Anglergab Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Hellosztok! A következõ problémába miatt szeretném a segítségeteket kérni: a GTA Vice City-ben mikor a felbontást akarom változtatni az alapértelmezett felbontásról (gördítek a listában, majd Enter, vagy kattintás az alkalmazásához) egy kis hangot hallok, majd megmerevedik az egér, a következõ gombnyomásra pedig kilép a Windows-ba. Adatok: Windows XP Professional SP2, ATI RADEON 9200 Series, legfrissebb DirectX 9.0c, legfrissebb ATI videódriver szoftverek. (Régebben ezen a gépen ez a probléma nem fordult elõ.) Segítségeteket elõre is köszönöm. Gábor
nascar Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 A VGA-d miatt van! Egyszerûen nem képes nagy felbontásban megjeleníteni a játékot. Olyan mint amikor egy Trabanttal próbálnál meg Forma-1 versenyen indulni. Az ATI 9200-as régi, és a mai játékokhoz már nem megfelelõ a teljesítménye! Ez a helyzet!
Anglergab Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 Gondoltam, hogy elsőre ilyen választ kapok. Hangsúlyoznám: ez a játék 2003 körül UGYANEZEN a konfiguráción TÖKÉLETESEN futott. Sőt, a GTA SAN ANDREAS is TÖKÉLETESEN fut rajta. Egyébként 2003-ban a Vice City megjelenésekor az ATI RADEON 9200 64 MB nagyon jó videókártyának számított, most se olyan rossz, főleg, ha 768 MB RAM (rendszermemória) van mellette. Ja, és még az is érdekes lehet, hogy a GTA San Andreas-sal ezzel a videókátyával 1440×900 (32 bit) (!) felbontásban játszok.
Athos Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Milyen felbontásról milyenre szeretnéd változtatni?
Gereby Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Igen... Tapasztalatból tudom, hogy egy 9200 nagyon jó a Vice-hoz... Lazán viszi nagy graffon. Most más játékok is csinálják ezt a kifagyást?
Anglergab Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 Más játékoknál nem csinálja, csak a GTA Vice City-nél. Még a színmélység változtatásakor (az alapértelmezett 640×480×16(bit)-rõl 640×480×32-re változtatáskor is jelentkezik ugyan ez a probléma.
Anglergab Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 Újratelepítés után is jelentkezik a hiba. Egyébként újratelepítettem a videókártya driverét és a DirectX (9.0c)-t is.
NRG900 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Szevasz. Nekem is a GTA Vice City-be az a felbontási problémám akadt hogy nem tudom állítani. Amit Nascar mondott az hülyeség, mivel ha régi lenne hozzá a videókártyád akkor el se indítaná, viszont ha új akkor fut rajt a játék. Ezért feltételezem hogy nagyon új neki a videókártyád és azért nem enged felbontást állítani. Adataim: Microsoft Windows XP Professional 2002-es verzió Szervizcsomag 3..AMD Athlon 64 X3 Triple Core Processor 6500 + 3.31 GHz 3GB RAM. Ezért mondom hogy lehet hogy túl nagy neki a rendszerkövetelményed.
NRG900 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Figy megoldottam, hogy mért nem engedi a felbontást állítani. Amikor belépsz a játékba a menübe érkezel.. Nah most..rögtön a menübe kell beállítani a felbontást és úgy engedi fogja.. Kipróbáltam a GTA 3-nál is meg a Liberty City-nél is és ugyan így van ez a felbontás ügy.. Próbáld meg menni fog. Tehát rögtön a menübe állítsd be mondjuk 1280x1024x32
Recommended Posts