Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Képernyő felvétel

Recommended Posts

Posted

Kipróbáltam a bbflashback képernyõ felvevõt, ami egy régebbi számhoz adtak. Fel akartam venni egy battlefield játékomat, de nem indult el a beállított billentyû parancsra. Utána alt+tab-oltam "kézzel" indítottam el a felvételt, de utána nem tudtam vissza térni a játékba, csak egy nagy fekete képernyõ jelent meg. Az asztalra vissza tudtam térni, de a játékba nem.

Scorpion Spyke
Posted

Én meg Camstudio-t használok. Direkt nem veszi fel a Bsplayer-bõl a videóablak tartalmát? A videó helyén csak egy nagy feketeség látszik. :pislog:

Halasi Miklós
Posted

Ha a BsPlayerben nem Overlay, hanem VMR-9 módot használsz, akkor elvileg felveszi, amit akarsz. ;)

• 3 months later...
Posted

Tud valaki az Urak közül módszert arra, hogy néhány, DVD-n lévő könyvtár tartalmát kilistázzam, txt-be, v. xls-be?

Tehát a lemezek tartalmára lennék kíváncsi, egyetlen fájlba gyűjtve.

Régen DOS-ban használtam Valami parancsot erre, de már elfelejtettem, meg hát azóta már XP-n menne a feladat.

• 1 year later...
Posted

WhereIsIt. Portable verziója pl. amit megtalálsz a TC 2008 vagyis total commander 2008 verzióban.

Posted

Mivel ez a topic a képernyõmentésrõl szól, ajánlanám a DVD tartalmát az Intézõben (vagy a TC-ben, stb.) megjeleníteni, majd Alt+PrtScr-nel vágólapra, onnan képfájlba menteni. Nem kereshetõ, viszont dekoratív. :démonikacaj:

Posted

Egyébként parancssorban dir >fájl ;)

pl. dir >C:\Users\KGigi\Desktop\lista.txt (XP alatt Documents and settings vagy mi volt, nem Users)

Ehhez persze állj bele a listázandó mappába :)

Mappaváltáshoz cd <<elérési út>> .

• 1 year later...
Posted

Elkezdtem oktatóvideó pályafutásomat! Kezdeti megrogyások egybõl jelentkeztek is! Ennek megoldásában szertném kérni a segítségeteket.

program: CamStudio 2.0

konvertáló: format factory

Nem tudom mit kellene másként, más beállításokkal /vagy más progival/ csinálni, de nagyon nagy méretû lett az anyag és sokáig töltõdik.

tömörítés

küldés

/ez sajna el sem indul olyan sokáig pufferel/

Probáltam nem teljes képernyõ rögzítést, hanem csak egy területet felvenni, de a programok közti váltások miatt ez nem igazán jött be /vagy épp nem tudom hogy kellene helyesen csinálni/!

Nem tudom mit kellene másképp csinálni úgy, hogy az olvashatóság, láthatóság ne csorbuljon! Vagy egyáltalán legalább az megoldható-e az, hogy pufferelés közben elinduljon már a videó? /más kód/

Posted

A guggliba írd be hogy: web flash video player

egy pár link belõle:

http://pcforum.hu/tudastar/50915-16/Flash+...+keszitese.html

http://darhmedia.hu/fajl-20-nuke_flash_player.html

http://www.php-fusion.co.hu/infusions/modd....php?mod_id=326

http://letoltom.hu/letoltes.php?a=118032&k=89&p=

http://i-comers.com/showthread.php?p=505224&language=hu

http://flowplayer.org/download/

Vagy nem jó ha feltöltöd egy oldalra és az Embedet meg beszúrod a honlapodra. Pl:youtube vagy videok.hu

pl: ha youtub HD méretben felveszed, feltöltöd a youtubra majd ujar letöltöd és beilleszted egy web flash video player-be?

Videó szerkesztõben rá tudsz zoomolni a kijelölt területre majd egy másik részére és így tovább vagy Camtasia Studio abban is rá tudsz zoomolni, vagy flashbe elmenteni.

