Quarker Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Akármelyik USB csatlkakozóba rakom a pendrive-ot, a tálcán megjelenik egy figyelmeztetés, hogy nagy sebességû eszköz van nem nagy sebességû USB-re csatlakoztatva. Gondoltam ez biztos ilyen régi alaplap, még nem támogatja a 2.0-t. Erõs felindultságban vettem egy Conceptronic USB 2.0 Upgrade Kitet (6 db port, 2 hátul a kártyán és 4 db az elõlapon). Ennek telepítése után továbbra is azt a figyelmeztetést kapom, hogy ez nem nagy sebességû port. Miért? XP Pro, SP nélkül. Alaplap: ASRock P4i65G.
ProFiler Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Több lehetõség is van. Az egyik, hogy nincsenek fennt a gépen a megfelelõ driverek. A másik lehetõség, hogy a pendrive nem támogatja az USB 2.0-t. Ezt ki tudjuk szûrni, ha mondasz egy típust. Ja és még annyi, hogy az USB 2.0 önmagában nem gyosabb, ott kell szerepelnie, hogy High Speed. Ciao.
Quarker Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Ha azt írja, hogy hogy nagy sebességû eszköz van nem nagy sebességû USB-re csatlakoztatva, akkor nyilván támogatja. Egyébként Creative MUVO TX MP3 lejátszó, és rá van írva, hogy USB 2.0. Az USB Upgrade Kit dobozán pedig rajta van, hogy high speed 480 Mbps. Inkább a driver lehet a ludas, mert az eszközkezelõben a rengeteg USB megnevezés egyikénél (PCI Universal Serial Bus) van egy sárga felkiáltójel. Sajnos az alaplaphoz adott CD-n se találta a telepítõ az egyik USB drivert, nem tudom, honnan szerezzem be.
ProFiler Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Meg kell nézni, hogy milyen chipkészlet, vagy USB-vezérlõ van az alaplapon. Ciao.
Quarker Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Na sikerrel jártam, igazad volt: a driver (hiánya) volt a probléma oka. A netrõl leszedtem a telepítõ által hiányolt USBEHCI.SYS fájlt, amit azt hiszem az SP1 már tartalmaz, de nekem SP nélküli az XP. Kösz a segítséget.
Quarker Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 Úgy látszik elhamarkodtam. Ma már megint a szokásos baromságát írja, pedig egyetlen kérdõjel sincs az eszközkezelõben, és tegnap a driver feltelepítése után kipróbáltam és jó volt. Nem értem.
ProFiler Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Furcsa. Meg kellene próbálnod újra a drivert. Ciao.
ferykeey Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 tudna valaki megoldást erre a lassú, gyors usb dologra? p4 2 gb, proci xp sp2 van a gépen mégis ezzel bosszant. megköszönném
Recommended Posts