Kovács Dávid ( Davs ) Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Hy! Egy olyan projecten dolgozok most, ahol szükségem lenne a bejelentkezett felhasználók számának kiíratására. A bejelentkeztetés MySQL + PHP segítségével zajlik le. Egy felhasználó akkor van bejelentkezve, ha létezik a $_SESSION["uid"] . Kijelentkezésnél ezt a session-t törlöm. Nem akarom, hogy leírjátok a kódot, csak "mutassátok meg a helyes ösvényt "!
Kovács Dávid ( Davs ) Posted January 7, 2007 Author Posted January 7, 2007 Lehet, hogy láma vagyok, de utánanéztem a MySQL doksi-ban, de csak arra jöttem rá, hogy ez egy oszlop típusa. De mit kell vele kezdeni, mire jó?
Greene Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 A timestamp jelen esetben arra jó, hogy egy adatbázisban elmentsd vele mikor ki jár éppen az oldaladon. Ezt összesítve pedig mindig ki tudod írni az éppen aktuális vendégszámot. Ennyi. A neten vannak elég jó példák, de ha te magadtól akarsz rájönni akkor ebben az irányban indulj el.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 Csak úgy lehet, hogy beírom a MySQL-be, hogy ki van bejelentkezve? Merre van ilyen script?
Recommended Posts