vmiki Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Egy versenyre készítünk egy tervet (egy helyi sportlétesítményrõl), és szeretnénk egy kis közvéleménykutatást végezni. Hogyan tudnék gyorsan létrehozni egy olyan kérdõívet, amiben meg kell adni a nevet, kiválasztani 4 korcsoport közül, hogy melyikbe tartozik, férfi/nõ, hogy helybéli lakos vagy sem, és kiválasztahassa, hogy a tervünkkel csak egyetért, egyetért és használná is a létesítményt,vagy pedig feleslegesnek tartja. Ennyi kellene bele, és hogy ezt szépen elmentse pl, egy szövegfájlba, (vagy esetleg MySQL adatbázisba). Elõre is köszi a segítségeteket!!!
level Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Nem tudom, mennyire részletes segítségre van szükséged... Egy html formban felteszed a kérdéseket; a hozzájuk tartozó válaszokat szerintem "radio" mezõvel lenne legcélszerûbb megoldani, de "select"-et is használhatsz. Ezeket az adatokat átküldöd egy php fájlba, ahol a $_REQUEST vagy a $_POST függvénnyel változókká alakítod õket. Utána ezeket a változókat (pontosabban értékeiket) beírod a MySQL adatbázisba (elõtte létre kell neki hozni egy táblát). Ha utána ezeket az adatokat ki is akarod olvasni az adatbázisból, és grafikon formájában megjeleníteni, az már picit bonyolultabb ügy...
vmiki Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Õszintén szólva nem sok fogalmam van hogyan csináljam meg... Nem kell grafikon, csak annyi, hogy egyértelmûen ki tudjam belõle olvasni, és gyorsan... Vagy nekem az is jó, ha pl txt fájlba menti. Egy ilyen formot sem tudok megcsinálni...
level Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Dehogynem. <form name="valami" action="adatok.php" method="post" > Elsõ kérdés </br> <input type="radio" name="elso" value="egyik_valasztas" /> <input type="radio" name="elso" value="masik_valasztas" /> Második kérdés </br> <input type="radio" name="masodik" value="egyik_valasztas" /> <input type="radio" name="masodik" value="masik_valasztas" /> stb. <input type="submit" value="Mehet" /> </form> Ezt már tudod módosítani. A folytatást majd késõbb, most sietek.
vmiki Posted January 12, 2007 Author Posted January 12, 2007 Okés! Köszi, eddig meg van. Már ,,csak" a küldés maradt... Nem?
Kovács Dávid ( Davs ) Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 adatok.php <?php $elso=$_POST["elso"]; $masodik=$_POST["masodik"]; $file="file.txt"; //a nevet át lehet írni $open=fopen($file,"w"); fwrite($open,"<br>Elso kerdes: $elso , Masodik kerdes: $masodik"); fclose($open); ?> Nagyjából...
vmiki Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 Ezt meg is csináltam, de sajnos valami bibi van. Jelenleg így néznek ki a fájlok: form.html <form action="adat.php"> <input type="text" name="nev" size="20" value="Anonymus" /> <input type="radio" name="nem" value="ferfi" /> <input type="radio" name="nem" value="no" /> <select name="eletkor"> <option value="18"> -18</option> <option value="19-25"> 18-25</option> <option value="26-35"> 19-35</option> <option value="36-45"> 36-45</option> <option value="46-65"> 46-65</option> <option value="65"> 65-</option> </select> <input type="radio" name="lakhely" value="pataki" /> <input type="radio" name="lakhely" value="kornyek" /> <input type="radio" name="velemeny" value="hasznal" /> <input type="radio" name="velemeny" value="kellene" /> <input type="radio" name="velemeny" value="felesleges" /> <input type="submit" value=" küldés " /> </form> adat.php <?php $nev=$_POST["nev"]; $nem=$_POST["nem"]; $eletkor=$_POST["eletkor"]; $lakhely=$_POST["lekhely"]; $velemeny=$_POST["velemeny"]; $file="lista.txt"; $open=fopen($file,"w"); fwrite($open,"<br>Név: $nev , Nem: $nem , Életkor: $eletkor , Lakhely: $lakhely , Vélemény: $velemeny"); fclose($open); ?> És van a lista.txt fájl, ami írható. Amikor rákattintok a küldésre, elküldi, vagy legalábbis úgy tesz (egy fehér lap jelenik meg, de a ímsorból kiolvashatóak az adatok), de a lista.txt csak ennyit tartlamaz, akárhányszor küldök adatot: <br>Név: , Nem: , Életkor: , Lakhely: , Vélemény: Ennyit tesz bele. Mi lehet a hiba?
level Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Az, hogy a $_POST változó nem jön létre. <form action="adat.php" method="post"> Ezen kívül ebben van egy elírás: $lakhely=$_POST["lekhely"];
vmiki Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 Huhh, mûködik!!! El se hiszem! Nagyon köszönöm a segítségeteket! Még egy aprócska kérdésem lenn... A küldés után szeretném, hogy megjelenítse, hogy "Köszönjük.... bla-bla", és egy linket is. Még egyszer nagyon köszönöm! Ja, és még valami: az új adatok felülírják a régit, ezt hogy lehetne megoldani?
Kovács Dávid ( Davs ) Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Az adat.php-ben a php kód után írd a HTML kódokat.
vmiki Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 Oké!!! Akkor már csak egy valami: Mit csináljak, hogy ne írja felül az új bejegyzés a régit? Vagyis mindig új sorba rakja az egészet?
Kovács Dávid ( Davs ) Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Ja, ezt elszúrtam. Ne az fwrite parancsot használd, hanem a fputs-t!
vmiki Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 Még mindig felülírja. Ja, és olyat szeretnék, ami a küldés gomb-ra kattintás után jelenik meg, és nincs ott folyamatosan. Mondjuk egy olyasmi, hogy Köszönöm, vagy valami hasonló.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Akkor az $open=fopen($file,"w") ; helyett írd azt, hogy $open=fopen($file,"a") ; . Ha az adat.php-ben a PHP kód után kiírsz valamit, akkor az csak akkor jelenik meg, amikor a látogató szavazott. Másik megoldás pl. a javascript-es értesítés: <script type="text/javascript">alert('Hello! Köszönöm, hogy szavaztál blablabla....') ;</script>
vmiki Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 Még lehetne egy aprócska kérdésem? Az megoldható, hogy mindig új sorba rakja?
Kovács Dávid ( Davs ) Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 fwrite($open,"<br>Név: $nev , Nem: $nem , Életkor: $eletkor , Lakhely: $lakhely , Vélemény: $velemeny \n"); Tehát a végére írd oda, hogy \n. Talán ezzel menni fog.
vmiki Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 Nagyon köszönöm a segítségeiteket!!! Mûködik!
vmiki Posted January 14, 2007 Author Posted January 14, 2007 Még valami: Hogy lehet megcsinálni azt, hogy jelezzen, ha úgy kattint a Küldésre, hogy hiányos a kérdõív?
level Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 <?php if (isset($_POST["nev"]) AND isset($_POST["nem"]) AND isset($_POST["eletkor"]) AND isset($_POST["lakhely"]) AND isset($_POST["velemeny"])) { $nev=$_POST["nev"]; $nem=$_POST["nem"]; $eletkor=$_POST["eletkor"]; $lakhely=$_POST["lakhely"]; $velemeny=$_POST["velemeny"]; $file="lista.txt"; $open=fopen($file,"a"); if (fputs($open,"<br>Név: $nev , Nem: $nem , Életkor: $eletkor , Lakhely: $lakhely , Vélemény: $velemeny \n") == TRUE) { print "Az adatokat elmentettük."; } else { print "Az adatokat nem sikerült elmenteni."; } fclose($open); } else { print "A megadott adatok hiányosak!"; } ?>
