Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Mûholdvevõ kontra tunerkártya..Csatlakoztatási problémák


maturad

Recommended Posts

maturad

Szeretnék az önzetlen szakértõktõl gyors segítséget kapni alábbi problémámra.

Kábelszolgáltatót váltottam, az UPC-rõl a Digisat-ra. / Saját parabolás megoldás / Az elõbbi cég Philips beltérijén volt egyszerû koax antenna kimenet, amit szimplán csatlakoztatni tudtam a Leadtek tv-tuner kártya hasonló aljzatához. Az új Humax beltérin azonban csak euroscart ill. RCA ( két audio egy video ) kimenet található. A kártyán a koax antenna bemenet mellett van a hangnak RCA bemenet, ám a video jelnek pluszban csak egy általam ismeretlen aljzata van.

Leírom : kb. s-video méretû kör köríve mentén hat darab „tüskefogadó rés”, szép szabályosan elrendezve ( kb. egy hatszöget alkot a rajzolat ), mindehhez a kör alján két kicsiny, téglalap alakú rés ( egymásra merõlegesek ). Gondolom, aki nem ilyen antitalentum, rögtön tudja, mirõl van szó.

Namost Pécsett nem is találtam hasonló végpontú vezetéket..Kérdésem : az RCA/Scart mûholdvevõs kimeneti lehetõséget hogyan és mivel tudom csatlakoztatni a kártya koax vagy az elõbb leírt videobemenetéhez? Van ilyen madzag egyáltalán, s ha igen, hol lehet kapni, mi a neve?

Elõre is köszönök minden jótanácsot!

 

Maturad

 

Link to comment
Share on other sites

KeLa

RCA Scart átalakító a neve. Csatlakozik a Scartaljzatba, van rajta egy kapcsoló amivel választható, kimenet vagy bemenet legyen. Továbbá 2 RCA hang (sztereo), Svideó aljazt és egy RCA video csati. Ezeket váltja a kapcsoló. Kell még kábel RCA másik végén Jack dugó a hanghoz és RCA másik végén a kártyának megfelelõ csatlakozóval. Az Svideó csati általában nemad szinesképet a magyar kütyükkel.

Bocs figyelmetlenül olvastam. A scart átalakító nem kell. Csak a kábelek. De meglehet próbálni egy antenna elosztóval is. Elosztó vége TVBE, elosztóba a bejövõ jel és egy másik antennakábel a kártya antennacstlakozójával összekötéshez.

Link to comment
Share on other sites

maturad

Kösz Kela..

 

De nem értem! A fejrõl bejön a jel LBN-es madzagon, azon a csavaroson. A beltérin csak Scart ill. RCA kimenet van. Na az egyik SCART-tal megoldottam a tv-beltéri kapcsolatot, maradt egy másik SCART out-om, meg 3 RCA-out-om ( 2 hang, egy video ) A hanggal nincs probléma..A video jelet viszon gõzöm sincs, hogy nyomjam át a kártyára, amikor azon csak sima (koax) antenna-bemenet van, meg ez a hattûs aljzat.

Nem s-videó / az csak négytûs ) , hanem, azt hiszem, az úgynevezett SP2 csatlakozás. Azt sem tudom mit keres egy SP2 alj egy tunerkártyán.. Szóval ezekbõl kellene összebuherálni a kapcsolatot.

Link to comment
Share on other sites

KeLa

Mi a kártyád pontos tipusa? Hátha többet tudunk úgy.

Link to comment
Share on other sites

Genius87

Nincs véletlen a tunerkártyádhoz egy Svideo-Composite átalakítóadapter? Egy ilyen adapterrel egy bemenetre rá lehet kötni Svideo és a sima Composite RCA jelet is, persze nem egyidõben. Videokártyáknál is elõszeretettel használják ezt a megoldást a TV-OUT-hoz, ottis 6 tûs a csatlakozó.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...