Jump to content
GSForum - Segélyvonal

XML-XSL

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Az alábbi problémám van: win 98-as géprõl amin outlook express-t használok, szeretném átküldeni az msn naplózását , ami xml 1.0 típusú dokumentum. De nem tudom. Jobban mondva átmegy, de. Át megy a fájl a gmail fiókomba és amikor megakarom nyitni ezt írja ki:

"Nem jeleníthatõ meg az xml-lap.A bemenõ xml-adatok nem tekinthetõk meg a(z) xsl stíluslap használatával. Javítson a hibán, majd kattinintson a frissítés gombra, vagy próbálkozzon késõbb."

Mirõl is van itt szó? És hogy tudom megnyitni az átküldött fájlt?

köszi :(

Posted

Az XML önmagában egy nyers, formázatlan dokumentum. Ezt szokás CSS-el, vagy XSL-el formázni, de ahhoz, hogy a böngészõben formázva jelenjen meg, kell mind a két fájl (az XML és az XSL is).

Szerk.: elképzelhetõ, hogy az IE nem ismeri az XSL-t...

Posted

Szia!

Ez elképzelhetõ hogy az IE nem tudja az XLS-t vagy ez verziótol is függhet?

IMRE

• 1 month later...
Posted
Hát az IE6 tuti nem, a 7 már talán.

Nem, sajnos még az sem. Egy kicsit sem... :gonosz:

Posted

Akkor elég rendesen le vannak maradva... :S

Posted

Egyedül annyi van, hogy az MSN Live Messengerrel feltelepül egy XML-segéd Explorer alá, hogy a saját készítésû logfájlt tudd olvasni vele, amihez a program XSL-alapú stíluslapot gyárt. De röhej, hogy a Live Messengerhez beletették, de pl. a 7-es IE-hez meg nem...

Posted

Szia!

Akkor továbbra is várhatunk míg bele nem teszik valamelyik IE-be?

Posted

Úgy néz ki. Bár már készül a HTML5, és szerintem érdemes megvárni. ;)

Posted

... amit majd talán a Windows Explorer 12 is fog támogatni. :)

Posted

Az elmúlt hetekben kicsit jobban el kellett merülnöm a témában, és azt tapasztaltam, hogy az Internet Explorer 6 kezeli a XSL-eket. Legjobb tudomásom szerint az ehavi PC World mellékletére felkerült egy példa, amelyeben egy XML-ben tárolt DVD-katalógust XSL alakít élvezhetõ formába. Márpedig ez az XML nálam teljesen jól megjelenik mind Firefox, mind IE alatt.

Érdemes lenne megnézni közelebbrõl azt az XML-t és XSL-t, mert elképzelhetõ, hogy azokban van a probléma.

• 5 months later...
Master_of_Puppets
Posted

Hogyan kell címet adni egy XML dokumentumnak?

• 2 months later...
Master_of_Puppets
Posted

Sortörést mivel lehet eszközölni az XML-ben?

• 1 month later...
Posted

Készül az elsõ XML próbálkozásom:

music.xml

music.css

music.xslt

Persze a technikai résznél elakadtam. A bal oldalon valahogy a linkekkel szeretném elérni azt, hogy az XML "adatbázisomban" úgymond navigálni lehessen. Tehát variálható lehessen, hogy a jobb oldali táblázatom pl. milyen sorrendben jelenítse meg a track-eket (artist, composer, genre, album.... stb. alapján szortírozva).

Hogy tudom ezt elérni?