Hát neked kell kísérletezgetni mi lenne a jó, sajnos konkrétumokat nem írtál hogy milyen hosszú a videó, milyen hosszú az a soká,hány mb, videó paraméterek stb..

Én így csinálnám 800X600 Xvid 1200 bitráta, videok.hu-ra letöltöd, és berakod valamelyik web flash video player-be

Posted

Köszönöm szépen a segítséget!

Amít nem írtam:

tömörítés video: *.swf---7,8 MB--- 1mn 35s

küldés video: *.swf---25,7 MB--- 5mn 19s

Vagyis a megoldás ha jól értelmeztem:

1. flash video player a honlapra

2. avi-ból MPG-t hozok létre 800X600 felbontásnál 1200 bitráta

Kipróbálom, hátha jobb végeredményt érek el!

Bár igazából lehet, hogy még a részképernyõs rögzítést is be kell vetnem.

"Videó szerkesztõben rá tudsz zoomolni"

melyik az a videószerkesztõ?

"Camtasia Studio abban is rá tudsz zoomolni"

Merre találom ezt a funkciót?

Posted

-"Videó szerkesztőben rá tudsz zoomolni"

melyik az a videószerkesztő?

Én az ulead video studio 10-et használom, de minde n komolyabb(fizetős) videoszerkesztő tudja ezt a funkciót.

-"Camtasia Studio abban is rá tudsz zoomolni"

Merre találom ezt a funkciót?

A Camtasia Studio komolyabb(fizetős), van bele építve szerkesztő rész.

Megtalálod a választ a 3:56 -nál.

Link:http://videosmart.hu/video/kepernyovideo-keszitese-camtasia-studio-programmal

Aszem az kimaradt a videóból hogy van olyan hogy automatikusan hoz létre ilyen pontokat és csak a nagyítási idővel kell foglalkozni. (de szerintem ez nem az igazi) Cam studió tud olyat hogy megadsz egy területet és az egeret ennek a közepébe teszi és amerre mozog az egér úgy tolja el a területet.

Érdemes a számítógépen átállítani a kisebb méretre az asztalt mert így a felvett videón minden nagyobb lesz

pl: http://www.videok.hu/view_video.php?viewke...bb1c163884ae837

"Vagyis a megoldás ha jól értelmeztem:

1. flash video player a honlapra

2. avi-ból MPG-t hozok létre 800X600 felbontásnál 1200 bitráta"

Hát én a 2.-részt nem így csinálnám,beállítanám az asztal méretét 800X600-ra CamStudio-nak van saját codeke ami nem terheli meg a gépet viszont jó minőségbe vesz fel, ha jól emlékszem csak a képkocka/másodpercet kell 25 vagy 30-ra állítani vagy ha bírja a géped akkor Xvid 1200 bitráta, átkonvertálod olyanra hogy megtudja jeleníteni a flash video player a honlapodon vagy feltöltöd a videok.hu-ra majd letöltöd a videót konvertálás után majd törlöd.(mert ez flv-lesz amit a flash video player a honlapodon le fog tudni játszani)

De ha jól emlékszem a Camtasia Studio-val egyből lehet html-es flash fájlba menteni menüstől.

Szerintem a tömörítéses videód is nagyon sok helyet foglal.

Az én videóm: 11 perc 54 másodperc 49,6 MB és elég jó minőségű.

én videóm 3240másodperc 49,6mb 0,9185185185185185 mb-ot foglalna 1 perc-re vetitve

te videód 95 másodperc 7,8 mb 4,926315789473684 mb-ot foglalna 1 perc-re vetitve

Posted

Köszönöm szépen a tartalmas hozzászólást! Sokat segítettél mind a leíró magyarázattal, mind a linkekkel!

Idõközben megtaláltam:

"Cam studió tud olyat hogy megadsz egy területet és az egeret ennek a közepébe teszi" = PÁSZTÁZÁS ENGEDÉLYEZÉSE néven fut a dolog!

Nagy ötlet rögzítés elõtt a képernyõfelbontást átállítani!!

