tanthos Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Sziasztok Két éve rendszeres - azelõtt rendszertelen - olvasója vagyok a lapnak. Tetszik, gratulálok. Egy javaslat, bár gazdasági oldalról magam sem látom megszívlelendõnek: a CD-s, DVD-s mutációkhoz hasonlóan lehetne a lapnak melléklet nélküli verziója is, mely - ha nem is arányosan - tükrözõdne árában is (pl. ~ 999 Ft . Tudom, hogy van az országnak része, ahova a friss program csak ily módon jut el, de én (és gondolom még páran) a mellékleteket már 2 éve bontatlanul teszem félre A lapban levõ információk és az internet minden esetben elegendõek, hogy egy adott program aktuális verzióját letöltsem. (Az apropó: ma rámsóztak egy DVD-s verziót és az árát már irreálisnak tartom egy nyomtatott havilapért.) További jó munkát
JOINT72 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 (pandor @ 2007. február 14. 1:19) 173070[/snapback] (Az apropó: ma rámsóztak egy DVD-s verziót és az árát már irreálisnak tartom egy nyomtatott havilapért.) Ez tényleg így van. De talán arra akarnak rávezetni, hogy 1 éves előfizető légy. Hétvégi kedvezménnyel (-10%) interneten megvéve havi 1100 Ft-os jelent a lap, DVD-vel: Link. Ráadásul ha lenne olyan előfizetés, mondjuk 599Ft-ért/hó-ért, hogy papír újságot nem adnak, hanem a DVD-re PDF-ben feltennék az újság teljes tartalmát Én biztos azt választanám.
kori Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Ezek a kérdések már egy-két éve is felmerültek és érdektelenségbe fulladtak. Úgy tudom, hogy volt olyan lap amelyik próbálkozott lemez nélküli megjelenéssel, de megbukott a dolog. Én úgy érzem, hogy a CD/DVD szerves része a magazinnak, ezét nem szabad kettéválasztva megjelentetni ezeket .
tanthos Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Nekem tetszett az a lap abban az időben... Az előfizetés érthető, de szeretem inkább magam kiválasztani/megvenni a lapot - amúgy hagyományos módon. Nem olvastam a többi érdektelenségbe fulladt témaindítót és a megjegyzéssel sem terveztem "lapforradalmat". Csak jó lenne, ha lenne. De minden filozófián túl (hogy a lap elválaszthatatlan része-e a lemezmelléklet) erősebb a gazdasági érdek. Egy hasonló technikai paraméterekkel rendelkező lap - mellékletek nélkül - az utcán 600-1.000 Ft tartományban mozog. Mindegy, nem ez dönti el, hogy megveszem-e a lapot. De. Szép gesztus lenne, legalább előfizetéses formában - akkor én is váltanék. (És nem szeretném elektronikusan megkapni az aktuális lapszámot, jó az papíron...)
kori Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Valószínűleg, ha lenne legalább ezer olyan előfizető akit csak a lap érdekel, már biztos az IDG is reagált volna rá. Néhány tíz vagy száz ilyen kérés viszont nem hiszem, hogy gazdaságos lenne a kiadónak.
tanthos Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 Hát, valóban gyorsan elhalt a téma. Akkor jöjjön a summázás: 1. Természetesen melléklettel vagy anélkül továbbra is olvasója vagyok a lapnak. 2. Ha a lap melléklettel nyereséges (és az, mert egyébként nem létezhetne hosszú távon), akkor nélküle is nyereséges. Tény, hogy ez utóbbit mérsékeltebb áron kellene forgalmazni, azaz nem lenne annnyira nyereséges, mint lemezes társa. (A vesztéség fel sem merül.) 3. Az elõfizetés azért nagyon jó, mert az olvasó a postaládába kapja a lapot, a kiadó pedig megspórolja az utcai terjesztés költségeit (~30-50%). De. Itt már beleférhetne a kiadónak egy elfogadhatóan nyereséges melléklet nélküli éves elõfizetési konstrukció. 3. Szép lett volna, ha a szerkesztõség részérõl is kommentálta volna valaki a fentieket. (Zárszó gyanánt eszembe jut a laptop-jelenség: a belépõ szintû "normális" laptop ára soha nem megy 200 alá. Már évek óta minden laptop tökéletesen megfelel hétköznapi használatra, ennek ellenére soha-sehol nem találunk kedvezményes, féláron kínált tavalyi vagy azelõtti modelleket. Kivonják õket a forgalomból, mert különben ki venné meg az új modelleket 200 körül.)
kori Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Látod jól elbeszégetünk ketten a támáról. Az utolsó megjegyzésedhez, csak annyit, hogy ki lehet akciós laptop-ot is fogni 100-150 ezer FT-os áron. Igaz ezek nem a megbízhatóságukról híresek.
