Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Notebook funkcióbillentyûk

Recommended Posts

Posted (edited)

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Albacompos noteszgépet.

A helyzet, hogy van beépítve +6 gomb. (szövegszerkesztõnek, böngészõnek, emailnek, felvételhez, kicsinyités, nagyítás)

Szegénykémben nincs kamera, tehét nem tudom semmire sem használni a kicsinyités/nagyítás gombokat.

Pedig sokszor jó lenne. AcdSEE esetleg képszerkesztés közben.

Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan szoftver, amivel ezeket konfigurálni tudom valahogy?

Ja a gyártótól kérdeztem emailben, erre csak annyit írtak, hogy van a driveres CD-n, persze mindez igaz, de csak a kamerához jó.

(Ha több info kellene a géprõl: Albacomp Mobil Traveller V4 - www.albacomp.hu)

Mindenki válaszát elõre is köszönöm!!!

Pumukli

Edited by ProFiler
Posted

Azt a programot nem tudod másra is konfigurálni? Szerintem valaminek lenni kell a lemezen, mert ilyet külön szinte lehetetlen beszerezni. Mindenképp a gyártóhoz kell fordulnod, hátha félreértett.

Ciao.

Posted

Hát ez a baj, hogy nem nagyon találok sehol. Tényleg lehetetlen.

Mondom, én írtam nekik, de csak egy infos csaj válaszolt, hogy nézzem meg a cd-n, de én hiába nézem meg, az semmire sem jó. (csak ha van webkamerám)

Kösz a választ!

ÜdvPumukli

• 4 months later...
Posted

Sziasztok!

Nem találtam jobb topicot, ahova beférne a kérdésem; ha valahol volt már errõl szó, akkor bocsánat.

Egy családtagom kb fél éve vásárolt magának egy multiban, olcsóért, egy HP-Compaq nx6310 masinát.

Bõven elég arra a célra, amire használjuk, de van egy nagy hiányossága, amit orvosolni kéne és nem jöttem rá eddig, hogy hogyan.

Nincsenek rajta hangerõ szabályozó gombok. Sem poti, se semmi.

Nem tudom, hogy az XP-bõl elõ lehet e csalogatni valahogyan olyat, hogy a hangerõ-szabályzót billentyûkombinációkhoz társítsuk, mert eléggé kényelmetlen már így hosszú távon egyfolytában egerészni.

Tehát olyasmi megoldásra gondolok, hogy a hangerõ növelését is külön billentyûkombinációhoz társítani, a csökkentését is, meg a némítást is.

Ha az XP ilyet nem tud alapból, márpedig eddig én nem jöttem rá, hogy tudna, akkor létezik e valami kis segédprogram, amivel ezt meg lehetne oldani?

Válaszokat elõre is köszönöm!

Posted

Nem adtak hozzá esetleg ilyen szoftvert? HP Quick Launch Buttons - ez nem jó a problémára?

Posted

:lol:

adtak hozzá egy open suse cd-t, aztán ennyi :D

mindent netrõl szedtem le, minden drivert

szedjem le azt és telepítsem fel?

az jó lehet ilyenre?

kipróbálom...

Posted

Hmm idáig minden notebbokon amit láttam driver telepítése nélkül is mûködnek a funkcióbillenytûk. VAn egy Fn gomb meg F1-12-ig valami hangszóró jel csak van. HA a 2 gombot lenyomod mennie kellene. A használaiban is le van írva gondolom minden funkcióbillenytû a fényerõtõl a monitorváltásig.

Posted

mint mondtam, nincs

de ha nekem nem hiszel, akkor nézd meg a képet, direkt neked csináltam most egyet:

IPB kép

Posted

Hmm ez tényleg érdekes. És a feljebb emlíett progam sem segített? És az 'é' és a'-' billentyûn a +/- tudom hogy a numerikus bill.-hez tartozik de az sem csinál semmit?

