Unikey Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Üdv! Lenne egy problémám. Nem fut semmi és a rendszer üres járat pedig 60-70%-ot mutat a feladat kezelõben. Ha a media playert elindítom és mellé még egy gyenge programot akkor egybõl 100%-ot mutat és a gép meg akar hallni. Régen ezt nem csinálta mit lehetne tenni ,hogy megint normális legyen a gép? Vírus nem lehet semmi képpen mert hetente vizsgáltatom a gépet ezekkel: Panda Platinum Internet Security 2006 Ad-Adware SE Spybot Spyware Terminator Továbbá a registry-t tisztítom: CCleaner Microsoft Reg Cleaner-el Ha találnak vírust leírtják.. Ha registry hibás kijavítják de a gép ugyan olyan marad.Töredezetség mentesítés is volt. A probléma ugyan úgy megvan.
Hate Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Üdv! A rendszer üresjárat normális esetben olyan 90 körül mozog, nem azt jelenti, hogy 90%-os a processzorhasználat, valószínû hogy egy Windows reinstall megoldja a problémádat. A Panda híresen erõforrásigényes szoftver.
kori Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 A renszer üresjárat normális esetbn 99%-ot mutat. A feladatkezelõben meg kell nézni, hogy melyik az az aktív alkalmazás amelyik ennyire terheli a processzort.
Unikey Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Üdv! Hát a Panda tuti nem a gép lassító mert nem erõforrás igényes legalábbis egy 2,6 intel procin tuti nem. Nálam normál esetben a rendszer üresjárat 00-át mutat és ekkor a leggyorsabb a gép. Feladatkezelõben minden 00-át mutat kivéve: Net: 04 , Avant 11 , Expoller 05, MSN 10. Rendszer üres járat 77 és a gép annyira lassú mint az állat. Reinstall?? jaj ne.Ketté van osztva a winyó akkor mindent fel kell telepítgetni
kori Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Az explorer akar lenni? Ha igen azt nem , de a többit állítsd le a feladatkezelőben. Ha összeadod ezen alkalmazások proci terhelését, ami 30 mindjárt rájössz, hogy ezek a hunyók.
Unikey Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Üdv! Leállítva avant, kikapcsolva vírus írtók panda is. Net nem lehet kikapcsoni, expolert meg nemszeretném de a rendszer üres járat ugyan annyi. 1 Héttel ezelõtt mindent bírt a gép és nem is kellett kikapcsolni semmit.
Hate Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Ha rám hallgatsz, akkor újrarakod a Windows-t, bármilyen fájdalmas is (én sem szeretem ), így kizárhatod az esetleges hardver problémát is, és ha újrarakod megnézheted milyen progi telepítésekor kezd lassulni a gép.
nagyjani Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Ha a Panda a bûnös, akkor meg hiába kapcsolod ki, csak a teljes eltávolítása segít. Egyébként vírusírtót, ugyan úgy mint tûzfalat is (beleértve a Windowsét) csak egyet szabad használni, mert sok probléma okozója ha nem így van.
Unikey Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Nem a Panda a bûnös. Sajnos sok ember fejében az rögzõdött be ,hogy a 2005-ös változat milyen írtózatos lassuságot mutatott. Egyébként elárulom ,hogy ha nincs fent a Panda akkor is ugyan olyan gyors a gép mindha fent van. 2007-es panda már gyorsaságban felfeljõdött és a Nod32-õt lefogja taszítani a tronról éppen azért mert sokkal többet tud. De itt nem errõl akarok vitázni hanem ,hogy hogyan lehetne egy kicsit feltúrbózni a teljesítményt re install nélkül. Sajnos 1 hónapig kénytelen vagyok így használni a gépet mert nagyon fontos e-mailokat várok és fogadok. Feladatkezelõben a panda összes alkalmazása: 00. Errõl vitát nem akarok nyitni. Rendszer üresjárat dolgozik mint a güzü.
nagyjani Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 A renszer üresjárat ha nem megy semmi, akkor mindig több. Legjobb esetben 99%. Ez így jó, mivel a folyamatok százalékos eloszlását mutatja a feladatkezelõ. Ha valami el kezd dolgozni, akkor annak növekszik a százalákos aránya az üresjárat terhére.
Unikey Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 De ha nem fut semmi akkor miért lassú a gép?
Omega32 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Ha nem fut semmi, honnan tudod, hogy lassú a gép? Egyébként a feladatkezelõ állapotsorában (az ablak alján lévõ sáv) a második rublikát nézdd: "CPU használat: x%". Ez mutatja, hogy a processzor dolgozik-e, és ezt %-ban jelzi. Ha ez 0%, azaz a processzor nem dolgozik, akkor A rendszer üresjárati folyamata 99. Ez nem okozhat gondot, a lassúlás oka vírus, vagy valami el/beállítás stb.
Unikey Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Vírus? 5 vírus írtó mellett?? Hát onnan ha a cod2-õvel játszok akkor ugy szaggat mint állat. Ha a photoshop-ot bekapcsolom tetü a gép. 2 héttel ezelõtt a gép ezeket ugyan azon terhelés mellett elbírta lassulás nélkül.
kori Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Még nem mondtad, hogy mennyi memória van a gépedben, hiszen két olyan progit emlegetsz, ami memória igényes. Kis túlzással én pl. a COD2 szaggatása miatt vettem még+ 512Mb ramot a gépbe. Még egy kérdés, nem változtattál meg valami renszerbeállítást valamillyen Tweak progival?
Unikey Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Üdv! Cod2 512 RAM-on fullon fut pandával. A problémát talán megtaláltam de még nem bíztos. Másik winyomon is fent van a panda és azzal átnézettem ezt a lassú vinyómat és a systemben 2 panda fájl vírusos volt és a system32-õben egy egész mappa. Majd kiderül ,hogy ez-e volt a bûnös vagy sem.
Unikey Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Sajnos ez se segített. Valakinek van valami ötlete?
aty Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Vírus? 5 vírus írtó mellett?? Gyorsaság? 5 vírusirtó mellett? Inkább azt figyeld mi zabálja a procit/memóriát, a "rendszer üresjárat" csak ezeknek a komplementere... Nézd meg a taskmanagerben mennyire swappel a rendszered, elképzelhető hogy az lassítja be.
Recommended Posts