Szerdahelyi Gergely Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 A 100-adik üzenetemmel nyitok egy új témát Egy új honlapot készítek. Az elõzõnek is elég nagy volt a látogatottsága, gondolom emiatt (is) de nagyon sok spam érkezik a megjelenített e-mail címekre. Valahol hallottam, hogy van egy trükk erre, talán az, hogy a mailcímet több változóban eltároljuk és egy php script írja ki. Van ilyen? Hogyan kell csinálni? Vagy milyen megoldásokat javasoltok? Köszi elõre is
level Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Nekem úgy van, hogy az email-címet sehol nem írom ki, hanem aki üzenetet akar küldeni, annak egy ûrlapot kell kitölteni, és az üzenet az én postafiókomba érkezik meg. A fórumban, ha valaki egy másik felhasználónak akar üzenetet küldeni, az is ugyanígy van megcsinálva. Ha egy ûrlapon keresztül csak egy címre akarsz emailt küldeni, akkor elég, ha a mail() függvénybe a megfelelõ helyre beírod azt a címet. Ha a cím mindig más, akkor azt egy változó értékeként kell megadni, és a változót írod be a mail() függvénybe.
Szerdahelyi Gergely Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Ez tényleg jó ötlet. Formot mivel csináltál? Ezt az oldalt találtam, de gondoltam rákérdezek hátha van valami jobb megoldás. Ezek a robotok beleolvasnak a word és pdf fájlokba is? Mert van (lesz) az is bõven.
level Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Hát, én a formot "s.k." csinálom. Ha tudsz forrásból html-t szerkeszteni, akkor nem nehéz. (Majd segítünk.) Vagy kimásolhatod egy neked szimpatikus ûrlap forrását is valamilyen weboldalról. Link A Google találaként sokszor pdf vagy doc fájlokat ad meg, úgyhogy szerintem beleolvas.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Ha PHP-sen akarod kiírni, akkor meg lehet oldani, hogy pl. egy átlátszó hátterû GIF képre(vagy képbe) írhatod a mail címet. Így a robotok nem fogják megtudni azt.
Szerdahelyi Gergely Posted January 30, 2007 Author Posted January 30, 2007 Köszi a leírást a formokról, remélem így menni fog. De a form forráskódjába nem olvas bele a robot? Még ha most nem is, ez csak idõ kérdése szerintem. Arra gondoltam én is, hogy képként illesztem be, de ahhoz kell egy mailto:"cím" rész, hogy mûködjön a küldés kattintásra. És itt meg is állt a tudomány, mert a mailcím benn van a forráskódban. De ennek mi köze a PHP-hez?
Kiskalóz Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Én egy oldalon javascriptes megoldást láttam. ez menyire lehet hatásos a SPAM robotok ellen? Link Esetleg tud valaki adni egy ilyen kódot?
Giraffe1 Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Én ezt ezen az oldalon (l. a csajok "Magamról" oldalait) egy nagyon egyszerű JavaScript függvénnyel oldottam meg. Ennek előnye, hogy továbbra is linkelhető marad az emailcím, ugyanakkor a HTML-forrásból semmi nem derül ki. function MailMe(name) { document.write("<a href='mailto:"+name+"@fenyjatekosok.hu'>"+name+"@fenyjatekosok.hu</a>"); } Abban az esetben ha a @ után több domain is lehet, akkor azokat felvenném egy tömbbe, és annak az indexét adnám át paraméterbe. Amikor megváltoztattuk a cégnél az email-címeket, akkor ott is áttértünk erre módszerre, és azóta szinte nullára esett vissza a funkcionális címekre érkező spamek száma.
level Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Köszi a leírást a formokról, remélem így menni fog. De a form forráskódjába nem olvas bele a robot? Még ha most nem is, ez csak idő kérdése szerintem. Csak a html részbe. Ha a cím egy php változóban vagy függvényben van, akkor azt nem látja, mert a robot csak a html kimenetet látja. Figyelj, úgy csinálod, hogy van egy html-fájlod: ez tartalmazza a formot. Innen a tartalmat átküldöd egy php fájlba (action="valami.php"; ne a mailto-t használd), ahonnan aztán a mail() függvény segítségével elküldöd email formájában. Ez semmilyen html kimenetet nem ad (max. annyit, hogy "a levelet elküldtük"), tehát a robotoknak nem kellene látniuk a címet. Ha viszont mindenképpen meg szeretnéd jeleníteni az email-címet az oldalon, akkor válaszd a javascriptes vagy a képes megoldást.
Szerdahelyi Gergely Posted January 31, 2007 Author Posted January 31, 2007 Giraffe! Pont ezt kerestem, amit írtál. Elég, ha a kódot amit írtál, beillesztem oda, ahová a mailcímet szeretném és ennyi? A name változót hol definiálom? Tehát pl abcde@szolgaltato.hu lenne a cím. Akkor ezt hogyan? level! A te verziód is nagyon jól jön nekem, mert megíratni akartam valakivel a megrendelő-űrlapot, de talán (a segítségeddel) nekem is sikerül Jövő héten elkészítem az űrlapokat, szerintem fogok valamit még kérdezni. Így elvben világos minden, de nekem ez lesz az első
Szerdahelyi Gergely Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 function MailMe(name) { document.write("<a href='mailto:"+name+"@fenyjatekosok.hu'>"+name+"@fenyjatekosok.hu</a>"); } Ez a kód nekem nem akar mûködni Mit hova illesszek?
Giraffe1 Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Ezt a kódott vagy egy külön JS-be kell bemásolni vagy a <script type="text/javascript" language="JavaScript"></script> közé - és a @ mögötti részt értelemszerûen átírni. Ezt követõen már az oldalon bárhova beszúrhatod azt, hogy <script language="JavaScript" type="text/javascript">MailMe("giraffe")</script> és a felhasználó ebbõl csak annyit fog látni, hogy ott van az emailcím és rá tud kattintani. (Esetleg nézd meg mûködés közben ezen az oldalon bármelyik lány bemutatkozó lapján.) A dolognak egyetlen hátránya, hogy ha valaki letiltja a JavaScriptet, akkor semmit nem fog látni. Ezt ún. diszkrét JavaScripttel is csak úgy lehetne megoldani, hogy ha engedélyezett a JS, akkor hasonlóan megjelenik az emailcím és kattintható is, míg ha nem, akkor az egész mondat, sor kimarad.
h.arpad Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Van egy másik megoldás, ha nem gondolkodsz feltétlenül JavaScript-ben. Ez pedig PHP által létrehozott dinamikus kép: http://www.pcworld.hu/forum/index.php?show...mp;#entry158339 "Kicsit" át kell alakítani az ottani szkriptet (--csak az imageTTFtext kell belőle -ezt ma még a honlapomra feltöltöm), és mail-re is meglesz a script.) >>itt lehet majd utánanézni<< íl: Nagy hátránya persze, hogy a TTF (betűtípus-)fájl felhasználásával egy képet hoz létre, amire hiába kattint a látogató (e-mail címet ugyanis nem linkelünk hozzá, a spam-ek miatt). íl: Viszont letiltott JS esetén működik, és, mondjuk <noscript> tag-ek közé beszúrható... Kérdés, hogy muszáj-e link legyen. A mailto:xy@domain.Valami likre kattintva ugyanis a látogatók többségénél a levelezésre beállítatlan Outlook Express bukkan elő, amivel azt sem tudják mit kezdjenek, lévén, hogy -- szintén a többség -- Freemail-es, meg hasonló webes levelező-felületet használ.
Szerdahelyi Gergely Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Köszönöm, sikerült a javascriptes dolog. A tiltással biztos nem lesz gond, a célközönség nem olyan
Szerdahelyi Gergely Posted February 12, 2007 Author Posted February 12, 2007 Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült megoldani a rejtett e-mail címet és a kérdõívet is. Még lehet hogy PHP kérdésem lesz de azt majd a megfelelõ helyen teszem fel. www.FertorakosiKirandulas.hu
Mycronet Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van egy email ûrlap küldõ script, ami nem teljesen úgy mûködik, ahogy azt én szeretném. A fõ probléma hogy ha rákattintok a küldésre, az opera megnyitja a saját levelezõ proramját, viszont ezt én nem szeretném. A másik probléma, hogy a "Jelöld be az érdeklõdési köröd." résznél mindegyiket kiengedi jelõlni, szeretném ha csak 1-et engedne! Remélem érthetõen írtam. Megtekint <center> <FORM NAME="mailer" METHOD="post" ACTION="" ENCTYPE="text/plain" onSubmit="(document.mailer.action += mailtoandsubject)"> <TABLE BORDER=0> <TR VALIGN="top"> <TD><font size="1" face="Tahoma">Cimzett:</font></TD> <TD><SELECT NAME="mailtoperson" onChange="msg(this.form)" style="font-family:Tahoma,sans-serif; font-size:8pt;"> <OPTION VALUE="mycronet@freemail.hu">megrendeles@.megrendeles.hu </SELECT></TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD><font size="1" face="Tahoma">Neved:</font></TD> <TD><INPUT TYPE="text" SIZE=45 NAME="név" onChange="msg(this.form)" style="font-family:Tahoma,sans-serif; font-size:8pt;"></TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD><font size="1" face="Tahoma">Email címed:</font></TD> <TD><INPUT TYPE="text" SIZE=45 NAME="email" onChange="msg(this.form)" style="font-family:Tahoma,sans-serif; font-size:8pt;"></TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD height="25"><font size="1" face="Tahoma">Tárgyt:</font></TD> <TD height="24"><INPUT TYPE="text" SIZE=45 NAME="subject" onChange="msg(this.form)" style="font-family:Tahoma,sans-serif; font-size:8pt;"></TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD height="47"> <p> </p> </TD> <TD height="137" rowspan="5"><TABLE BORDER=0 align="center" width="350" height="150"> <TR VALIGN="top"> <TD height="23" width="344" colspan="4"> <p align="center"><b>Jelöld be az érdeklõdési köröd.</b><br>(Amire jelentkezel.) </p> </TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD height="1" width="43"> <p align="center">Csoki</p> </TD> <TD height="1" width="55"> <p align="center"><input type="radio" name="1" value="1-leírása"></p> </TD> <TD height="1" width="120"> <p align="right">Cukor</p> </TD> <TD height="1" width="114"> <p><input type="radio" name="2" value="2-leírása"></p> </TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD height="2" width="43"> <p align="center">Fagyi</p> </TD> <TD height="2" width="55"> <p align="center"><input type="radio" name="3" value="3-leírása"></p> </TD> <TD height="2" width="120"> <p align="right">Túró</p> </TD> <TD height="2" width="114"> <p><input type="radio" name="4" value="4-leírása"></p> </TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD height="21" width="43"> <p align="center">Kenyér</p> </TD> <TD height="21" width="55"> <p align="center"><input type="radio" name="5" value="5-leírása"></p> </TD> <TD height="21" width="120"> <p align="right">Liszt</p> </TD> <TD height="21" width="114"> <p><input type="radio" name="6" value="6-leírása"></p> </TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD height="10" width="43"> <p align="center">borsó</p> </TD> <TD height="10" width="55"> <p align="center"><input type="radio" name="7" value="7-leírása"></p> </TD> <TD height="10" width="120"> <p align="right">Bab</p> </TD> <TD height="10" width="114"> <p><input type="radio" name="8" value="8-leírása"></p> </TD> </TR> </TABLE> </TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD height="23"> <p> </p> </TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD height="22"> <p> </p> </TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD height="17"> <p> </p> </TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD height="2"> <p> </p> </TD> </TR> <TR VALIGN="top"> <TD>Megjegyzés: <p> </p> </TD> <TD><TEXTAREA NAME="üzenet" COLS=45 ROWS=5 WRAP="virtual" OnChange="msg(this.form)" style="font-family:Tahoma,sans-serif; font-size:8pt;"></TEXTAREA></TD> </TR> <TR> <TD> <p align="center"> </p> </TD> <TD><INPUT TYPE="submit" VALUE="Üzenet elküldése"> <INPUT TYPE="reset" VALUE="Töröl"></TD> </TR> </TABLE> </FORM> </body> <script LANGUAGE="JavaScript"> function msg() { document.mailer.action = "mailto:" mailtoandsubject = ((document.mailer.mailtoperson.options[document.mailer.mailtoperson.selectedIndex].value) + '?subject=' + document.mailer.subject.value); } </SCRIPT> </center> Segítségeteket elõre is köszönöm!
payskin Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 A rádiógombokat azonos néven (name) kéne szerepeltetni az űrlapban, az értékeknek (value) pedig olyat beállítani, amiből tudni fogod, hogy az ember mit választott ki, mert az, hogy az "5-leírása" nem sokat fog mondani. Az elküldéses problémát passzolom.
davidbacsi Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 sziasztok! Nekem ez az egész valahogy nem igazán megy. Szertnék egy olyan ürlapot beilleszteni az oldalamra, ahol csak be kell írnia az illetõnek az e-mail címét, valamint alatta egy üzenetet és ezalatt két gombbal ellátva: elküld, törlés. Tudnátok nekem ebben segíteni. PHP-hoz nem értek, mondjuk a html-hez is csak annyira, hogy van egy web szerkesztõ programom, amiben könnyû dolgozni... De html-ben ezt meg lehet írni? Köszönöm a segítségeteket elõre is.
Recommended Posts