Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Domain

Recommended Posts

Posted

Engem az érdekelne, hogyha vásárolok, egy .hu-s domain nevet, akkor az mennyiben más, mint például egy ingyenes tárhely? Azon kívül, hogy a tárhelykapacitása lehet nagyobb ha megveszem, és .hu-s url címe van. Válaszaitokat várom. Köszi elõre is.

Posted

Például nincs rajta reklám, és azt teszel fel amit akarsz.

Posted

Ráadásul a keresõk is jobb néven veszik a fizetõs domaint. Bár ez nem a legfõbb indok.

Szerdahelyi Gergely
Posted

- Évente domain fenntartást kell fizetned ami ha jól emlékszem olyan 7000 Ft körül van.

- A keresőkben jobban fogsz kijönni, de ez nagyon függ a látogatottságtól szerintem. 2 weblapom, aminek saját domainje van, a galériáját az uw-n helyeztem el (szükségmegoldás volt, az újban nem így lesz már) és elég szép helyezést érnek el a kulcsszóra pedig csak egy galéria, és képek leírása, semmi más.

- Biztosan elérhető külföldről a lapod - ez nem mindegyik ingyenes szolgáltatónál van így!

A tárhely mérete teljesen független ettől, azt a tárhelyszolgáltatód adja.

(A tárhelyet a tárhelyszolgáltatónak, a domain fenntartást az Antenna Hungáriának fizeted)

Posted

Válasszuk szét a dolgot kétfelé, mert hihetetlen dolgokat olvasok itt:

- Domain reg: Ez csak, egy domainnév regisztrációja. Ehhez ugye kell két névszerver (2 külön tartományban), amit valakinek biztosítania kell. Általában a regisztrátor (ISZT által nyilvántartott cég) ezt megteszi, de van, hogy csak külön pénzért. Ez feltétel. Feltétel még, hogy legyen egy postmaster@domain cím (nem kell, hogy tárhelye is legyen, csak létezzen). Ha ezek megvannak csak akkor lehet regisztrálni magyarországon domaint. 2 hét a várólista, ezalatt lehet fellebbezni, ezt követően pedig 1 nap alatt bejegyzik a domaint. Amúgy mindent a regisztrátor intéz, neked csak fizetned kell.

- Tárhely: Ez egy teljesen más szolgáltatás. Bárkinél lehet tárhelyed, akinek publikus IP-e van, csak a domaint a megfelelő IP-re kell irányítani (DNS karbantartás), és a webszerver kezelőjének be kell állítania, hogy a webszerverén a te domainedre érkező kéréseket a megfelelő könyvtárba irányítsa.

Posted

Az sem utolsó dolog, hogy most már szinte mindenhol tudsz futtatni szerveroldali alkalmazásokat is (pl.: PHP szkriptek), amit nem minden ingyenes szolgáltató engedélyez. Ezen kívül nincs kötelezõ reklám az oldalaod, hanem csak az, amit te engedélyezel.

• 2 years later...
Posted

Sziasztok!

Vettem egy Netgear ReadyNAS Duo NAS-t. Ez elérhetõ kívülrõl is, torrent, meg http, ftp.

Jelenleg regisztráltam DynDNSnél, azzal a címmel el tudom érni bárhonnan.

Szeretnék venni Domaint.

Tudom, hogy fizetnikell, várólista, sötöbö, de ezen túli beállításokban segítenéket? Milyen DNS címet kell megadni, vagy hogy mûködik ez a folyamat?

Köszi

Posted

Dinamikus ip-re vagy dyndns-re szerintem nem fogsz tudni itthon regisztrálni.

A Dyndns-nél viszont regisztrálhatsz mondjuk .com-os címet. Nem a legolcsóbb, de mûködik.

Posted

Az oldalukon, Servicesen belül a Custon DNSre gondolsz?