Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Akármelyik USB csatlkakozóba rakom a pendrive-ot, a tálcán megjelenik egy figyelmeztetés, hogy nagy sebességû eszköz van nem nagy sebességû USB-re csatlakoztatva. Gondoltam ez biztos ilyen régi alaplap, még nem támogatja a 2.0-t. Erõs felindultságban vettem egy Conceptronic USB 2.0 Upgrade Kitet (6 db port, 2 hátul a kártyán és 4 db az elõlapon).

Ennek telepítése után továbbra is azt a figyelmeztetést kapom, hogy ez nem nagy sebességû port. Miért?

XP Pro, SP nélkül. Alaplap: ASRock P4i65G.

Posted

Több lehetõség is van. Az egyik, hogy nincsenek fennt a gépen a megfelelõ driverek. A másik lehetõség, hogy a pendrive nem támogatja az USB 2.0-t. Ezt ki tudjuk szûrni, ha mondasz egy típust.

Ja és még annyi, hogy az USB 2.0 önmagában nem gyosabb, ott kell szerepelnie, hogy High Speed.

Ciao.

Posted

Ha azt írja, hogy hogy nagy sebességû eszköz van nem nagy sebességû USB-re csatlakoztatva, akkor nyilván támogatja. Egyébként Creative MUVO TX MP3 lejátszó, és rá van írva, hogy USB 2.0. Az USB Upgrade Kit dobozán pedig rajta van, hogy high speed 480 Mbps.

Inkább a driver lehet a ludas, mert az eszközkezelõben a rengeteg USB megnevezés egyikénél (PCI Universal Serial Bus) van egy sárga felkiáltójel. Sajnos az alaplaphoz adott CD-n se találta a telepítõ az egyik USB drivert, nem tudom, honnan szerezzem be.

Posted

Meg kell nézni, hogy milyen chipkészlet, vagy USB-vezérlõ van az alaplapon.

Ciao.

Posted

Na sikerrel jártam, igazad volt: a driver (hiánya) volt a probléma oka. A netrõl leszedtem a telepítõ által hiányolt USBEHCI.SYS fájlt, amit azt hiszem az SP1 már tartalmaz, de nekem SP nélküli az XP. Kösz a segítséget.

Posted

Úgy látszik elhamarkodtam. Ma már megint a szokásos baromságát írja, pedig egyetlen kérdõjel sincs az eszközkezelõben, és tegnap a driver feltelepítése után kipróbáltam és jó volt. Nem értem.

Posted

Furcsa. Meg kellene próbálnod újra a drivert.

Ciao.

• 9 months later...
Posted

tudna valaki megoldást erre a lassú, gyors usb dologra? p4 2 gb, proci xp sp2 van a gépen mégis ezzel bosszant. megköszönném