Zolee_BB Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 Sziasztok! A következõ történt: A PDA -ban használtam már jóideje egy 2GB -s KIngStone memóriakártyát. Át akartam tenni a fényképezõgépbe, mely formázást kért. Meg is tettem, ezekután a 2GB -s kártyából már csak 1GB -s lett. Win alatt a kártyaolvasó is csak 1GB -snek látja. Hiába próbálom újraformázni és a Formázási egység méretét átálítani 2048 -ra, azt írja ki, hogy: "A szektorcsoport mérete túl kicsi a kiválasztott fájlrendszerhez" ÍGy marad formázás után is az 1GB... Milyen progit tudtok ajánlani ahhoz hogy hejreállítsam a fájlrendszert a kártyán? Sajnos a partíció Magic csak winyókat tud kezelni. A win lemezkezelõjével (Startmenü > futatás > diskmgmt.msc) nem lehet a fájlrendszer modósítani. Mi a tehendõ ha már ilyen hülye voltam? Ja utólag kiderült hogy a fényképezõm csak 1GB -ig kezeli a memóriakártyákat... Segítsetek! Elõre is köszi!
Athos Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 PDA-val próbáltad megformázni? Olyan kártyaolvasót kellene keríteni, ami 2 GB-os kártyát is kezel. Azon keresztül lehet meg lehet formázni ekkora méretűre.
Zolee_BB Posted January 29, 2007 Author Posted January 29, 2007 Sajnos PDA nem jöttem rá hogy hogy tud kártyát formázni. Törölni tud de formázni... A kártyaolvasóm kezeli a 2GB -t... eddig is simán kezelte... Légy szíves ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>
Hate Posted January 30, 2007 Posted January 30, 2007 Üdv! Valószínû, hogy a fényképezõd nem tudott mit kezdeni a 2GB-os kártyáddal, vagy a filerendszer nem megfelelõ. Itt egy link egy sd kártya formázó progihoz, remélem jó lesz, én még nem próbáltam. Format Tool
Zolee_BB Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 Köszi, olyna progit nem tudtok amivel egy meghalt sdkártya életrekelthetõ? Azt írja h unsupported. Mi lehet vele? Nem látja és nem tudja formázni semmi.
Recommended Posts