Jump to content

Webdesign kérdések


Kovács Dávid ( Davs )
 Share

Recommended Posts

Kovács Dávid ( Davs )

Hy!

Lenne egypár dolog, amiben nem tudok dönteni. Egy hokis projekten dolgozok. Valaki regisztrál, kap egy csapatot, egy kis pénzt, vesz játékosokat, játszik, nyer, vesz, elad játékésokat, vesz játékosokat, mérkőzéseket szervez stb. Van egy olyan része az oldalnak, ahol egy mérkőzés részleteit írom ki. Nem tudom eldönteni, hogy milyen formában írjam ki az eredményt. Az világos, hogy kiírom, hogy Hazai csapat, a csapat neve, a gólokat és ezt a vendég csapatnál is. Azt nem tudom, hogy milyen formában írjam ki, hogy ki lőtte a gólt és hogy ki(k) adták a gólpasszt. Volt már pár próbálkozásom, de egyik sem tetszik. A legutóbbi képernyőfotó:

oldal

A segítségeteket kérem abban, hogy milyen formában írjam az eredményt. (az oldal szlovák nyelvű, mert az iskolába lesz). Előre is köszönöm !

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Nézz el ide: www.hockeyarena.net (nem tudok linket beszúrni). Itt sok ötletet kaphatsz. Nem árt regelni.

Link to comment
Share on other sites

Stefan-5

Tudna valaki segíteni?

Kezdõ honlapos vagyok és nem tudom mi lenne a megoldás!

Amít összehoztam:

http://www.frederico.fw.hu/

Nem tudom megoldani, hogy rugalmas szerkezetû legyen a lap!

Annyit sejtek, hogy valamelyik cellám értékét %-ban kellene megadni!

De, hogy mit és hol kellene pontosan változtatni azt nem tudom!

 

Segítséget elõre is köszi!

 

Link to comment
Share on other sites

payskin

table width="900"

Ez most 900 képpont széles. Ha átállítod %-ra, akkor a képernyõméret adott %-a lesz. Az ez alatt szereplõ összes width-et is ennek megfelelõen kell átalakítanod.

Link to comment
Share on other sites

Stefan-5

Köszi az ötletet!

Kipróbálom!

Link to comment
Share on other sites

Stefan-5
Ez most 900 képpont széles. Ha átállítod %-ra, akkor a képernyőméret adott %-a lesz. Az ez alatt szereplő összes width-et is ennek megfelelően kell átalakítanod.

 

Valami nem stimmel!

Megcsináltam csak a hátteret töltelék nélkül!

De nem nagyon akar rugalmas lenni!

Hol írhattam el?

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Untitled Document</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<style type="text/css">
<!--
body {
    background-color: #000000;
}
-->
</style></head>

<body>
<table width="90%" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0">
  <tr>
    <td width="17"><img src="image/darabolas_01.jpg" width="17" height="102"></td>
    <td background="image/darabolas_02.jpg"> </td>
    <td width="22"><img src="image/darabolas_03.jpg" width="22" height="102"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="17" background="image/darabolas_04.jpg"> </td>
    <td background="image/darabolas_05.jpg"><p> </p>
    <p> </p>
    <p> </p>
    <p> </p>
    <p> </p>
    <p> </p>
    <p> </p>
    <p> </p>
    <p> </p></td>
    <td width="22" background="image/darabolas_06.jpg"> </td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="17"><img src="image/darabolas_07.jpg" width="17" height="101"></td>
    <td background="image/darabolas_08.jpg"> </td>
    <td width="22" background="../../képek/darabolas_09.jpg"><img src="image/darabolas_09.jpg" width="22" height="101"></td>
  </tr>
</table>
<p> </p>
<p> </p>
</body>
</html>

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
zsoltchelsea

Bár nem tudom, mennyire ismered a CSS-t, de a szélességet érdemes ott beállítani. Én úgy képzelem el, hogy adsz egy

 class="akarmi"

-t a table mellé a HTML-be, aztán meg CSS-ben az osztályhoz megadod az értéket. amúgy pedig jó lenne, ha a többi táblázathnál is adnál %-jelet a szám mellé, mert ez így nem fog nagyon mûködni. Szerintem...

