Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Alaplap probléma


cstamas82

Recommended Posts

cstamas82

Vásároltam egy microATX alaplapot. Beszereltem egy kis méretû speciális házba (nem mATX ház). A házban lévõ táp 200W-os és csak ATX1 csatlakozója van. (ATX2 4 pólusú nincs) Elméletileg úgy tudom nem feltétlenül szükséges. Egy 1,6Ghz Pentium 4 procit tettem bele. Egy 32Mb memóriát. Rádugtam a bekapcsoló gombot és a monitort. Amikor bekapcsolom a ventillátor beindul és az alaplapi státusz led is világit tehát kap tápot de a kép nem jön be. Mivel még nem láttam ezen kívül mATX házat és nemtudom, hogy egy ilyen alaplap beindításához milyen szükséges dolgok kellenek még.

Link to comment
Share on other sites

Gereby

200W... Elég az? Milyen márkájú a táp? A plussz 4 ér átalakítóval megoldható...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
ordító egér

200 W elég sok mindenre elég. Szerintem arra gondolhatott hogy 20 pin-es a táp nem pedig 24. Az a plusz 4 tényleg nem kell feltétlenül. Azért jó volna tudni valami bõvebbet is.

 

Pl. alaplap típusa, proci típusa, memória típusa,mérete, stb. (legalább felsorolás szinten)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
L.Zsolt

Sziasztok remélem jó fórumba írok és még él a fórum segitség kellene egy elég összetett problémához :

A Bios checksum error-t kapom inditáskor. Cmos reset megvolt, minden visszaállitva, néha bebootol és elfelejti az usb-ket. Mi lehet? Táp gázos lett, vagy az alaplap összecsinálta magát, vagy netalán elég lenne egy bios elem csere?

Az mért van, hogy az usb-s dolgaimat nem ismeri fel a gép. Pl.: egér, bill meg ilyenek. Mákom volt, hogy van itthon tartalék ps2-es billem de egér nélkül netezni elég gáz. Csak egy pillanatra felvillan az egér, és nem mûködik (razer). Ha sima mezei optikai egeret dugok be csak villágit és kész(hama :) ). Az usb-s bill egyáltalán nem megy (labtec). A biosban engedélyezve van minden. Igaz volt egy bios chek error default loading-on, de cmos jumperelés után visszajött. Nemtudom mi lehet. Mintha nem kezelné az usb portokat. Mindenhol kipróbáltam. Esetleg valakinek van ötlete??? Azért lehúztam egy bios frissitést és ahogy a gyártó írta, elõször egy default optimal loading-ot nyomtam neki, majd elkezdtem a frissitést, de checksum=AEE8 hibára hivatkozva megkérdezte, hogy folytatom-e, vagy kilépek. Persze kiléptem. Netalán van valahol hiba kód táblázat, ami leírja a kódok defjét? Az alaplapom Gigabyte GA-7N400S (-L). :?::Sír:

 

Légy szíves írj rendesebben! Üdv.:Gereby

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Pontosan milyen tápod van, és pontosan milyen gépet hajt?

Link to comment
Share on other sites

L.Zsolt

A tápom egy 300w-os vargáné táp. Szerintem ennél rosszabb nem is létezik. :)

Az alaplapom Gigabyte GA-7N400S (-L)

-proci 1800+ AMD palomino (1533)

-memo 1gb Adata

-3x160gb samsung vinyó

-1 nec-es dvd iró

-videókártya excube 9600xtg (8x agp)

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Elõszöris egy táp csere nem lenne hátrány. Szerintem azzal akár az USB-s gond is megoldódhat, mert gyanús, hogy azok az eszközök nem jutnak elég áramhoz.

Link to comment
Share on other sites

L.Zsolt

Kösz.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

3 vinyó, meg egy optikai meghajtó eléggé zabálja az áramot. Csak azt hagyd rajta amin a rendszer van, a többit húzd le (a tápról is). Ha minden OK., akkor valóban a táp.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Dave891

Sziasztok! Adott egy Gigabyte P31-DS3L alaplap köré épített gép. SP2-es XP van rá telepítve. A probléma az, hogy nem lehet beüzemelni az integrált hangot. Az alaplaphoz kapott CD-rõl telepítjük a drivert, kiírja az XP hogy új hardvert észlel, majd elkezd keresgélni, és kiírja, hogy nem talál hozzá megfelelõ illesztõprogramot. És itt megreked a telepítés. Már a Gigabyte honlapjáról letöltöttük az ott található drivert, de azzal is ugyanez a helyzet. Hibás lenne az alaplap? Bár szerintem inkább az XP problémázik, bár nem értem, teljesen frissen telepített a Windows, mivel új a gép.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Az XP-nek nem kell keresnie a drivert, anélkül kell feltelepíteni!

Link to comment
Share on other sites

Dave891

Természetesen csak simán elindítottuk a driver telepítõjét, nem az XP-vel kerestettük. A helyzet komplikáltabb volt, de közben találtunk megoldást, leírom, hátha segít majd egyszer másnak is:

 

1. Elõször le kellett tiltani a Microsoft UAA busz-illesztõprogram - High Definition Audio-t.

2. Ezután engedi csak törölni, tehát töröljük az eszközkezelõben.

3. Újraindítás. Az XP szöszmötöl egy kicsit, hogy új hardvert talált.

4. Miután az XP végez a saját kis dolgaival, indítsuk el a driver telepítõjét, telepítés végén újraindítás, és elméletileg mennie kell.

 

Link to comment
Share on other sites

Joybull

Nekem pont ez a problémám egy GA-MA69VM-S2 alaplappal.

Két napja szenvedek vele.

Simán az alaplapi cd driver felmegy, de nem mefelelõ mûködést jelez (kód 39), ezt követõen olvastam hogy kell microsoft UAA illesztõ ami fel is ment, de a hangkártya drivere ismét csak hibásan.

Azt. követõen a KB888111 javítást is telepítettem, de még így se sikerült.

A 2. pontban leírt törlésen az UAA törlését érted? Az alaplapi drivert mikor kell feltelepíteni?

 

A hétvégén megpróbálom ahogy leírtad. (vagy hasonlóan)

Link to comment
Share on other sites

Dave891

A 2. pontban végülis a hangkártyával kapcsolatos cuccok törlését értem (Realtek és Microsoft HD audio). Az alaplapi drivert (ahogy írtam) az újraindítás után a windows szöszmötölése után kell feltenni (ha esetleg felugorna egy ablak, hogy az XP telepíteni akarja, akkor azt szakítsd meg).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...