pap árpád Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Sziasztok Fiuk nagy segítségre lenne szükségem. Van egy e-mail form generálóm „CoffeCup”. És a generált űrlapot szeretném az oldalamba betenni (HTML). De valami miatt nem működik. Mindegyre le akarja tölteni az egészet a gépemre, ha feltöltöm a szerverre. Ha segítenétek átírni a kódsort azt nagyon megköszönném. És ha le tudnátok írni, hogy hol és mit kellett átírni, hogy következőkor én is tudjam. A neten utána néztem. Egy oldalt találtam erről, de nem igazán értem miről is van szó. http://www.tek-tips.com/viewthread.cfm?qid...1971&page=8 . Azt kivettem hogy talán az xml-t kell átírni, nem tudom. És ez a generáló olyat is tud, hogy file-t is csatolható a levélhez. De az is ugyanúgy nem működik. Ez lenne az xml file codsora: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <form url="file_upload_form.php" window="_self" method="POST" fontname="MS Sans Serif" width="352" height="574" bkcolor="0x04CDFF" transparent="f" fontcolor="0x000000" outlinecolor="0x993300" themecolor="0xFFFF99" fontcolor2="#000000" bkcolor2="#FFFFFF" includeresults="false" emailuser="false" verifymessage="Rossz e-mail cím!" reqmessage="Nem töltött ki minden ablakot!" transition="0" autoresponseincluderesults="t" autoresponseaddtotop="t" usephp="true" disableclicktoactiveprompt="true" extensions="*.txt;*.gif;*.jpg;*.jpeg;*.zip;*.doc;*.docx;*.pdf" > <hidden name="jelentkezés" value="Upload Form" ></hidden> <textinput name="Neve" x="7" y="64" w="143" h="22" initvalue="" bkcolor="0xCCFFFF" fontname="Arial" fontcolor="0x000000" required="true" editable="true" > </textinput> <textinput name="Varos" x="8" y="181" w="168" h="22" initvalue="" bkcolor="0xCCFFFF" fontname="Arial" fontcolor="0x000000" required="true" editable="true" > </textinput> <combobox name="megye" x="7" y="221" bkcolor="0xCCFFFF" fontcolor="0x000000" required="true" isemail="false" w="118" h="20"> <item name="Válasszon:"></item> <item name="Budapest"></item> <item name="Baranya"></item> <item name="Zala"></item> </combobox> <textinput name="iranyito szam" x="192" y="181" w="63" h="22" initvalue="" bkcolor="0xCCFFFF" fontname="Arial" fontcolor="0x000000" required="true" editable="true" > </textinput> <combobox name="orszag" x="7" y="258" bkcolor="0xCCFFFF" fontcolor="0x000000" required="true" isemail="false" w="227" h="20"> <item name="Válasszon:"></item> <item name="Magyarország"></item> <item name="Afghanistan"></item> <item name="Akrotiri"></item> <item name="Yemen"></item> <item name="Zambia"></item> <item name="Zimbabwe"></item> </combobox> <textinput name="E-Mail cim" x="7" y="102" w="175" h="22" initvalue="" bkcolor="0xCCFFFF" fontname="Arial" fontcolor="0x000000" required="true" emailbox="true" editable="true" restrict="email" > </textinput> <textinput name="Telefon" x="7" y="141" w="175" h="22" initvalue="" bkcolor="0xCCFFFF" fontname="Arial" fontcolor="0x000000" required="true" editable="true" > </textinput> <browsebutton name="Submit Button 1" x="153" y="398" w="84" h="23" label="Tallózás:" fontname="Arial" fontcolor="0x000000" fontbold="bold" fontsize="12" ></browsebutton> <combobox name="allas" x="7" y="296" bkcolor="0xCCFFFF" fontcolor="0x000000" required="true" isemail="false" w="230" h="20"> <item name="Válasszon:"></item> <item name="szakápoló"></item> <item name="gyógytornász"></item> <item name="szülésznő"></item> <item name="gyermekápoló"></item> <item name="műtős"></item> </combobox> <submitbutton name="Submit Button" x="9" y="542" w="100" h="20" label="Elküld" fontname="Arial" fontcolor="0x000000" fontbold="bold" fontsize="12" ></submitbutton> <resetbutton name="Reset Button" x="116" y="542" w="100" h="20" label="Töröl" fontname="Arial" fontcolor="0x000000" fontbold="bold" fontsize="12" ></resetbutton> <printbutton name="Print