Jump to content
GSForum - Segélyvonal

A kurzor össze-vissza ugrál, míg írok


10tigris

Recommended Posts

10tigris

Sziasztok.

Vettem egy ASUS A6JC notebookot decemberben.

Az optikai meghajtója egy katasztrófa, de abba nagyjából már belenyugodtam.

Ami viszont elfogadhatatlan, az az, hogy gépelek, mint a szélvész, és egyszercsak látom, hogy a kurzor észrevétlenül feljebbugrott 1-2 sorral, vagy hátrébb pár betûvel, pár szóval, és egy korábban leírt szó kellõs közepébe beleírtam 2 mondatot...

Ez iszonyú idegesítõ! Nincs fenn Office, de bármelyik netes felületre írok, csinálja, legalább félpercenként, de van, hogy gyakrabban. Fájlokat is nehezen lehet átnevezni, mert gyakran a név felénél csilingel egyet, befejezi a felénél az átnevezést, és részérõl a fáklyásmenet. Vagy pedig a fájlnév végét beleírja valahová az elejének a közepébe.

Meg lehet veszni tõle. Egérrel is ezt csinálja, és egér nélkül is. Asztalon is, ágyban is. Éjjel-nappal.

Nagyon nem szívesen vinném szervízbe, nem bízom bennük.

Valaki találkozott már ilyesmivel?

Link to comment
Share on other sites

Calyd

Hát pedig lehet, hogy nem ártana visszavinni a gépet. Ha tényleg gyakran csinálja, akkor náluk is ki fog jönni a hiba. Ott megmutatod nekik, hogy hello ez van, ezt csinálja és alkossanak valamit: javítsák meg, vagy cseréljék ki, vagy amit ilyenkor kell. Ez nem úgy tûnik nekem, mintha a te dolgod lenne.

Link to comment
Share on other sites

Scorpion Spyke

Nem lehet hogy csak ráteszed a kezed a Touchpad-ra? :) Valahogy tiltsd le, és próbáld meg úgy! ;)

Link to comment
Share on other sites

10tigris

Sziasztok, mindenekelõtt köszönöm, hogy törõdtök velem.

Telefonon már beszéltem a forgalmazóval, aki azt kérdezte, hogy "És nem lehet, hogy csak a Windows nem mûködik rendesen?"

Hát mittudomén. De nem értek hozzá, ezért nem szeretném, ha beleültetnének valami hintába, és palira újratelepíttetnék velem az egész mindeséget.

Aztán a szervizessel is beszéltem, de nem volt túl megyõzõ. És minimum két hétre el akarják venni (Nem tudom. Meglátjuk. Talán. Ilyen válaszokat kaptam.)

Egy másik szervizben a fõnököm félmilliós notebookján ülnek már kerek egy hónapja, és még mindig nincs kész.

Félek otthagyni bárhol is, nagyon drága volt, nem szeretnék mindenféle sutyiban vacakra kicserélt alkatrészekkel vagy akksival találkozni késõbb. Szóval aggódós és bizalmatlan fajta vagyok, ezért akartam elõször körbejárni a témát, hátha valami banális probléma, amivel más is találkozott.

 

Nem, Scorpion Spyke, nem teszem a kezem a touchpad-re, fõleg nem félpercenként. De azért meg fogom próbálni, bár elképzelésem sincs, hogy hol lehet ezt kiiktatni.

Link to comment
Share on other sites

Soma01

Dogj hozzá usb-s egeret. Akkor tudsz majd választani, hogy ki vagy be legyen kapcsolva a pad, ha van egér is bedugva. Próbáld ki mindkettõt.

Link to comment
Share on other sites

wizard

Szerintem azért érdemes lenne Scorpion Spyke észrevételét megfontolnod. Egy próbát megér. Sok ismerõsöm szívott ezzel. De ehhez minek USB-s egér? Jobb click a Tapipad ikonjára a tálcán, és ott lesz valami olyasmi, hogy tap to click. Ezt kell engedélyezni vagy tiltani. Ki hogy szereti. 8)

Link to comment
Share on other sites

10tigris

Köszönöm. Meg szeretném próbálni, de nekem nincs tapiad-ikonom a tálcán.

Összetúrtam az egész vezérlõpultot meg mindent, de nem tudom, hol kell kiiktatni. Az egeret már tudom hol kell letiltani, de tapipad kikapcsolóját nem találom. :((

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Lehet, hogy nem lehet.

Ez jó volt. Szóval az én laptopomon se lehet kikapcsolni a tapipadot, és néha beleérek, de már megszoktam és figyelek.

Még valami: Az iskolában van egy HP notebookunk, annak tényleg bolond a tapipadja, de csak az Office alkalmazásokban, megnyitok egy dokumentumot, munkafüzetet, bemutatót, bármit, a gép meg néha teljesen ötletszerûen feldob egy gyorsmenüt, arrébb teszi a kurzort, ilyesmi. Senki sincs a közelében, a kivetítõn látszik. Jegyzettömbben pl. nem csinál ilyet.

Link to comment
Share on other sites

10tigris

Most megpróbáltam, hogy kétujjal gépelek, öt centi magsról böködöm a billentyûket, mint valami hülyegyerek, eddig még nem csinálta ezt az odébbugrást.

Lehet, hogy tényleg az volt a baj, hogy hozzáértem, még próbálgatom kicsit.

Mindenkinek köszi, aki hozzászólt, vagy ezután hozzászól a témához.

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

Esetleg teríts rá valami háziszõttest, prospektust, öntapadós mûanyaglemezt, én néha megcsinálom ezt egy méretre szabott lemezkével, az garantáltan használ.

Link to comment
Share on other sites

10tigris

Jó ötlet! Holnap kipróbálom!! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...