fly Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Üdvözlet! Megpróbáltam telepíteni a Suse Linux 10.2-t. A telepítés során minden teljesen jól megy egyetlen apró részletet kivéve ez pedg a Grub beállítása. A beállítás során a következõ hiba üzenetet kaptam: GNU GRUB version 0.97 (640K lower / 3072K upper memory) [ Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, TAB lists possible command completions. Anywhere else TAB lists the possible completions of a device/filename. ] grub> setup --stage2=/boot/grub/stage2 (/dev/hdf,0) (/dev/hdf,0) Error 23: Error while parsing number grub> quit A helyzet az, hogy nem igazán tudom mit kellene módosítanom. A gép kiépítése: AMD Athlon XP 1800+, Asus A7V333, 1GB RAM, két 80GB winchester IDE1-2-re és egy 20GB alaplapi RAID-be téve Eddig minden disztribució gond nélkül feltelepült. Ez az elsõ aminél gond volt. Kérem aki tudja mi lehet a probléma oka az segítsen! Elõre is köszi!
Babó22 Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Nem találkoztam ezzel hibával, pedig sok disztrót kipróbáltam már. Két lehetõséged van. Újra kellene telepíteni a GRUB-ot, csak hát ez egy kicsit furcsa dolog, fõleg SuSE-nál, mert egyszerûen én nem tudom használni. De keress a Google-el, hogy SuSE-nál hogyan lehet megjavítani a GRUB-ot. Annyit biztosan tudok, hogy kell egy Live CD. Tök mindegy, milyen még a Sulix is jó. Vagy ha nem megy, akkor rakd újra a Linuxot, mert az is meglehet, hogy hibásan települt fel a GRUB. Igaz ez nem pont a legjobb Linuxos megoldás. Egyébként csak szólok, nem kenyere a Linuxnak a félévente való újratelepítés cirkusza. Tehát csak egy dolog, hogy most kell. Majd meglátod, hogy egy évig lesz fent a rendszer, ugyanúgy fog mûködni.
fly Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 Köszi a segítséget, de az ahelyzet, hogy eddigi suse majd kétévig ment a gépen gndoltam frissítek, de nem akar menni. Próbáltam újra telepíteni aGrubot is, de nem használt neki. Egyelõre a neten sem találtam semmi használhtót.
aty Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 menu.lst/grub.conf tartalma? Biztos van menu.lst /boot/grub alatt? Szedd ki a folosleges splashimageokat belõle, illetve nézd át.
Recommended Posts