Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Rejtélyes bejegyzések a vendégkönyvben

Recommended Posts

Posted

Üdv!

Honlapomra feltettem egy vendégkönyv PHP-szkriptet. (egy ilyet: vendégkönyv)

Az utóbbi idõben valaki vagy valami mindig beír egy értelmetlen szöveget.

Adatokhoz ezt írta:

Neve: psvxxx

Város: czhac

E-mail: pffg@abfsquh.com

Honlap: http://fm7.biz/abcbaa58e7

Az üzenet pedig:

this is abcbaa58e7 here

Én valami reklámnak nézem. Kérdésem: lehetséges-e, hogy már nem csak e-mail formájában kapok kéretlen dolgokat, hanem már így is?!

A script egyébként nem mySQL-el mûködik.

Válaszokat várom, és elõre is köszönöm! :)

Posted

Bitony, már a Fórumokat is támadják az ilyenek, többek között ezt is. :(

Posted

Többek között a blogomat is elárasztják. Egyelõre harcolok velük, aztán remélem akövetkezõ Wordpress-ben már lesz ez ellen valami védelem.

Posted

Basszus... Hú, köszi a válaszokat!

Posted

Centrum, ha jól értem, a te eseted nem azonos a Sanziéval, tekintettel arra, hogy õ WordPress-t használ. Így aztán módosíthatunk egy kicsit azon a PHP-scripten, hogy csak egy (véletlenszerûen elõállított) ellenörzõ szám beírása után lehessen üzenetet küldeni. Idézd csak ide be a kódot, már korában is foglalkoztam ezzel a kérdéssel. ;)

• 11 months later...
Posted

Egy olyanba kérném segítségetek , hogy van egy ismerösõmnek egy közös képviselõ weboldala és nem ért a php-hez melyik programot ajánljátok kezdõnek , mert tényleg nem ért ehhez a php-s dolgokhoz.

Puszi Dóra

Posted

A PHP egy programozási nyelv. Ennél fogva nem értelmezhető az a kérdés, hogy "melyik programot ajánljátok hozzá". Ha nem beszélsz egy programnyelvet, a legjobb hozzá való programmal sem tudsz mit kezdeni. (Kb.: A barátom nem tud írni, melyik szövegszerkesztőt ajánljátok neki?)

Közelítsük meg onnan a problémát, hogy mit szeretne a barátod, aminek köze van a PHP-hoz és egyben a Rejtélyes bejegyzésekhez a vendégkönyvben. Ez a téma ugyanis erről szól!