Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Rendszer üresjárat

Recommended Posts

Posted

Üdv!

Lenne egy problémám.

Nem fut semmi és a rendszer üres járat pedig 60-70%-ot mutat a feladat kezelõben.

Ha a media playert elindítom és mellé még egy gyenge programot akkor egybõl 100%-ot mutat és a gép meg akar hallni. Régen ezt nem csinálta mit lehetne tenni ,hogy megint normális legyen a gép?

Vírus nem lehet semmi képpen mert hetente vizsgáltatom a gépet ezekkel:

Panda Platinum Internet Security 2006

Ad-Adware SE

Spybot

Spyware Terminator

Továbbá a registry-t tisztítom:

CCleaner

Microsoft Reg Cleaner-el

Ha találnak vírust leírtják.. Ha registry hibás kijavítják de a gép ugyan olyan marad.Töredezetség mentesítés is volt. A probléma ugyan úgy megvan.

Posted

Üdv!

A rendszer üresjárat normális esetben olyan 90 körül mozog, nem azt jelenti, hogy 90%-os a processzorhasználat, valószínû hogy egy Windows reinstall megoldja a problémádat. A Panda híresen erõforrásigényes szoftver.

Posted

A renszer üresjárat normális esetbn 99%-ot mutat. A feladatkezelõben meg kell nézni, hogy melyik az az aktív alkalmazás amelyik ennyire terheli a processzort. ;)

Posted

Üdv!

Hát a Panda tuti nem a gép lassító mert nem erõforrás igényes legalábbis egy 2,6 intel procin tuti nem.

Nálam normál esetben a rendszer üresjárat 00-át mutat és ekkor a leggyorsabb a gép.

Feladatkezelõben minden 00-át mutat kivéve: Net: 04 , Avant 11 , Expoller 05, MSN 10. Rendszer üres járat 77 és a gép annyira lassú mint az állat.

Reinstall?? jaj ne.Ketté van osztva a winyó akkor mindent fel kell telepítgetni

Posted

Az explorer akar lenni? Ha igen azt nem , de a többit állítsd le a feladatkezelőben. Ha összeadod ezen alkalmazások proci terhelését, ami 30 mindjárt rájössz, hogy ezek a hunyók. ;)

Posted

Üdv!

Leállítva avant, kikapcsolva vírus írtók panda is. Net nem lehet kikapcsoni, expolert meg nemszeretném de a rendszer üres járat ugyan annyi.

1 Héttel ezelõtt mindent bírt a gép és nem is kellett kikapcsolni semmit.

Posted

Ha rám hallgatsz, akkor újrarakod a Windows-t, bármilyen fájdalmas is (én sem szeretem :D ), így kizárhatod az esetleges hardver problémát is, és ha újrarakod megnézheted milyen progi telepítésekor kezd lassulni a gép.

Posted

Ha a Panda a bûnös, akkor meg hiába kapcsolod ki, csak a teljes eltávolítása segít. Egyébként vírusírtót, ugyan úgy mint tûzfalat is (beleértve a Windowsét) csak egyet szabad használni, mert sok probléma okozója ha nem így van.

Posted

Nem a Panda a bûnös.

Sajnos sok ember fejében az rögzõdött be ,hogy a 2005-ös változat milyen írtózatos lassuságot mutatott.

Egyébként elárulom ,hogy ha nincs fent a Panda akkor is ugyan olyan gyors a gép mindha fent van.

2007-es panda már gyorsaságban felfeljõdött és a Nod32-õt lefogja taszítani a tronról éppen azért mert sokkal többet tud.

De itt nem errõl akarok vitázni hanem ,hogy hogyan lehetne egy kicsit feltúrbózni a teljesítményt re install nélkül.

Sajnos 1 hónapig kénytelen vagyok így használni a gépet mert nagyon fontos e-mailokat várok és fogadok.

Feladatkezelõben a panda összes alkalmazása: 00. Errõl vitát nem akarok nyitni.

Rendszer üresjárat dolgozik mint a güzü.

Posted

A renszer üresjárat ha nem megy semmi, akkor mindig több. Legjobb esetben 99%. Ez így jó, mivel a folyamatok százalékos eloszlását mutatja a feladatkezelõ. Ha valami el kezd dolgozni, akkor annak növekszik a százalákos aránya az üresjárat terhére.

Posted

De ha nem fut semmi akkor miért lassú a gép?

Posted

Ha nem fut semmi, honnan tudod, hogy lassú a gép?

Egyébként a feladatkezelõ állapotsorában (az ablak alján lévõ sáv) a második rublikát nézdd: "CPU használat: x%". Ez mutatja, hogy a processzor dolgozik-e, és ezt %-ban jelzi. Ha ez 0%, azaz a processzor nem dolgozik, akkor A rendszer üresjárati folyamata 99. Ez nem okozhat gondot, a lassúlás oka vírus, vagy valami el/beállítás stb.

Posted

Vírus? 5 vírus írtó mellett??

Hát onnan ha a cod2-õvel játszok akkor ugy szaggat mint állat. Ha a photoshop-ot bekapcsolom tetü a gép.

2 héttel ezelõtt a gép ezeket ugyan azon terhelés mellett elbírta lassulás nélkül.

Posted

Még nem mondtad, hogy mennyi memória van a gépedben, hiszen két olyan progit emlegetsz, ami memória igényes. Kis túlzással én pl. a COD2 szaggatása miatt vettem még+ 512Mb ramot a gépbe. Még egy kérdés, nem változtattál meg valami renszerbeállítást valamillyen Tweak progival? :hááát:

Posted

Üdv!

Cod2 512 RAM-on fullon fut pandával.

A problémát talán megtaláltam de még nem bíztos.

Másik winyomon is fent van a panda és azzal átnézettem ezt a lassú vinyómat és a systemben 2 panda fájl vírusos volt és a system32-õben egy egész mappa.

Majd kiderül ,hogy ez-e volt a bûnös vagy sem.

Posted

Sajnos ez se segített. Valakinek van valami ötlete?

Posted
Vírus? 5 vírus írtó mellett??

Gyorsaság? 5 vírusirtó mellett? :lol:

Inkább azt figyeld mi zabálja a procit/memóriát, a "rendszer üresjárat" csak ezeknek a komplementere...

Nézd meg a taskmanagerben mennyire swappel a rendszered, elképzelhető hogy az lassítja be.