csabagod Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Az IBM alaplapok sajátja, hogy táp áram alá helyezésével bekapcsol a gép. Mivel halk tápom van nem vettem észre hogy a gép bekapcsolt és így tettem bele a videókártyát. (Ja a procihütõt meg elfelejtettem bekötni.) Szóval valami kiment az alaplapon és azóta - ha elõtte ki volt húzva a konnektorból - csak úgy tudom bekapcsolni, hogy a táp alaplapi csatlakozóján lévõ zöld vezetkéket összeérintem egy feketével és rányomo a gép bekapcs gombját. (Ekkor még csak a táp kapcsol be.) Ha ezután kihúzom a konnektorból a gépet, majd visszadugom akkor már a bekapcs gombbal is be tudom kapcsolni. Addig amíg a konnektorból nem húzom ki akárhányszor. Miért? Gyanítom valami kondinak fel kell töltõdnie mikor a gépet bedugjuk a konnektorba ezért pörög fel ilyenkor mindig a ventillátor minden gépnél, és ezt a felpörgetést nem csinálja az alaplapom. Lehet még ezzel kezdeni valamit? Ha van valami ötlet jöhet. Ide is: sok@a.spam Fórumon nincsen külsõ segítség kérés! Üdv.:Gereby
Gereby Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Valami alaplap javító gurunak kellene megmutatni.
El Diablo Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Sziasztok! A minap szereztem be egy IBM alaplapos konfigot. PIII- as intel 1 GHz- es. Frankón mûködik meg minden, amíg bekapcsolom, de a bootolással vannak már problémák. Ugyanis nekem tök üres a vinyóm! Nincs rajta op. rendszer. Ezért, ha bekapcsolom a gépet eljut a self testig, meg ilyenek, de aztán feldobja a hibaüzenetet, hogy "1962 No operatiopn system found. Press F1 to repeat boot sequence" Persze, ha F1- e nyomok ugyanez bejön. Egyébként érzékel mindent! Érzékeli, hogy mind vinyó, mind az LG combo rá van kötve. Az a probléma, hogy én azt szeretném, ha CD- rõl bootolna, merthogy telepíteném rá az XP- t. De ezt hol a csudában tudom megtenni? Tudom, hogy elég sajátságos megoldásokkal bírnak az IBM alaplapok, meg a BIOS- a. Belekukkantottam a BIOS- ba, de ott nem találtam a menük között olyan funkciót, amelyikkel rá lehetne venni a gépet, hogy CD lemezrõl bootoljon! Nem tudom megadni, hogy az elsõdleges bootolás az optikai meghajtótól történjen. Vagy csak valami no name kifejezéssel van ez illetve a BIOS- ban, és azért nem találom. Javaslat? Köszönettel: Biagio
El Diablo Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Szia! Köszönöm! Máris nézem! Üdv, Biagio ... No, rohanok haza, és megprószálom... Azért gondolatban morzsolgatok egy kis rózsafüzért, hogy minden rendben menjen...
Recommended Posts