Jump to content
GSForum - Segélyvonal

2GB -s SD kártyából 1GB -s lett!

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

A következõ történt: A PDA -ban használtam már jóideje egy 2GB -s KIngStone memóriakártyát. Át akartam tenni a fényképezõgépbe, mely formázást kért. Meg is tettem, ezekután a 2GB -s kártyából már csak 1GB -s lett. Win alatt a kártyaolvasó is csak 1GB -snek látja. Hiába próbálom újraformázni és a Formázási egység méretét átálítani 2048 -ra, azt írja ki, hogy: "A szektorcsoport mérete túl kicsi a kiválasztott fájlrendszerhez" ÍGy marad formázás után is az 1GB... :( Milyen progit tudtok ajánlani ahhoz hogy hejreállítsam a fájlrendszert a kártyán? :S Sajnos a partíció Magic csak winyókat tud kezelni. A win lemezkezelõjével (Startmenü > futatás > diskmgmt.msc) nem lehet a fájlrendszer modósítani. Mi a tehendõ ha már ilyen hülye voltam? Ja utólag kiderült hogy a fényképezõm csak 1GB -ig kezeli a memóriakártyákat... :(

Segítsetek! Elõre is köszi!

Posted

PDA-val próbáltad megformázni? Olyan kártyaolvasót kellene keríteni, ami 2 GB-os kártyát is kezel. Azon keresztül lehet meg lehet formázni ekkora méretűre.

Posted

Sajnos PDA nem jöttem rá hogy hogy tud kártyát formázni. Törölni tud de formázni... :S A kártyaolvasóm kezeli a 2GB -t... eddig is simán kezelte...

Légy szíves ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>

Posted

Üdv!

Valószínû, hogy a fényképezõd nem tudott mit kezdeni a 2GB-os kártyáddal, vagy a filerendszer nem megfelelõ. Itt egy link egy sd kártya formázó progihoz, remélem jó lesz, én még nem próbáltam. Format Tool

Posted

Köszi, olyna progit nem tudtok amivel egy meghalt sdkártya életrekelthetõ? Azt írja h unsupported. Mi lehet vele? Nem látja és nem tudja formázni semmi.