BáGyu Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Szerintem ami két éve érdektelen volt az ma már megszívlelendő! Csak egy példa a PDF mellé, én két éve betárcsázós internetet használtam egy 50-70 Mb letöltése majdnem huszonnégy óra volt. Ma ez kb 8-10 perc az ADSL-emmel! Úgyhogy tessenek gondolkodni rajta!
Kiskalóz Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Melléklet nékül én is szivesebben venném. Az évi 12 lemezből max 1-et nézek meg. Az újság digitális kiadásban (PDF) szerinem is jó ötlet. Azt még szivesebben venném.
JOINT72 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 (BáGyu @ 2007. február 15. 9:18) 173277[/snapback]Csak egy példa a PDF mellé,... ma ez kb 8-10 perc az ADSL-emmel! Úgyhogy tessenek gondolkodni rajta! Magyar posta konkurenciája. Nem lesz olyan hogy késik a lap, nem tudok aktiválni. Bár az is biztos hogy még aznap fent lesz valamelyik torrentoldalon.
BáGyu Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 (JOINT72 @ 2007. február 15. 12:04) 173326[/snapback] Bár az is biztos hogy még aznap fent lesz valamelyik torrentoldalon. Ez igaz, de ~800-Ftos alternatívának nem rossz ennyit adnék érte! Ezt mondom úgy, hogy hosszú évek után idénre nem fizettem elõ a PCW-re.
kori Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Figyeljetek! Ezen irreális számok miatt az IDG-s marketingesek a fejüket fogják. Nem hiszem, hogy itt a fórumon megmondjátok, hogy majd mennyibe kerülhetne a lap melléklet nélkül, pdf formában vagy bárhogyan is.
JOINT72 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 (kori @ 2007. február 15. 13:43) 173342[/snapback]Ezen irreális számok... Miért irreális? Túl magas? IDG marketinges vagy?
kori Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Nem. De, hogy maradjunk az álmodozásnál , én is szeretném ha kevesebbe kerülne a magazin.
JOINT72 Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Szerintem az újság egyik fő költsége az színes papírra nyomtatás és postázás. Ha ezt ki lehetne váltani egy ingyenes internetes letöltéssel lehet, hogy sokan előfizetnének. A PC World-höz való kötődést a megújult weboldal és a fórum jelentené. A weboldalról csak annyit, hogy régebben szinte mindig a Prohardverre mentem, ha PC-s hírekre voltam kiváncsi. Mostanában néha eszembejut, hogy már hosszú hetek óta nem voltam a Prohardveren és csak a PCW-s weboldalt néztem át.
BáGyu Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 (kori @ 2007. február 15. 13:43) 173342[/snapback]Figyeljetek! Ezen irreális számok miatt az IDG-s marketingesek a fejüket fogják. Nem hiszem, hogy itt a fórumon megmondjátok, hogy majd mennyibe kerülhetne a lap melléklet nélkül, pdf formában vagy bárhogyan is. No jó eszem ágában sincs megmondani mennyi legyen az ára, de mint fentebb mondtam, nem veszem meg! Ez is egy szavazás
tanthos Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 Ok, csak nem haltunk be, bár más irányt vett a gondolatmenet :-) 1. Az elektronikus kiadvány ma még nem (de az is megeshet, hogy soha nem is lesz) alternatíva a nyomtatottnak. A papírnak, a kézzel fogható magazinnak továbbra is megvan a varázsa. Én is szívesen lapozgatom este a fotelben, forró kávé és némi aprósütemény mellett. És valóban: az elektronikus verzió már a megjelenés pillanatában a (magyar) torrentek egyik legkeresettebb tétele lenne (ahogy a következő havi angol PcWorld is mindig fent van a top 100 listán kalózéknál - és hogy kapcsolódjunk a februári szám olvasói leveleihez: hogy abban mennyi hirdetés van :-)))) 2. Egyértelmű, hogy pusztán szándék kérdése (ill. a mársékeltebb profit elfogadása) egy melléklet nélküli verzió piacradobása. Laikusként teljesen értelmetlen találgatni, hogy mennyi lenne a reális ára. Különben sem ez számít, a kérdés, hogy mennyiért lehet eladni. (Én pl. 799-999 Ft-ot adnék érte :-) JOINT72: Szerintem az újság egyik fő költsége az színes papírra nyomtatás és postázás. Ha ezt ki lehetne váltani egy ingyenes internetes letöltéssel lehet, hogy sokan előfizetnének. Ha egy lap nyomtatási költségeit hoszzú távon nem fedi le a reklámbevétel, akkor nem adják ki. Sokba (valahol 20-50% között) az utcai terjesztés kerül. Mellesleg az internet további terjedése, a sávszélesség növelése a "melléklet kérdést" már a közeljövőben külső beavatkozás nélkül is megoldja... 3. Lehet hogy lerágott csont, de továbbra is szívesen olvasnék egy szerkesztőségi véleményt 4. És utoljára: jó lap a Pc World, ma legjobb a magyar piacon
Egilis Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Pecunia regit mundum, azaz a pénz kormányozza a világot. Magyarán bármennyire is szép és jó lenne CD, vagy DVD nélkül az újság, én is szívesebben venném meg olcsóbban, de ha a PC WORLD-nek több pénze származik abból, hogy ezekkel a korongokkal adja el az újságot, akkor ez így is fog maradni az idõ végezetéig, hiszen nem hülyék, hogy olcsóbban adjanak el egy újságot, hogyha azt drágábban is meg lehet tenni. És akkor azt már csak zárójelben kérdezem, hogy erre a topikra miért nem reagált senki az újság szerkesztõi közül?
