Jump to content

PINNACLE PCTV Hybrid Pro Card PCMCIA


lizard01
 Share

Recommended Posts

lizard01

Sziasztok, új tagként egy igencsak érdekes probléma megoldására keresem a választ:

Vettem egy Pinnacle PCTV Hybrid Pro Card pcmcia-os tunerkártyát. Bíztam benne minden rendben lesz, mert mégis csaj egy pinnacle. A gond a következõ:

sp2-es xp-m van directx fent van és az összes dotnet sdk is, de a kártyát már próbáltam vistán és xp media center editionön is. 4 laptobból 3on jelentkezik a következõ probléma: a kép olyan mintha nem lenne megfelelõ tv norma beállítva, ha rámegyek a pinnacle media centerben szerkesztõ nézetben hogy beállítsam az itthoni pal b vagy g normát (mivel mindent secam d-nek állít be)akkor a kép jó, de ha rámegyek az okéra, akkor utána megint ugyanolyan a kép, bár ekkor már azt írja ki hogy a csatorna pal -ra avn állítva. Csináltam már csatornakeresést úgy is hogy egy olyan országot állítottam be ami pal-os, az eredmény hasonló. Ekkor átírtam a registry-ben a pinnacle cuccai között, hogy más ország legyen neki beállítva ne hungary, mert azt valamiért secam d-nek veszi(egyébként külföldi oldalakon magyar szabványként mindenhol az szerepel), de semmi. Visszavittem, kaptam egy másikat. Azzal a helyzet hasonló volt. Elkértem egy srácét, akinek ugyanilyen van, de azzal hasonló volt a helyzet. Másik software-el, ami nem pinnacle-és a hang nem tökéletes. Szóval most nem tudom mitévõ legyek, mert itt megáll a tudományom és szerencsétlen kártyám képpességeit nem tudom kihasználni().GURU-K segítsetek kérlek!

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Elsőként a Media Centerben ürítsd ki a csatornalistát, majd utána állítsd be Austriát vagy Germany-t és ezután csinálj ey új csatornakeresést. Ezzel a kép és a hang is jól lesz beállítva. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
epdob

Sziasztok,

 

nekem is segítségre lenne szükségem:

beszereztem én is egy ilyen kártyát, de sajnos az én képem sem OK. Elõször a rossz normára gyanakodtam, de a fenti folyamatok elvégzése nem járt sikerrel. Újratelepítettem a kártyát, majd az égesz Win-t is, de sajnos az eredmény ua. :-(. A win német nyelvû, így a kártyát is németül tettem fel, hátha ez segít, de nem.

A tünet a köv: a kép csíkos, a csíkok több pixel magasságúak, és ezekben a csíkokban a kép még a több másodperccel azelõtti adás képe látható. A gond a composit bementrõl jövõ jeleknél is jelentkezik.

 

Köszönöm a segítséget!

 

Peti

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Ott a PCMCIA foglalat sebességével lehet a gond, tehát nézd meg a BIOS-ban, van-e hozzá beállítás vagy frissebb driver a Windowshoz. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
epdob

Szia,

 

köszi a választ. Megnéztem, de sem drivert, sem beállítási lehetõséget nem találtam... :(

A foglalat TI PCI-1410-es. Tudnál esetleg még valamit ajánlani? :ötlet:

Köszi

Peti

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
samuszaki

A fentebbi diskurzushoz hozzászolva.

Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick -et vettem és balga módon a magyar nyelvû telepítés mellett döntöttem, így nekem is a magyar videoszabványok zavartak be.

Én nem töröltem ki a listát csak átírtam a Hungary-t Germany-ra, és csodák csodájára a PAL B a SECAM-ról valóban PAL-ra váltott. Egyetlen megmagyarázhatatlan probléma maradt. A szerkesztõablakban a kézi keresésnél vagy a finomhangolásnál nem látni semmit. teljesen vakon hangolom. Ez mitõl lehet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
rti

Üdvözlök mindenkit!

 

A probléma: Nem tudok semmilyen földi digitális adót fogni.

 

Elõzmény: 2007-ben Budán ragyogóan fogtam az akkor még kísérleti digitális adókat, vagyis m1, m2, duna1 ill. duna2 (autonómia)

 

Próbálkozás: A keresés lefuttatása során kiírta mind a 60-as, mind a 65-ös csatornán fogható adók neveit (cool, fem3, duna, atv stb.), Szegeden az adótól 1-2 km távolságban próbáltam, tereptárgy nem volt "köztünk", és semmi digitális nem jön be, se kép, se hang; az analóg és az FM rádió rendben. A próbálkozások közben az ilyenkor "kötelezõ" :) újratelepítések megvoltak.

 

Saját okoskodás: Régen mpeg2-ben mentek az adások, most mpeg4-es kódolással, elképzelhetõ, hogy a Media Center (vagy valami más) nem képes megjeleníteni a vett jelet.

 

Kérés: Tisztelettel kérnélek Benneteket, hogy valaki segítsen, egyáltalán tud-e mp4-et ez az egész, vagy mit lehet itt tenni, hogy nézhetõek legyenek a nem kódolt adók.

 

Elõre is köszönöm

 

Rácz Tibor

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...