Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Asus A7V8X-X

Fedaykin

Recommended Posts

Posted

Asus A7V8X-X alaplapom van, AMD Athlon 2200 procival. Az elmúlt 3 és fél évben tökéletesen mûködött,

de az utóbbi idõben a következõt csinálja (sajnos következetesen):

Rendszerindításkor, mielött még bármi is betöltõdne, a gépem lefagy. Többszöri újraindítás után a bios safe mode-ban indul újra és közli, hogy a legutóbbi bootolásnál a gépem a nem megfelelõen beállított CPU sebesség miatt fagyott le.

A sebeséget megváltoztatom 1800 MHz-rõl 1350-re vagy fordítva, és újraindítom. A rendszer vidáman betöltõdik, és fut minden gond nélkül... egészen a legközelebbi indításig.

A videókártyámat nem rég cseréltem benne (A régit megpróbáltam egy passzív hûtéssel felszerelni,

de pár hét után tönkrement). Lehet ennek bármi köze a fent leírt meghibásodáshoz?

Mit tanácsoltok, mit tegyek, hogy újra stabil legyen a rendszerem?

Posted

Nem használtál valami szoftveres tuning programot? Lehet, hogy az hagyott valami szemetet, és állítja mindig el a beállításokat. Próbálj meg biost frissíteni újabbra, ha elérhetõ, esetleg csinálj egy bios resetet. Ha az elem merülne le az alaplapban, akkor a processzornak alapbeállításokkal kellene indulni, úgyhogy nem hinném hogy az lehet a gond.

Posted

Egyik hardware-t sem húztam semmivel.

Kösz a tanácsot, megpróbálom.

Posted

A memóriákat is letesztelhetnéd.

Ciao.

Posted (edited)

Nah, frissítettem a biost, de továbbra sem jó. :-(

A memóriákat hogyan lehet tesztelni? (Bár nem hiszem, hogy velük lenne baj: A bios a CPU sebességét érzékeli rossznak, azért fagy...)

Valakinek van még ötlete, hogy mit tehetnék?

Elõre is thx.

Edited by Gereby
Posted

Próbáld meg kézzel beállítani a procit.

Posted

A memtest86 programmal tesztelheted. Összefügghet a procival is.

Ciao.

• 3 weeks later...
Posted

Köszönöm mindenkinek a segítséget. Végülis úgy döntöttem, hogy nem bajlódok tovább a cuccal, úgyis ráfért már a gépemre egy alapos felújítás... a merevlemezeken és az optikai meghajtókon kívül mindent kicseréltem benne. :)

Most már mûködik :lol:

(Az új konfig: AMD Athlon64 4200+ DualCore, Asus M2N SLI alaplap, Gigabyte GF7600GT 265Mb SilentPipe, 1Gb DDR2 RAM 8) Király! )