zazie Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Engem az érdekelne, hogyha vásárolok, egy .hu-s domain nevet, akkor az mennyiben más, mint például egy ingyenes tárhely? Azon kívül, hogy a tárhelykapacitása lehet nagyobb ha megveszem, és .hu-s url címe van. Válaszaitokat várom. Köszi elõre is.
Garono Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Például nincs rajta reklám, és azt teszel fel amit akarsz.
zsoltchelsea Posted January 27, 2007 Posted January 27, 2007 Ráadásul a keresõk is jobb néven veszik a fizetõs domaint. Bár ez nem a legfõbb indok.
Szerdahelyi Gergely Posted January 28, 2007 Posted January 28, 2007 - Évente domain fenntartást kell fizetned ami ha jól emlékszem olyan 7000 Ft körül van. - A keresőkben jobban fogsz kijönni, de ez nagyon függ a látogatottságtól szerintem. 2 weblapom, aminek saját domainje van, a galériáját az uw-n helyeztem el (szükségmegoldás volt, az újban nem így lesz már) és elég szép helyezést érnek el a kulcsszóra pedig csak egy galéria, és képek leírása, semmi más. - Biztosan elérhető külföldről a lapod - ez nem mindegyik ingyenes szolgáltatónál van így! A tárhely mérete teljesen független ettől, azt a tárhelyszolgáltatód adja. (A tárhelyet a tárhelyszolgáltatónak, a domain fenntartást az Antenna Hungáriának fizeted)
Greene Posted January 29, 2007 Posted January 29, 2007 Válasszuk szét a dolgot kétfelé, mert hihetetlen dolgokat olvasok itt: - Domain reg: Ez csak, egy domainnév regisztrációja. Ehhez ugye kell két névszerver (2 külön tartományban), amit valakinek biztosítania kell. Általában a regisztrátor (ISZT által nyilvántartott cég) ezt megteszi, de van, hogy csak külön pénzért. Ez feltétel. Feltétel még, hogy legyen egy postmaster@domain cím (nem kell, hogy tárhelye is legyen, csak létezzen). Ha ezek megvannak csak akkor lehet regisztrálni magyarországon domaint. 2 hét a várólista, ezalatt lehet fellebbezni, ezt követően pedig 1 nap alatt bejegyzik a domaint. Amúgy mindent a regisztrátor intéz, neked csak fizetned kell. - Tárhely: Ez egy teljesen más szolgáltatás. Bárkinél lehet tárhelyed, akinek publikus IP-e van, csak a domaint a megfelelő IP-re kell irányítani (DNS karbantartás), és a webszerver kezelőjének be kell állítania, hogy a webszerverén a te domainedre érkező kéréseket a megfelelő könyvtárba irányítsa.
zsoltchelsea Posted January 31, 2007 Posted January 31, 2007 Az sem utolsó dolog, hogy most már szinte mindenhol tudsz futtatni szerveroldali alkalmazásokat is (pl.: PHP szkriptek), amit nem minden ingyenes szolgáltató engedélyez. Ezen kívül nincs kötelezõ reklám az oldalaod, hanem csak az, amit te engedélyezel.
Guest Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Sziasztok! Vettem egy Netgear ReadyNAS Duo NAS-t. Ez elérhetõ kívülrõl is, torrent, meg http, ftp. Jelenleg regisztráltam DynDNSnél, azzal a címmel el tudom érni bárhonnan. Szeretnék venni Domaint. Tudom, hogy fizetnikell, várólista, sötöbö, de ezen túli beállításokban segítenéket? Milyen DNS címet kell megadni, vagy hogy mûködik ez a folyamat? Köszi
arpsoft Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Dinamikus ip-re vagy dyndns-re szerintem nem fogsz tudni itthon regisztrálni. A Dyndns-nél viszont regisztrálhatsz mondjuk .com-os címet. Nem a legolcsóbb, de mûködik.
Guest Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Az oldalukon, Servicesen belül a Custon DNSre gondolsz?
Recommended Posts