Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Asus P5B + Win98

Recommended Posts

Posted

Asus P5B-E alaplapom van, és szeretnék rajta Win98-at is használni.

Az a probléma, hogy nem látja a CD/DVD meghajtókat. Letöltöttem egy gcdrom.sys nevû drivert,

ami DOS-on mûködik is, (boot-floppyn is), sõt, ha csak parancssorral indítom a Win98-at azon is,

de ha normál módban indítom, egyszerûen lefagy, ha a sajátgépet megnyitom

(néha még kilistázza a vinyón lévõ partíciókat, de amikor a CD-kre kerülne a sor lefagy).

Én a gcdrom.sys mellé az mscdex.exe -t próbáltam használni, gondolom windowsban ez nem jó ötlet.

Az alaplapon Jmicron JMB363 SATA and PATA controller van.

Remélem tud valaki segíteni; köszönöm.

Posted

Nem is lesz jó szerintem soha, mert a Win98-hoz nincs megfelelõ chipset driver amit fel kellene tenni. Nem is tudom miért nem azt kerestél hozzá, hiszen eleve nem tudja kezelni a perifériákat normálisan eznélkül. Szóval a chipset gyártójánál keress rá, ha van, ha nincs akkor nem fog összejönni.

Posted

Pontosan így hívják a drivert: infinst_autol.exe, és tökéletesen mûködik az IDE csatlakozás. Master a DVD-RW író, Slave az IDE winchester. Az Inteltõl lehet letölteni.

Posted

Amit az Intelnél találtam, az nem támogatja a win98-at.

Van olyan P965 chipset-hez, ami támogatja a win98-at?

Posted

Ehhez a chipsethez nincs Win98-as támogatás. Ez van, úgyhogy szerintem soha nem fog megfelelõen mûködni.

Posted

Sziasztok.

Tudom, hogy nem teljeen ide vágó téma, de mivel ez az utolsó fórum ahova irtak, ezért remélem gyorsan tudtok nekem válaszolni.

A helyzet az, hogy a barátomnak win 98-a van, és folyamatosan azt irja ki neki, hogy szervíz exe fájl hiányzik...

A gép olyan használhatatlan lett, hogy semmilyen programba nem lép bele neki, netre sem, meg semmi. Van 1 Windows98-as telepítõ cd-m. De sose csináltam ilyet, meg lány is vagyok :upsz:

Segítsetek nekem, hogy mit kéne vele csinálnom....De most, ha tudtok, mert 5-kor megyek át hozzá.....

Köszönöm

Pusza :hááát:

Posted

Bocsánat, de én nem szeretném ilyen könnyen elfogadni, hogy "nem fog menni".

Azt figyeltem meg, hogy a gcdrom.sys rendesen felismeri a meghajtókat, szerintem az mscdex.exe -vel van a baj, csak nem tudom, hogy mi. Pl.: ha az autoexec.bat -ban nem indítom el az mscdex-et, hanem parancssorból próbálom (már windows-ból), mindig azt írja ki:

MSCDEX Version 2.95 already started

Gondolom a windows valahol elindítja, de ez valahogy nem látszik: a mem /c sem írja ki. (pedig XP-ben kiírja az MSCDEXNT-t)

Mi lehet ez?

• 4 weeks later...
Posted

Sziasztok!

Egy olyan problémám van, hogy adott egy Win98 oprencerû P2-es gép és egy Pioner DVD-RW Dvr 111d dvd-író! Ezt kellene összehoznom! Nekem már elõre furcsa volt hogy DVD írót egy Win98-al ellátott gépbe kell bereknom, de megpróbáltam és sajnos nem is jött össze! CD olvasóként látja rendesen, de sajnos még cd-t se tudok vele írni! A windows csak CD-ROM -nak ismeri fel! Lehetséges-e frissítést, vagy drivert szerezni hozzá? Vagy ez így sose fog mûködni?

Ha valaki tud akkor segítsen nekem!! Elõre is köszi!!