Crocket Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni webcam vásárlás terén, de nem tudom, mire kell odafigyelni ez ügyben. Felbontás, mikrofon, pixelek, átvitel stb. Nekem fõleg Skype-ra kellene, de inkább vennék most egy jobb minõségût, amivel egy darabig nincs gondom és más program is akceptálja. Köszönök elõre is minden tanácsot!
Halasi Miklós Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 Én is nézegettem a webkamerákat, mert ez lesz a divat idén (szerintem), de még nekem is nehéz eligazodnom köztük. Ráadásul ha tényleg jó minőségűt akarok venni, lassan 20 ezret kéne kiadni érte, amit viszont sokallok, mert nem biztonsági rendszerre akarok költeni, hanem csak beszélgetni szeretnék, de azt rendes minőségben...
Crocket Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 Van nálam egy logitech QuickCam Messenger típusú kamera. Más fórumokon kissé lehúzták, de kéz alól garanciával kb 5000 Ft-ért szerintem megéri. >KLIKK< Vélemény?
Pasquerel Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Nekem is ilyen logitech-em van, a képe ugyan kicsit sötét néha, de jól kivehetõ, és nem utolsósorban esztétikus a kamera megjelenése is (néha egészen szörnyûeket látni). Az egyetlen gondom az volt. hogy nem tudtam 100%-ra telepíteni a hozzáadott programokat, mert ahhoz mindenképp SP2-es XP kell neki, nekem meg nem olyan van. De amiket az MSN beállításaival csináltam vele, azok jól mutattak a kijelzõn is.
vmiki Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 8-10000 Ft körüli webkamerák elég jó minõséget produkálnak már. Részemrõl Logitech a legjobb választás. @Pasquerel: Azért már ideje lenne feltenni az SP 2-t, nem csak a kamera miatt...
Temporary Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Sziasztok! A maximum 5-6 ezer forintos kategóriában tudnátok kamerát ajánlani vagy ez már a "mindegy melyiket" kategória? Válaszaitok elõre is köszönöm!
stabipapi Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Sziasztok! Szerintetek ez a kamera mûködne Win7 64bit alatt? http://www.edigital.hu/Webkamera_figyelore...era-p45936.html
paracletos Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Szia Crocket! Nagyon régóta kereslek már! Kérlek lépj velem kapcsolatba, szeretnék kérdezni valamit. email: suffer-well@hotmail.com elõre is köszönöm, maradok tisztelettel: B.S.
Temporary Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Egyszerûbb lett volna csak a nevére kattintani és üzenni neki. Nem mellesleg azt is megtudhatod onnan, hogy mikor járt itt a fórumon utoljára. De, hogy ne csak offoljuk: 10 ezer ft körül valami sötétben is "látó" kamerát tudnátok ajánlani? Van valakinek tapasztalata az ilyen típusokkal?
KGigi Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Én mozgásérzékelõ + LED megoldásokkal találkoztam. Más szerintem ilyen méretben nem is mûködõképes, ilyen kicsi objektív egyszerûen nem tud elég fényt gyûjteni.
[OP]Destroy-man Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Esetleg érdemes körülnézni biztonsági kamerák között is. Létezik azokbol is USB-s változat. Ha szerencséd van, akkor találni fogsz.
Dávid Csaba Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 8ezer tallér környékén keresek legalább 1 megapixeles, Skype, Win7 és Win8 kompatibilis webkamerát. Köszönöm! Microsoft LifeCam HD-3000
benjoe80 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Sziasztok! Véleményetekre volna szükségem. Ez meg ez között hezitálok... melyiket éri meg jobban? A mikrofon fontos lenne, hogy jó zajszűrése legyen...
[OP]Destroy-man Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Nekem MS HD-5000-esem van. Tökéletesen teszi a dolgát, a mikrofonja (webkamerához mérten) kiváló teljesítményt nyújt. Hardveres zajszűréssel, és előerősítővel rendelkezik, ráadásul kondenzátor mikrofonja van. Ár/érték arányban nagyon jó választás. Az MS féle kamera annyival jobb, hogy az autó-fókuszos, míg a Creative féle csak fixre szerelt, így képben az MS jobban teljesít (élesebb a képe, követi a mozgásodat). Néha ugyan be tud homályosodni kb. 1 mp-ig, de utána beáll. Ez azért van, mert távolság mérővel nem rendelkezik, így optikai úton fókuszál (mint egy fényképező, autó-fókusz módban).
benjoe80 Posted June 8, 2013 Posted June 8, 2013 Nagyon laikus kérdés, de miért is kell autozoom? Csak azért kérdezem, mert az jelenlegin manuális van, azt beállítom és kész. Beszélgetés közben úgy sem rohangálok... ráadásul a HD-5001-ről meg több helyen írták, hogy túl gyakran zoomolgat és ez elég zavaró... Félreértés ne essék, nem az autozoommal van bajom, csak érdeklődöm...
[OP]Destroy-man Posted June 9, 2013 Posted June 9, 2013 Nincs benne autózoom, csak autofókusz. A kettő nem ugyan az. Nálam csak akkor áll neki fókuszálni, amikor arrébb megyek. Egyébként kibírható. A Creative viszont fix fókuszos, azt még manuálisan sem tudod állítani, így meg kell keresni a megfelelő távolságot hozzá, hogy jó képet adjon. Azért ennyi pénzért ezt megoldhatták volna.
benjoe80 Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 És az mennyiben zavar, egy átlagos használatban? Átlagos alatt azt értem, hogy ülök a gép előtt és bámulok a kamerába mialatt valakivel beszélek, tehát nem fotózni, videót készíteni akarok vele a szobáról, a kertről meg Forma-1ről...
[OP]Destroy-man Posted June 10, 2013 Posted June 10, 2013 Annyiban, hogyha nem megfelelő a távolság (túl kicsi, vagy pont túl nagy), akkor homályos leszel. Ez inkább a partnert zavarja, mintsem téged (kivéve ha tükörnek használod ). Igazándiból a homályosodás, ami a mozgásból ered az MS kameránál egyáltalán nem bosszantó. Eleinte lehet, hogy zavaró tud lenni, de nem olyan vészes. Ráadásul nem is olyan gyakori. Inkább a gyors mozgás kényszeríti a fókuszálásra. Én egy komplett matek félévét nyomtam le ezzel a kamerával (diákként), kb. fél óránként egyszer kereste a fókuszt, amikor arrébb kellet mennem a kamerától.
benjoe80 Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Na jó... majd kiderül, hogy jó választás volt-e a CREATIVE vagy sem... legfeljebb bebuktam. Mindenesetre majd beszámolok róla. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Recommended Posts