Fedaykin Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Asus A7V8X-X alaplapom van, AMD Athlon 2200 procival. Az elmúlt 3 és fél évben tökéletesen mûködött, de az utóbbi idõben a következõt csinálja (sajnos következetesen): Rendszerindításkor, mielött még bármi is betöltõdne, a gépem lefagy. Többszöri újraindítás után a bios safe mode-ban indul újra és közli, hogy a legutóbbi bootolásnál a gépem a nem megfelelõen beállított CPU sebesség miatt fagyott le. A sebeséget megváltoztatom 1800 MHz-rõl 1350-re vagy fordítva, és újraindítom. A rendszer vidáman betöltõdik, és fut minden gond nélkül... egészen a legközelebbi indításig. A videókártyámat nem rég cseréltem benne (A régit megpróbáltam egy passzív hûtéssel felszerelni, de pár hét után tönkrement). Lehet ennek bármi köze a fent leírt meghibásodáshoz? Mit tanácsoltok, mit tegyek, hogy újra stabil legyen a rendszerem?
nagyjani Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 Nem használtál valami szoftveres tuning programot? Lehet, hogy az hagyott valami szemetet, és állítja mindig el a beállításokat. Próbálj meg biost frissíteni újabbra, ha elérhetõ, esetleg csinálj egy bios resetet. Ha az elem merülne le az alaplapban, akkor a processzornak alapbeállításokkal kellene indulni, úgyhogy nem hinném hogy az lehet a gond.
Fedaykin Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Egyik hardware-t sem húztam semmivel. Kösz a tanácsot, megpróbálom.
Fedaykin Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 (edited) Nah, frissítettem a biost, de továbbra sem jó. :-( A memóriákat hogyan lehet tesztelni? (Bár nem hiszem, hogy velük lenne baj: A bios a CPU sebességét érzékeli rossznak, azért fagy...) Valakinek van még ötlete, hogy mit tehetnék? Elõre is thx. Edited January 19, 2007 by Gereby
ProFiler Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 A memtest86 programmal tesztelheted. Összefügghet a procival is. Ciao.
Fedaykin Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Köszönöm mindenkinek a segítséget. Végülis úgy döntöttem, hogy nem bajlódok tovább a cuccal, úgyis ráfért már a gépemre egy alapos felújítás... a merevlemezeken és az optikai meghajtókon kívül mindent kicseréltem benne. Most már mûködik (Az új konfig: AMD Athlon64 4200+ DualCore, Asus M2N SLI alaplap, Gigabyte GF7600GT 265Mb SilentPipe, 1Gb DDR2 RAM Király! )
Recommended Posts