Sanzi Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Mostanában a szerkesztõk közül nagyon kevés embert látni errefele, ami szerintem nagyon de nagyon rossz dolog. A melléklet nélküli újságnak meg én teljesen támogatója vagyok, mivel a PC Stúdión kívül régen se néztem meg a lemezrõl semmit. És szerintem a E-book-os verziónál még nem tart szerény hazánk. A papír a nyerõ nálam, ha olvasásról van szó. A korong csupaszítás meg megszívlelendõ dolog.
tanthos Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 Ok, téma többszörösen körbejárva :-) Érdekelne (és talán a szerkesztőséget is), hány olvasó vevő a PC WORLD magazinra - lemezmelléklet nélkül? Szólj hozzá, ha ezt választanád... kösz.
Sanzi Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 8. Hozzászólásaidban ne használj piros (vagy ahhoz nagyon hasonló) színt! Ez a házigazdáknak és moderátoroknak van fenntartva, illetve a különleges, fontos részek kiemelésére szoktuk használni! Kivételt képez ez alól, ha a hozzászólásodat mihamarabb töröltetni szeretnéd. Légyszi ezt tartsd be. Ebben a topikban nem tudom módosítani a hozzászólásod, de szeretném felhívni a figyelmed. Köszi szépen! Amúgy meg az érintett kérdésben egy jelentkezõ. Még valami. Nem akarlak egyáltalán elkeseríteni, de ha végignézel azokban a topikokban ahol ilyesmi témákról van szó, láthatod azt, hogy az olvasói vélemény elég erõsen el van szorítva. Te egy ember vagy a sok ezer vásárló küzöl. Ha még itt a fórumon gyûjtesz magad mellé 100 embert, akkor se lesztek sokan. Lesztek 101-en. A megkérdezett mondjuk 150 emberbõl 100 azt mondja majd, hogy legyen melléklet nélkül, akkor a szerkesztõség azzal fog visszavágni, hogy de milyen sok ember van aki veszi a lapot, és nem szól, hogy neki melléklet nélkül jobb lenne. Szóval minden így tökéletes ahogy van. Ezt csak azért mondom, hogy ne sok reményt fûzz hozzá. Ez egy fórum, az újság más tészta. Egy kis ízelítõ: >>>Vélemények a 38. adásról<<< És záró gondolatnak: én már lassan fél éve nem veszem a lapot, mivel a lap minõsége annyit romlott az utóbbi idõben, hogy úgy gondoltam nem ér meg nekem ennyi pénzt. A fórumon maradtam, mivel nagyon szeretem az itteni hangulatot és embereket.
tanthos Posted February 15, 2007 Author Posted February 15, 2007 A 8. ponton úgy tûnik átsiklottam, a 7. megvan, a 9. is. De: színprobléma orvosolva (bár a szövegszerkesztõ kínálja fel lehetõségként - akár figyelemfelkeltésre). Kösz. Nem vagyok világmegváltó hangulatban, bár örülnék, ha nem csupán ~1800/hó lennék a magazinnak...
Kiskalóz Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Lehet hogy az újság hamar fent lenne valamelyik torrent oldalon, de nem tölteném ott le. Inkább hivatalossan. Több előnye is van. 1. Biztos, hogy azt kapod amit akarsz. (Nem virusos, xxx-es vagy valami más extra pdf-et.) 2. Épp úgy ahogy szoftvert sem lopunk, ezt sem. 3. A PC Wcworld tud e célra biztosítani olyan sávszélt, amivel normális keretek között lejön. ui: azért 1 szavazást megérne a főoldalon!
Recommended Posts