Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Suse 10.2 telepítési probléma

Recommended Posts

Posted

Üdvözlet!

Megpróbáltam telepíteni a Suse Linux 10.2-t. A telepítés során minden teljesen jól megy egyetlen apró részletet kivéve ez pedg a Grub beállítása. A beállítás során a következõ hiba üzenetet kaptam:

GNU GRUB version 0.97 (640K lower / 3072K upper memory)

[ Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, TAB

lists possible command completions. Anywhere else TAB lists the possible

completions of a device/filename. ]

grub> setup --stage2=/boot/grub/stage2 (/dev/hdf,0) (/dev/hdf,0)

Error 23: Error while parsing number

grub> quit

A helyzet az, hogy nem igazán tudom mit kellene módosítanom.

A gép kiépítése:

AMD Athlon XP 1800+, Asus A7V333, 1GB RAM, két 80GB winchester IDE1-2-re és egy 20GB alaplapi RAID-be téve

Eddig minden disztribució gond nélkül feltelepült. Ez az elsõ aminél gond volt.

Kérem aki tudja mi lehet a probléma oka az segítsen!

Elõre is köszi!

Posted

Nem találkoztam ezzel hibával, pedig sok disztrót kipróbáltam már. Két lehetõséged van. Újra kellene telepíteni a GRUB-ot, csak hát ez egy kicsit furcsa dolog, fõleg SuSE-nál, mert egyszerûen én nem tudom használni. De keress a Google-el, hogy SuSE-nál hogyan lehet megjavítani a GRUB-ot. Annyit biztosan tudok, hogy kell egy Live CD. Tök mindegy, milyen még a Sulix is jó. Vagy ha nem megy, akkor rakd újra a Linuxot, mert az is meglehet, hogy hibásan települt fel a GRUB. Igaz ez nem pont a legjobb Linuxos megoldás. Egyébként csak szólok, nem kenyere a Linuxnak a félévente való újratelepítés cirkusza. Tehát csak egy dolog, hogy most kell. Majd meglátod, hogy egy évig lesz fent a rendszer, ugyanúgy fog mûködni.

Posted

Köszi a segítséget, de az ahelyzet, hogy eddigi suse majd kétévig ment a gépen gndoltam frissítek, de nem akar menni. Próbáltam újra telepíteni aGrubot is, de nem használt neki. Egyelõre a neten sem találtam semmi használhtót.

Posted

menu.lst/grub.conf tartalma? Biztos van menu.lst /boot/grub alatt? Szedd ki a folosleges splashimageokat belõle, illetve nézd át.