KOCSI IMRE Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Sziasztok! Az alábbi problémám van: win 98-as géprõl amin outlook express-t használok, szeretném átküldeni az msn naplózását , ami xml 1.0 típusú dokumentum. De nem tudom. Jobban mondva átmegy, de. Át megy a fájl a gmail fiókomba és amikor megakarom nyitni ezt írja ki: "Nem jeleníthatõ meg az xml-lap.A bemenõ xml-adatok nem tekinthetõk meg a(z) xsl stíluslap használatával. Javítson a hibán, majd kattinintson a frissítés gombra, vagy próbálkozzon késõbb." Mirõl is van itt szó? És hogy tudom megnyitni az átküldött fájlt? köszi
Garono Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Az XML önmagában egy nyers, formázatlan dokumentum. Ezt szokás CSS-el, vagy XSL-el formázni, de ahhoz, hogy a böngészõben formázva jelenjen meg, kell mind a két fájl (az XML és az XSL is). Szerk.: elképzelhetõ, hogy az IE nem ismeri az XSL-t...
KOCSI IMRE Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 Szia! Ez elképzelhetõ hogy az IE nem tudja az XLS-t vagy ez verziótol is függhet? IMRE
Garono Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Hát az IE6 tuti nem, a 7 már talán. Viszont a Firefox és az Opera biztosan ismerik!
ricsard Posted March 5, 2007 Posted March 5, 2007 Hát az IE6 tuti nem, a 7 már talán. Nem, sajnos még az sem. Egy kicsit sem...
ricsard Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Egyedül annyi van, hogy az MSN Live Messengerrel feltelepül egy XML-segéd Explorer alá, hogy a saját készítésû logfájlt tudd olvasni vele, amihez a program XSL-alapú stíluslapot gyárt. De röhej, hogy a Live Messengerhez beletették, de pl. a 7-es IE-hez meg nem...
KOCSI IMRE Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Szia! Akkor továbbra is várhatunk míg bele nem teszik valamelyik IE-be?
Garono Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Úgy néz ki. Bár már készül a HTML5, és szerintem érdemes megvárni.
ricsard Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 ... amit majd talán a Windows Explorer 12 is fog támogatni.
Giraffe1 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Az elmúlt hetekben kicsit jobban el kellett merülnöm a témában, és azt tapasztaltam, hogy az Internet Explorer 6 kezeli a XSL-eket. Legjobb tudomásom szerint az ehavi PC World mellékletére felkerült egy példa, amelyeben egy XML-ben tárolt DVD-katalógust XSL alakít élvezhetõ formába. Márpedig ez az XML nálam teljesen jól megjelenik mind Firefox, mind IE alatt. Érdemes lenne megnézni közelebbrõl azt az XML-t és XSL-t, mert elképzelhetõ, hogy azokban van a probléma.
Master_of_Puppets Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Hogyan kell címet adni egy XML dokumentumnak?
Master_of_Puppets Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Sortörést mivel lehet eszközölni az XML-ben?
enjoys1ng1ng Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 Készül az elsõ XML próbálkozásom: music.xml music.css music.xslt Persze a technikai résznél elakadtam. A bal oldalon valahogy a linkekkel szeretném elérni azt, hogy az XML "adatbázisomban" úgymond navigálni lehessen. Tehát variálható lehessen, hogy a jobb oldali táblázatom pl. milyen sorrendben jelenítse meg a track-eket (artist, composer, genre, album.... stb. alapján szortírozva). Hogy tudom ezt elérni?
Recommended Posts