Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Oprendszer Pendrive-on

Recommended Posts

Posted

Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges-e úgy gépet építeni, hogy merevlemez helyett csak egy pendrive van. A munkahelyemen egy kis hálózat egy munkaállomásának simán elég lenne 4 GB os pendrive. Van valami buktatója a pendrive-ra való rendszertelepítésnek ? (Igazán tanácstalan voltam melyik topicba tegyem a kérdésemet?) Várom az ötleteket, véleményeket. Köszönettel: Attila

Posted

Akadálya tudtommal nincs, ha az alaplap tud usb-rõl bootolni (nekem pl. van usb-hdd, usb-vd, meg még pár). Oprendszert meg úgy tudom PE Builderrel lehet pendrivera rakni, bár nem próbáltam még, lehet h hülyeséget is írok.

Posted

Windowst telepíteni USB eszközre egy kis nehézségbe ütközik, ugyanis egy kicsit megkell buherálni a telepítõ ini és inf fájljainak egy részét, hogy az USB menjen a telepítés alatt. A telepítõ elsõ ujraindítása után addig míg felnemáll a rendszer alapból nincs USB kezelés.

Egy kis olvasnivaló a megoldásról. Link

És a fórumukba is érdemes olvasgatni. Link

A pEBuliderrel és a hasonló funkciójú REATOGO (ingyenes) programmal tudsz készíteni cdrõl futó alkalmazást. Ha nincs HDD a gépben, nemárt a bõvebb memória, mert virtuális lemezt használ.

Valamejik topikba tavaj elég jól kiveséztük de most nemugrik be a topik címe.

Még egy Link atémával kapcsolatba. Link