tomac 0 Share Posted February 12, 2007 Sziasztok! Az alábbi dologban kérem segíségeteket: Ha tudtok olyan programot batch fájlban vagy Pascalban, esetleg Delphiben, amivel a CD tálcát ki lehet nyitni és be is lehet húzni és mindezt megadott billentyûkombinációval, akkot kérlek írjátok meg nekem. Ugyanis az új gépházamban lévõ CD-ROM elõtti porvédõ ajtó miatt kellemetlen megtalálni a behívó gombot, ezért keresnék egy ügyes kis programot. Konkrétan egy ilyet találtam csak a víruskeresõm egybõl lestoppolta egy hozzáfûzõdõ vírus miatt, ami így használhatatlan. Segítségeteklet elõre köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calyd 0 Share Posted February 12, 2007 Segít, ha adok Delphi-kódot ami ezt elvégzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac 0 Author Share Posted February 12, 2007 Az is jó lenne, megpróbálnám vele! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurus 0 Share Posted February 12, 2007 PowerPro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calyd 0 Share Posted February 12, 2007 Function EjectCD(Drive:Char):Boolean; Var Res:MciError; OpenParm:TMCI_Open_Parms; Flags:DWORD; S:String; DeviceID:Word; Begin Result:=False; S:=Drive+':'; Flags:=MCI_OPEN_TYPE or MCI_OPEN_ELEMENT; With OpenParm do begin dwCallback:=0; lpstrDeviceType:='CDAudio'; lpstrElementName:=PChar(S); end; Res:=mciSendCommand(0, MCI_OPEN, Flags, Longint(@OpenParm)); If Res<>0 then Exit; DeviceID:=OpenParm.wDeviceID; Try Res:=mciSendCommand(DeviceID,MCI_SET,MCI_SET_DOOR_OPEN,0); If Res=0 then Exit; Result:=True; Finally mciSendCommand(DeviceID,MCI_CLOSE,Flags,Longint(@OpenParm)); end; End;//EjectCD Function CloseCD(Drive:Char):Boolean; Var Res: MciError; OpenParm:TMCI_Open_Parms; Flags:DWORD; S:String; DeviceID:Word; Begin Result:=False; S:=Drive+':'; Flags:=MCI_OPEN_TYPE or MCI_OPEN_ELEMENT; With OpenParm do begin dwCallback:=0; lpstrDeviceType:='CDAudio'; lpstrElementName:=PChar(S); end; Res:=mciSendCommand(0,MCI_OPEN,Flags,Longint(@OpenParm)); If Res<> 0 then Exit; DeviceID:=OpenParm.wDeviceID; Try Res:=mciSendCommand(DeviceID,MCI_SET,MCI_SET_DOOR_CLOSED,0); If Res=0 then Exit; Result:=True; Finally mciSendCommand(DeviceID,MCI_CLOSE,Flags,Longint(@OpenParm)); end; End;//CloseCD Használni meg értelemszerűen kell Meghívod a függvényt a megfelelő meghajtó betűjelével. Ne kérdezd különösebben mi mit csinál Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac 0 Author Share Posted February 12, 2007 Régebben egy kicsit tanították a Delphit, de úgy komolyan nem foglalkoztunk vele. Úgyhogy olyan szinten vagyok vele hogy találkoztunk. De így a programmal könnyebb lesz. Amint tudom kipróbálom , addig is köszi a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Calyd 0 Share Posted February 12, 2007 Az eszközök vezérlést már én sem tudom benne, tehát ennek is utánanéztem csak. De tényleg csak másol-beilleszt, és valami gomb-klikkre vagy ilyesmire meghívod az függvényeket. Hopsz! A unitok közé vedd fel az "MMSystem" unitot :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
puschkin 0 Share Posted March 20, 2008 Hali mindenki a következõ feladat adott: olyan batch file kéne nekem, ami lekéri a napi dátumot, majd egy adott file-t átnevez úgy, hogy a kiterjesztés elõtti része a napi dátum legyen pl.: proba.zip-bõl 20080320.zip-et csinál köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted March 20, 2008 Ezt láttad már? Fájlok hatékony átnevezése Link to comment Share on other sites More sharing options...
puschkin 0 Share Posted March 20, 2008 Kösz, de ezzel nem vagyok beljebb. A következőt akarom megoldani: Írtam egy batch file-t ami ütemezetten minden nap este 8-kor lefuttat egy tömörítést, x mappákat betömörít egy zip állományba, és már csak annyi kéne, hogy az aktuális dátumot belevarázsolja a zip nevébe. Az a problémám, hogy a "date /t" parancs eredménye pl: 2008.03.20, ebből ki kéne szedni a pontokat, és valahogy hozzá kéne fűzni a file nevéhez, hogy az eredmény pl: mentes20080320.zip legyen. A belinkelt oldal valamilyen exceles buherálást ír, de az ott szereplő angol parancsok nem tudom milyen néven vannak az én magyar excelemben, illetve az excel által használt ()-es paraméterezés sz@rt sem ér parancssorban?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
szg 0 Share Posted March 21, 2008 A következőt próbáld meg: SET MENTESDATUM=%date:.=% REN proba.zip mentes%MENTESDATUM%.zip A fájlneveknél az általad megadottakat használtam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
puschkin 0 Share Posted March 21, 2008 Köszi szépen szg, mûködik. Neken ez korábban azért nem ment mert a set-nél a % helyett "-et használtam Mégegyszer kösz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts