Jump to content
GSForum - Segélyvonal

e-mail cím a weblapon

Recommended Posts

Szerdahelyi Gergely
Posted

A 100-adik üzenetemmel nyitok egy új témát :)

Egy új honlapot készítek. Az elõzõnek is elég nagy volt a látogatottsága, gondolom emiatt (is) de nagyon sok spam érkezik a megjelenített e-mail címekre. Valahol hallottam, hogy van egy trükk erre, talán az, hogy a mailcímet több változóban eltároljuk és egy php script írja ki. Van ilyen? Hogyan kell csinálni? Vagy milyen megoldásokat javasoltok?

Köszi elõre is

Posted

Nekem úgy van, hogy az email-címet sehol nem írom ki, hanem aki üzenetet akar küldeni, annak egy ûrlapot kell kitölteni, és az üzenet az én postafiókomba érkezik meg. A fórumban, ha valaki egy másik felhasználónak akar üzenetet küldeni, az is ugyanígy van megcsinálva.

Ha egy ûrlapon keresztül csak egy címre akarsz emailt küldeni, akkor elég, ha a mail() függvénybe a megfelelõ helyre beírod azt a címet. Ha a cím mindig más, akkor azt egy változó értékeként kell megadni, és a változót írod be a mail() függvénybe.

Szerdahelyi Gergely
Posted

Ez tényleg jó ötlet. Formot mivel csináltál? Ezt az oldalt találtam, de gondoltam rákérdezek hátha van valami jobb megoldás.

Ezek a robotok beleolvasnak a word és pdf fájlokba is? Mert van (lesz) az is bõven.

Posted

Hát, én a formot "s.k." csinálom. Ha tudsz forrásból html-t szerkeszteni, akkor nem nehéz. (Majd segítünk.) Vagy kimásolhatod egy neked szimpatikus ûrlap forrását is valamilyen weboldalról.

Link

A Google találaként sokszor pdf vagy doc fájlokat ad meg, úgyhogy szerintem beleolvas.

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Ha PHP-sen akarod kiírni, akkor meg lehet oldani, hogy pl. egy átlátszó hátterû GIF képre(vagy képbe) írhatod a mail címet. Így a robotok nem fogják megtudni azt.

Szerdahelyi Gergely
Posted

Köszi a leírást a formokról, remélem így menni fog.

De a form forráskódjába nem olvas bele a robot? Még ha most nem is, ez csak idõ kérdése szerintem.

Arra gondoltam én is, hogy képként illesztem be, de ahhoz kell egy mailto:"cím" rész, hogy mûködjön a küldés kattintásra. És itt meg is állt a tudomány, mert a mailcím benn van a forráskódban. De ennek mi köze a PHP-hez?

Posted

Én egy oldalon javascriptes megoldást láttam. ez menyire lehet hatásos a SPAM robotok ellen?

Link

Esetleg tud valaki adni egy ilyen kódot?

Posted

Én ezt ezen az oldalon (l. a csajok "Magamról" oldalait) egy nagyon egyszerű JavaScript függvénnyel oldottam meg. Ennek előnye, hogy továbbra is linkelhető marad az emailcím, ugyanakkor a HTML-forrásból semmi nem derül ki.

function MailMe(name) {
document.write("<a href='mailto:"+name+"@fenyjatekosok.hu'>"+name+"@fenyjatekosok.hu</a>");
}

Abban az esetben ha a @ után több domain is lehet, akkor azokat felvenném egy tömbbe, és annak az indexét adnám át paraméterbe. Amikor megváltoztattuk a cégnél az email-címeket, akkor ott is áttértünk erre módszerre, és azóta szinte nullára esett vissza a funkcionális címekre érkező spamek száma.

Posted
Köszi a leírást a formokról, remélem így menni fog.

De a form forráskódjába nem olvas bele a robot? Még ha most nem is, ez csak idő kérdése szerintem.

Csak a html részbe. Ha a cím egy php változóban vagy függvényben van, akkor azt nem látja, mert a robot csak a html kimenetet látja.

Figyelj, úgy csinálod, hogy van egy html-fájlod: ez tartalmazza a formot. Innen a tartalmat átküldöd egy php fájlba (action="valami.php"; ne a mailto-t használd), ahonnan aztán a mail() függvény segítségével elküldöd email formájában. Ez semmilyen html kimenetet nem ad (max. annyit, hogy "a levelet elküldtük"), tehát a robotoknak nem kellene látniuk a címet.

Ha viszont mindenképpen meg szeretnéd jeleníteni az email-címet az oldalon, akkor válaszd a javascriptes vagy a képes megoldást.

Szerdahelyi Gergely
Posted

Giraffe!

Pont ezt kerestem, amit írtál. Elég, ha a kódot amit írtál, beillesztem oda, ahová a mailcímet szeretném és ennyi? A name változót hol definiálom? Tehát pl abcde@szolgaltato.hu lenne a cím. Akkor ezt hogyan?

level!

A te verziód is nagyon jól jön nekem, mert megíratni akartam valakivel a megrendelő-űrlapot, de talán (a segítségeddel) nekem is sikerül ;) Jövő héten elkészítem az űrlapokat, szerintem fogok valamit még kérdezni. Így elvben világos minden, de nekem ez lesz az első :upsz:

• 2 weeks later...
Szerdahelyi Gergely
Posted

function MailMe(name) {
document.write("<a href='mailto:"+name+"@fenyjatekosok.hu'>"+name+"@fenyjatekosok.hu</a>");
}

Ez a kód nekem nem akar mûködni :pislog: Mit hova illesszek?

Posted

Ezt a kódott vagy egy külön JS-be kell bemásolni vagy a <script type="text/javascript" language="JavaScript"></script> közé - és a @ mögötti részt értelemszerûen átírni.

Ezt követõen már az oldalon bárhova beszúrhatod azt, hogy

<script language="JavaScript" type="text/javascript">MailMe("giraffe")</script>

és a felhasználó ebbõl csak annyit fog látni, hogy ott van az emailcím és rá tud kattintani.

(Esetleg nézd meg mûködés közben ezen az oldalon bármelyik lány bemutatkozó lapján.)

A dolognak egyetlen hátránya, hogy ha valaki letiltja a JavaScriptet, akkor semmit nem fog látni. Ezt ún. diszkrét JavaScripttel is csak úgy lehetne megoldani, hogy ha engedélyezett a JS, akkor hasonlóan megjelenik az emailcím és kattintható is, míg ha nem, akkor az egész mondat, sor kimarad.

Posted

Van egy másik megoldás, ha nem gondolkodsz feltétlenül JavaScript-ben. Ez pedig PHP által létrehozott dinamikus kép:

http://www.pcworld.hu/forum/index.php?show...mp;#entry158339

"Kicsit" át kell alakítani az ottani szkriptet (--csak az imageTTFtext kell belőle -ezt ma még a honlapomra feltöltöm), és mail-re is meglesz a script.) ;) >>itt lehet majd utánanézni<<

:nyíl: Nagy hátránya persze, hogy a TTF (betűtípus-)fájl felhasználásával egy képet hoz létre, amire hiába kattint a látogató (e-mail címet ugyanis nem linkelünk hozzá, a spam-ek miatt).

:nyíl: Viszont letiltott JS esetén működik, és, mondjuk <noscript> tag-ek közé beszúrható...

Kérdés, hogy muszáj-e link legyen. A mailto:xy@domain.Valami likre kattintva ugyanis a látogatók többségénél a levelezésre beállítatlan Outlook Express bukkan elő, amivel azt sem tudják mit kezdjenek, lévén, hogy -- szintén a többség -- Freemail-es, meg hasonló webes levelező-felületet használ. :hááát:

Szerdahelyi Gergely
Posted

Köszönöm, sikerült a javascriptes dolog. A tiltással biztos nem lesz gond, a célközönség nem olyan :)

Szerdahelyi Gergely
Posted

Köszönöm mindenkinek a segítséget, sikerült megoldani a rejtett e-mail címet és a kérdõívet is.

Még lehet hogy PHP kérdésem lesz de azt majd a megfelelõ helyen teszem fel.

www.FertorakosiKirandulas.hu

• 1 year later...
Posted

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni!

Van egy email ûrlap küldõ script, ami nem teljesen úgy mûködik, ahogy azt én szeretném.

A fõ probléma hogy ha rákattintok a küldésre, az opera megnyitja a saját levelezõ proramját, viszont ezt én nem szeretném. A másik probléma, hogy a "Jelöld be az érdeklõdési köröd." résznél mindegyiket kiengedi jelõlni, szeretném ha csak 1-et engedne! Remélem érthetõen írtam. :)

Megtekint

<center>
<FORM NAME="mailer" METHOD="post" ACTION="" ENCTYPE="text/plain" 
onSubmit="(document.mailer.action += mailtoandsubject)"> 
<TABLE BORDER=0> 
<TR VALIGN="top"> 
<TD><font size="1" face="Tahoma">Cimzett:</font></TD> 
<TD><SELECT NAME="mailtoperson" onChange="msg(this.form)" style="font-family:Tahoma,sans-serif; font-size:8pt;"> 
<OPTION VALUE="mycronet@freemail.hu">megrendeles@.megrendeles.hu 
</SELECT></TD> 
</TR> 
<TR VALIGN="top"> 
<TD><font size="1" face="Tahoma">Neved:</font></TD> 
<TD><INPUT TYPE="text" SIZE=45 NAME="név" onChange="msg(this.form)" style="font-family:Tahoma,sans-serif; font-size:8pt;"></TD> 
</TR> 
<TR VALIGN="top"> 
<TD><font size="1" face="Tahoma">Email címed:</font></TD> 
<TD><INPUT TYPE="text" SIZE=45 NAME="email" onChange="msg(this.form)" style="font-family:Tahoma,sans-serif; font-size:8pt;"></TD> 
</TR> 
<TR VALIGN="top"> 
<TD height="25"><font size="1" face="Tahoma">Tárgyt:</font></TD> 
<TD height="24"><INPUT TYPE="text" SIZE=45 NAME="subject" onChange="msg(this.form)" style="font-family:Tahoma,sans-serif; font-size:8pt;"></TD> 
</TR> 
<TR VALIGN="top"> 
<TD height="47">
                <p> </p>
</TD> 
<TD height="137" rowspan="5"><TABLE BORDER=0 align="center" width="350" height="150">
<TR VALIGN="top">
<TD height="23" width="344" colspan="4">
                            <p align="center"><b>Jelöld be az érdeklõdési 
                            köröd.</b><br>(Amire 
                            jelentkezel.) </p>
</TD>
</TR>
<TR VALIGN="top">
<TD height="1" width="43">
                            <p align="center">Csoki</p>
</TD>
<TD height="1" width="55">
                            <p align="center"><input type="radio" name="1" value="1-leírása"></p>
</TD>
<TD height="1" width="120">
                            <p align="right">Cukor</p>
</TD>
<TD height="1" width="114">
                            <p><input type="radio" name="2" value="2-leírása"></p>
</TD>
</TR>
<TR VALIGN="top">
<TD height="2" width="43">
                            <p align="center">Fagyi</p>
</TD>
<TD height="2" width="55">
                            <p align="center"><input type="radio" name="3" value="3-leírása"></p>
</TD>
<TD height="2" width="120">
                            <p align="right">Túró</p>
</TD>
<TD height="2" width="114">
                            <p><input type="radio" name="4" value="4-leírása"></p>
</TD>
</TR>
<TR VALIGN="top">
<TD height="21" width="43">
                            <p align="center">Kenyér</p>
</TD>
<TD height="21" width="55">
                            <p align="center"><input type="radio" name="5" value="5-leírása"></p>
</TD>
<TD height="21" width="120">
                            <p align="right">Liszt</p>
</TD>
<TD height="21" width="114">
                            <p><input type="radio" name="6" value="6-leírása"></p>
</TD>
</TR>
<TR VALIGN="top">
<TD height="10" width="43">
                            <p align="center">borsó</p>
</TD>
<TD height="10" width="55">
                            <p align="center"><input type="radio" name="7" value="7-leírása"></p>
</TD>
<TD height="10" width="120">
                            <p align="right">Bab</p>
</TD>
<TD height="10" width="114">
                            <p><input type="radio" name="8" value="8-leírása"></p>
</TD>
</TR>
</TABLE>
</TD> 
</TR> 
<TR VALIGN="top"> 
<TD height="23">
                <p> </p>
</TD> 
</TR> 
<TR VALIGN="top"> 
<TD height="22">
                <p> </p>
</TD> 
</TR> 
<TR VALIGN="top"> 
<TD height="17">
                <p> </p>
</TD> 
</TR> 
<TR VALIGN="top"> 
<TD height="2">
                <p> </p>
</TD> 
</TR> 
<TR VALIGN="top"> 
<TD>Megjegyzés: 
<p> </p> 
</TD> 
<TD><TEXTAREA NAME="üzenet" COLS=45 ROWS=5 WRAP="virtual" OnChange="msg(this.form)" style="font-family:Tahoma,sans-serif; font-size:8pt;"></TEXTAREA></TD> 
</TR> 
<TR> 
<TD> <p align="center"> </p> 
</TD> 
<TD><INPUT TYPE="submit" VALUE="Üzenet elküldése"> 
<INPUT TYPE="reset" VALUE="Töröl"></TD> 
</TR> 
</TABLE> 
</FORM> 
</body>
<script LANGUAGE="JavaScript"> 
function msg() { 
document.mailer.action = "mailto:" 
mailtoandsubject = ((document.mailer.mailtoperson.options[document.mailer.mailtoperson.selectedIndex].value) + '?subject=' + document.mailer.subject.value); 
} 
</SCRIPT>
</center>

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Posted

A rádiógombokat azonos néven (name) kéne szerepeltetni az űrlapban, az értékeknek (value) pedig olyat beállítani, amiből tudni fogod, hogy az ember mit választott ki, mert az, hogy az "5-leírása" nem sokat fog mondani.

Az elküldéses problémát passzolom.

• 1 month later...
Posted

sziasztok!

Nekem ez az egész valahogy nem igazán megy. :(

Szertnék egy olyan ürlapot beilleszteni az oldalamra, ahol csak be kell írnia az illetõnek az e-mail címét,

valamint alatta egy üzenetet és ezalatt két gombbal ellátva: elküld, törlés.

Tudnátok nekem ebben segíteni.

PHP-hoz nem értek, mondjuk a html-hez is csak annyira, hogy van egy web szerkesztõ programom, amiben könnyû dolgozni...

De html-ben ezt meg lehet írni?

Köszönöm a segítségeteket elõre is.