Button" x="224" y="542" w="100" h="20" label="Nyomtatás" fontname="Arial" fontcolor="0x000000" fontbold="bold" fontsize="12" ></printbutton> <combobox name="My Drop Down 1" x="8" y="335" bkcolor="0xCCFFFF" fontcolor="0x000000" required="true" isemail="false" w="100" h="20"> <item name="Válasszon:"></item> <item name="Igen"></item> <item name="Nem"></item> </combobox> <checkbox name="Hozzjarulas" x="8" y="364" w="89" h="19" label="Hozzájárulok" labelPos="right" value="checked" required="true" fontbold="bold" fontsize="12" fontname="Arial" fontcolor="0xFF0000" ></checkbox> <label name="My Text 1" x="7" y="8" w="172" h="22" text="Jelentkezési űrlap" fontbold="bold" fontname="Arial" fontcolor="0x000080" fontsize="19" ></label> <label name="My Text 2" x="7" y="48" w="94" h="16" text="Pályázó neve:" fontbold="bold" fontname="Arial" fontcolor="0x333399" fontsize="13" ></label> <label name="My Text 3" x="7" y="163" w="152" h="16" text="Helyiség/ Utca/ H. szám" fontbold="bold" fontname="Arial" fontcolor="0x333399" fontsize="13" ></label> <label name="My Text 4" x="7" y="203" w="50" h="16" text="Megye:" fontbold="bold" fontname="Arial" fontcolor="0x333399" fontsize="13" ></label> <label name="My Text 5" x="191" y="163" w="58" h="16" text="Ir. szám:" fontbold="bold" fontname="Arial" fontcolor="0x333399" fontsize="13" ></label> <label name="My Text 6" x="7" y="240" w="52" h="16" text="Ország:" fontbold="bold" fontname="Arial" fontcolor="0x333399" fontsize="13" ></label> <label name="My Text 7" x="7" y="86" w="74" h="16" text="E-Mail cím:" fontbold="bold" fontname="Arial" fontcolor="0x333399" fontsize="13" ></label> <label name="My Text 8" x="7" y="124" w="93" h="16" text="Telefon szám:" fontbold="bold" fontname="Arial" fontcolor="0x333399" fontsize="13" ></label> <label name="My Text 9" x="7" y="401" w="137" h="16" text="Önéletrajz csatolása:" fontbold="bold" fontname="Arial" fontcolor="0x333399" fontsize="13" ></label> <label name="My Text 11" x="7" y="278" w="143" h="16" text="Megpályázandó állás:" fontbold="bold" fontname="Arial" fontcolor="0x333399" fontsize="13" ></label> <label name="My Text 10" x="7" y="317" w="148" h="16" text="Beszél-e Ön franciaul?" fontbold="bold" fontname="Arial" fontcolor="0x333399" fontsize="13" ></label> <captcha name="My Captcha 1" x="11" y="432" w="133" h="100" text="Írja be a kódot:" fnt="Arial" fntclr="0x333399" fntbold="t" fntsize="11" bkbdrcolor="0x04CDFF" bkfillclr="0x04CDFF" bkdobdr="t" bkbdrsolid="t" bkdobk="t" bkfillalpha="100" message="Rossz ellenörző kód!" ></captcha> </form> Köszönöm a segítségeteket!
payskin Posted March 25, 2008 Posted March 25, 2008 Az a baj, hogy ez nem HTML, ennél fogva nem tudod betenni egy HTML oldalba. Attól tartok, félreértetted, hogy mit csinál a program. Abból az oldalból, amit belinkeltél, az derül ki, hogy ez a CoffeeCup egy egy saját PHP modullal működtethető formot gyárt. Tehát ahhoz, hogy ez az XML működjön, szükséged van a PHP-s formmotorra is, valamint a kiszolgálódon beüzemelt PHP-támogatásra.
zauber Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Segítséget szeretnék kérni. Készítettem egy megrendelõt: itt - a problémám az, hogy nem érkezik meg az e-mail az adott címre! Van valakinek ötlete hol rontottam el?
Gereby Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Nyilván a szolgáltató korlátozza az e-mail küldést. Nézd meg az extrán, hogy mit írnak errõl. Lehet, hogy plusz dolgokat kell a mail() függvénybe írni, hogy kiküldje.
Recommended Posts