Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Kompresszor és folyadékhûtés társítása


Agent Smith

Recommended Posts

Agent Smith

Azon gondolkoztam mi lenne ha a gépben egy kompresszor dolgolzna és nem hideg levegõvel hûtené az alkatrészeket, hanem valamiféle fagyásálló folyadékkal (pl alkohol) Lehetséges, hogy halkabb eredményt érnék el vele? Érdemes megvalósítani ezt az ötletet?

 

Egyik régebbi PCStudio-ban láttam egy gépet kompresszoros hûtéssel. Elég hangosnak bizonyult. Vajon ha a gépet belülrõl hõszigetelem és a belsejét kialakítom úgy mint egy valódi mélyhûtõ, akkor elérhetõ az, hogy halk is legyen és a hõfok is negatív szám legyen? Végülis így meg lehetne oldani egyszerre minden alkatrész hûtését egyben, ugyanolyan hûmérsékleten, a port elfelejthetnénk mivel teljesen légszigetelt lenne a ház és ha ehhez, hozzátenném, hogy a "No Frost" technológiát is beleadhatjuk a csomagba akkor lehetséges, hogy a párásodás is elkerülhetõ. Az egyedüli negatívum az lenne, hogy a gépház mérete jócskán növekedne, de szerintem lenne olyan akinek ez nem okozna problémát.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
ati012

Nem egy elveszett ötlet, mondhatni jó. Ha van rá pénzed csináld meg de NE hõszigeteld. Zajszigetelõ kell. Meg a gép cuccaira tenni kellene a bordákat, csöveket majd bele az alkohol v. fagyálló. Sokba kerülhet de kilehet olcson is hozni. Viszon ha engem kérdezel pár ventivel is meglehet oldani ami olcsobb is, és egyszerûbb is.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...