Posted

HP Quick Launch Buttons

lol

mint kiderült, ezt is telepítettem már a gépre (mindegy, most frissítettem újabbra :D ) és ezzel is próbálkoztam már

nem oldja meg a gondot, mert nem lehet benne beállítani egyetlen gombnyomásos hangerő növelést/csökkentést (legalábbis ilyen funkciót nem találtam benne)

lényegében az egész egy gyorsmenü szerű tünemény

valami egyéb 5let?

kezdek aggódni, hogy kénytelen leszek így használni a gépet...

az meg nem lenne jó...

...És az 'é' és a'-' billentyűn a +/- tudom hogy a numerikus bill.-hez tartozik de az sem csinál semmit?

nem, a num +/- sem csinál semmit...azon kívül, hogy ide tudok vele írni +/- jeleket természetesen ;)

Posted

Gondolom végigpróbáltam már a nem jelölt funkcióbillentyûket is.

Posted

Hangerő szabályzás laptopon általában:

fn + fel és le nyíl

vagy

fn + page up és page down

Pl. nálam az fn + fel és le nyíl a hang

az fn + page up és page down pedig a fényerő szabályzás.

De láttam már fordítva is megoldva.

Posted

nem

a fánksön+nyilak is csak akkor mûködnek, ha elõtte megnyitom magát a hangerõszabályzót és az az ablak aktív

a pédzsáp-pédzsdánnal nem csinál semmit

de végigpróbálom ma este az összes gombot az fn billentyûvel...

Posted

na végigpróbáltam nagyjából minden lehetséges variációt az fn gombbal, de semmi

megnéztem egy másik gépet ebbõl a szériából, csak "pár számmal nagyobbat" és azon a billentyûzet felett van 3 külön gomb, olyanok, mint a fentebb beszúrt képen a wi-fi gomb és azok a hangerõszabályzók

lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de én a pc-mhez egy multimédiás billentyûzetet használok, amin vannak hangerõszabályzó gombok

szoftveresen van megoldva azon is ugyi a dolog, csak annak külön progija van

elképzelhetõ az, hogy létezik egy kis segédprogram valahol, ami hardverfüggetlen és arra való, hogy beállítsak billentyû kombinációkat a hangerõ növeléséhez/csökkentéséhez?

vagy van például egy olyan elképzelésem, bár lehet, hogy hülyeség, hogy esetlegesen van egy parancs, ami hangerõt növel és az egyik kapcsolójához beírhatom mondjuk, hogy 10% és így meghívva a parancsot az 10%-ot növel a hangerõn

és akkor ennek gyártanék egy batch fájlt és annak a futtatását kötném mondjuk billentyûkombinációhoz

ugyanígy a hangerõ csökkentést is, meg a némítást is megcsinálnám

vagy ez így nagy marhaság?

Posted

Tessék!

Az elõzõ Sony notebookommal pont ilyen problémám volt, hogy egy újratelepítés után nem mûködtek a funkcióbillentyûk, akkor ezt használtam, kiválóan mûködött a hangerõszabályzás. Bármilyen billentyûre/kombinációra be tudod állítani, hogy mit csináljon a hanggal. Sõt, még mást is tud ez az ingyenes kis programocska. :)(alternatív letöltés)

Ciao.

Posted

tökéletes!

köszönöm szépen, pontosan ilyenre gondoltam

(azért nem válaszoltam eddig, mert nyaralni voltam)

• 3 months later...
Posted

Sziasztok!

Nem tudom, hogy kihez kéne fordulnom, melyik topichoz, de nincs jobb ötletem.

Szóval az a problémám, hogy a laptopomon nem működik a tabulátor és a Caps Lock. Egyik napról a másikra csak úgy beadták a kulcsot. Mellesleg a windows is újra lett telepítve azóta, de a probléma nem oldódott meg. A caps lock annyira nem is érdekel, a tabulátor viszont kellene, nagyon.

Ha valaki tudna segíteni, annak nagyon örülnék!

Köszi előre is!

üdv.