centrum Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Üdv! Honlapomra feltettem egy vendégkönyv PHP-szkriptet. (egy ilyet: vendégkönyv) Az utóbbi idõben valaki vagy valami mindig beír egy értelmetlen szöveget. Adatokhoz ezt írta: Neve: psvxxx Város: czhac E-mail: pffg@abfsquh.com Honlap: http://fm7.biz/abcbaa58e7 Az üzenet pedig: this is abcbaa58e7 here Én valami reklámnak nézem. Kérdésem: lehetséges-e, hogy már nem csak e-mail formájában kapok kéretlen dolgokat, hanem már így is?! A script egyébként nem mySQL-el mûködik. Válaszokat várom, és elõre is köszönöm!
mizsi Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Bitony, már a Fórumokat is támadják az ilyenek, többek között ezt is.
Sanzi Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Többek között a blogomat is elárasztják. Egyelõre harcolok velük, aztán remélem akövetkezõ Wordpress-ben már lesz ez ellen valami védelem.
h.arpad Posted February 10, 2007 Posted February 10, 2007 Centrum, ha jól értem, a te eseted nem azonos a Sanziéval, tekintettel arra, hogy õ WordPress-t használ. Így aztán módosíthatunk egy kicsit azon a PHP-scripten, hogy csak egy (véletlenszerûen elõállított) ellenörzõ szám beírása után lehessen üzenetet küldeni. Idézd csak ide be a kódot, már korában is foglalkoztam ezzel a kérdéssel.
dorka76 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Egy olyanba kérném segítségetek , hogy van egy ismerösõmnek egy közös képviselõ weboldala és nem ért a php-hez melyik programot ajánljátok kezdõnek , mert tényleg nem ért ehhez a php-s dolgokhoz. Puszi Dóra
payskin Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 A PHP egy programozási nyelv. Ennél fogva nem értelmezhető az a kérdés, hogy "melyik programot ajánljátok hozzá". Ha nem beszélsz egy programnyelvet, a legjobb hozzá való programmal sem tudsz mit kezdeni. (Kb.: A barátom nem tud írni, melyik szövegszerkesztőt ajánljátok neki?) Közelítsük meg onnan a problémát, hogy mit szeretne a barátod, aminek köze van a PHP-hoz és egyben a Rejtélyes bejegyzésekhez a vendégkönyvben. Ez a téma ugyanis erről szól!
Recommended Posts