Nagyon színpatikus a Camtasia Studio progi /nem véletlen fizetõs/! :(

Hosszútávon mindenféleképpen célravezetõbb!

Nem tudom, hogy jól értelmezem-e, de ha saját tárhelyen akarom tárolni az anyagomat, akkor egy videómegosztó oldalra való feltöltésnek ill. onnan való letöltésnek mindössze az a lényege, hogy kinyerjek egy konvertálást *.flv-be?

Valamint még egy kérdés:

A képkocka/másodpercet beállítást megtaláltam, de tanácstalan vagyok, hogy hol lehet a Xvid 1200 bitrátát beállítani?

Itt nem tudom mi lenne a legcélszerûbb tömörítési forma:

Link

Link

Posted

"ha saját tárhelyen akarom tárolni az anyagomat, akkor egy videómegosztó ....."

Igen, egyszerûbb mint állítgatni konvertálásnál. Szerintem. Mire kitapasztalod hogy még jó még jó már nem jó efektus.(de lehet próbálkozni)

Most idõ hiányában nem próbáltam ki.

http://img251.imageshack.us/img251/295/ezleszazhajltudom.jpg

Posted

Köszi a választ és a tökéletes capture-t!

... na nem véletlen voltak a hülye kérdéseim! Én szintén itt kutakodtam csak annyi , hogy nálam ezek a beállítási lehetõségek nem voltak meg!

Te hányas verzióban vagy?

Vagy le kell tölteni + plugin-t?

A magyarosításról már nem is merek kérdezni!

Nálam a 2.0 fút, de letöltöttem a CamStudio25Beta1-át is sajna egyikben sincs semmi ilyesmi beállítási lehetõség, és az utóbbiban még magyar sem!

Amúgy a konvertálásra lenne egy ötletem, ami nekem idõközben bejött: igaz hosszas kisérletezés után, de megvan a helyes beállítás

Posted

CamStudio 2.00 én csak simán feltelepítettem, mást nem csináltam vele. A "Magyar kiegészítõ:

Tartalmazza" ezt írja az oldal, de régen telepítettem már nem emlékszem.

Innen töltöttem le, >>Link<<

Szerintem nincs fent az xvid-Codek, töltsd le csak azután tudod kiválasztani a beállításoknál. >>Link<<

A hang tömörítést is állítsd be ha van hang, pl mp3 192 bitráta vagy ha csak sima beszédre elég a 160 is.

Ha felrakod az ffdshowt abban van mp3 codec.

Ha a minõséggel akarsz próbálkozni szerintem nagyon jó program a >>MediaCoder 0.7.2<<

megmutatja neked mekkora lesz a végén a fájl mérete még a konvertálás elõtt. Van benne videó vágó is.

Habár amit te Linkeltél konvertálót egyszerûbb, azt is ismerem.

Posted

Köszönöm szépen az értékes hozzászólást és a linkeket!

Tényleg a codek hiányzott! :S

Amúgy SZUPER már mint szuper a MediaCoder! Nagyon szimpatikus!

... na most már semmi és senki nem gátolhat meg az oktatóvideók készítésétõl.

- megvan a tökéletesen olvasható videóanyag

- és megvan a tökéletesen webbarát file méret is! :D:D

KÖSZÖNÖM!!!!

• 1 year later...
Posted

Sziasztok!

Nekem annyi problémám hogy ha játék közben veszek fel akkor a pl. az életerõ mutató vagy bármi ilyesmi a videóban ugrál :pislog: ,de nem tudom miért :(

Légyszíves segítsetek!

Posted

Kicsi fps szám ez a gyenge gép vagy a videó kártya, vagy a játék grafikának erős beállítása, ugyanarra a merevlemezre való felvétel mint amiről a játékot futatod az egyidejű írás és olvasás, lassú merevlemez és eből adodó képeldobás, magas bitráta, magas képernyő felbontás ugyanez vonatkozik a felvétel paraméterekre, vagy konvertált (codek-el) való felvétel. Vegyél mpeg kártyát amin egy csip :) végzi a videó konvertálást, vagy dvd író esetleg más külső rögzítő eszköz.