van, DVI-n keresztül használom a monitort.

Előre is kösz!

Posted

Alternatív driverrel elõ tudod csalni. De ha valóban a legfrissebb ForceWare van fenn, akkor ott is engedélyezheted a nem támogatott felbontásokat.

Ciao.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Nagy segítségre volna szükségem! Ma kaptam egy ilyen monitort, és több gondom is akadt a beállítások során.

1) Nem elég éles, a betük fõleg. (a cleartype csak kövérít, nem lesz sokkal jobb a helyzet tõle)

2) Ha 1440x900 ba teszem, akkor a desktop minden irányba túlnyúlik a képernyõn...

Gyanakszom a vidókarira: ASUS ATI RADEON 9200SE (habár ma aszonta egy krapek egy pc boltban, hogy a kártya nem számít) Remélem, emiatt nem kell új karit vennem... :(

60 hercen ketyeg. Frissített Catalyst, frissített samsung driver.

Catalystban lehet ezt valahogy állítani? Omega segíthet?

Mit szóltok? Elõre is köszönöm!

Posted

A monitoron igazíttasd automatikusan a képet a kerethez. Az elmosódás a rossz felbontás miatt van. Analóg kábelen kötötted rá?

Ciao.

Posted

Köszönöm a gyors választ:

- igazíttattam már sokszor, továbbra is szkrollozni lehet a képernyőr (kb egyötödször nagyobb mint a monitor)

- az elmosódás 1440x900on van. De elég fura ez a felbontás jelenleg, minthogy nagyobb mint a képernyő... (szal biztos meggyógyul, ha végre bel tudnám paszírozni a keretbe...)

- analóg (ez nem jelenthet gondot, ugye? mármint ekkorát...)

Segíthet ha pl. veszek egy geforce7300GT - t? (monnyuk nagyon nem akarok...)

Posted

Na várjunk csak! Scrollozni? Akkor ott valami szoftveres 'túlzás' lesz a probléma. Azt ajánlom elsõ körben távolítsd el az összes grafikus drivert, ami a gépen van/maradt és tedd fel a legfrissebb Omega drivert! Egy próbát megér.

Ciao.

Posted

Nagyon köszönöm. Végül a Catalyst restore defaults beállítása megtette a magáét... Megkönnyebbültem. :upsz:

• 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

Sziasztok!

Én is vettem egy ilyen monitort. Következõ vele a problémám: Mikor feltettem a monitor driverét bezombúlt tõle a gépem. Pl a játék alkalmazásokat nem hajlandó futtatni OpenGl hibát ír ki. Mikor a megjelenítésnél eltávolítom az illesztõprogramot akkor rendesen futnak az alkalmazások és mielött feltettem a driverét akkor is normálisan ment minden. Hogy tudom véglegesen leszedni a monitor driver ét? Mert mikor eltávoltírom a Megjelenítés/Beállítások/Speciális/Monitor/Tulajdonságok oknál és restartolom a gépemet akkor megint visszateszi a monitor driverét. Tehát hogy tudom Plug & Play monitorra visszaállítani?

Üdv

P

Posted

Próbáld meg rendszer-visszaállítással. ;)