 

Ui.: A CSS részben pedig:

.osztály neve {tulajdonságok}

 

Azon kívül a következõ frissítés elõtt nézd át a szöveged, mdert maradt benne pár helyesírási hiba.

Edited by zsoltchelsea
Link to comment
Share on other sites

Stefan-5

Köszi a segítséget!

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Nem tetszik, hogy az oldalamon, a bal oldali linkek mellett, a GIF nyilacska alatt mindig van egy aláhúzás csakis IE7-ben és IE6-ban, link hover-nél. Szemléltetve:

IPB kép

A cella háttérképét, amiben a GIF van, egy JavaScript függvénnyel váltom animált GIF-re, szimpla rollover esemény. Tudna valaki ötletet adni, mit kezdjek vele?

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

A gif nyilacskáknál a kis cucc nekem úgy tûnik, hogy ott nem vált át a hovernél a szín.

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Hát azt én is látom, de csak IE-ben. :hááát: Az animált GIF-fel meg rendben van minden.

 

Utólag:

Á, úgy látszik újra kell készítenem az animált GIF-et, mert ha simán bedobom az IE ablakába, akkor is ezt műveli a szemét. S:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
zauber

Az egyik legnagyobb gondom a honlapszerkesztésnél a menügomb!

Szép, tetszetõs kivitelû, olvasható és ha lehet transparent hátterû gombot szeretnék létrehozni.

Tud valaki olyan helyet ajánlani ahonnan ilyeneket /ennek alapját / le tudnám tölteni?

Vagy olyan progit amivel ilyen könnyedén tudnék kreálni?

Link to comment
Share on other sites

Szerdahelyi Gergely

- Xsara Webstyle -ban van menügombszerkesztõ. PC World webáruházból meg tudod venni annyit megér mert nagyon jó sablonjai vannak.

 

- Vagy ha nem akarod túldesignolni, rajzold meg valamilyen grafikus programban.

 

www.FertorakosiKirandulas.hu

www.mithras.hu

 

pl ezen a két lapon Photoshop Elements -el készült a menü (is).

 

Ha átlátszó hátteret akarsz, GIF-be mentsd!

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

A Crystal Button is nagyon jó, a Szoftverbázisban megtalálod.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1
Szép, tetszetõs kivitelû, olvasható és ha lehet transparent hátterû gombot szeretnék létrehozni.

Tud valaki olyan helyet ajánlani ahonnan ilyeneket /ennek alapját / le tudnám tölteni?

Vagy olyan progit amivel ilyen könnyedén tudnék kreálni?

Ha nem csak "kettõt kattintok és kész" típusú instant megoldások érdekelnek, akkor érdemes megismerkedni a Xara vektorgrafikus programjával, aminek egy egyszerûsített változata Xara Xs néven tavaly rajta volt a PC World mellékletén, és hosszabb sorozat mutatta be a használatát.

Link to comment
Share on other sites

zauber

Köszi mindenkinek a válaszokat!

Végigpróbálom a lehetõségeket!

Link to comment
Share on other sites

Kovács Dávid ( Davs )
Nem tetszik, hogy az oldalamon, a bal oldali linkek mellett, a GIF nyilacska alatt mindig van egy aláhúzás csakis IE7-ben és IE6-ban, link hover-nél. Szemléltetve:

IPB kép

A cella háttérképét, amiben a GIF van, egy JavaScript függvénnyel váltom animált GIF-re, szimpla rollover esemény. Tudna valaki ötletet adni, mit kezdjek vele?

 

Az <img src="" border="0" /> vagy az <a href="" style="text-decoration: none;"> sem segít?

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Nem. Rájöttem ugyanis, hogy, ha magát a GIF fájlt egyedül megjelenítem IE-ben, akkor is fennáll a probléma (de erről magad is meggyőződhetsz - az oldalamon van ez az elem). Tehát újra kell készítenem és animálnom a nyilacskát. Nagyon furcsa, bele is nagyítottam már... :hááát:

Link to comment
Share on other sites

zsoltchelsea

Éljen az IE! :P

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...