Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Néhány napja telepítettem a gépemre a uTorrentet és azóta nem mûködik az FTP program. (nem éri el a szervert).

Azóta az ftp-t újra telepítettem, az uTorrentet meg leszedtem, de nem mûködik, valószínüleg nem kap portot a modemnél, nem is jelzi a modem, hogy próbálkozna csatlakozni a szerverhez. Hogyan lehetne elhárítani ezt a hibát?

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Posted

Esetleg ha nem nyitottál volna neki 2 topikot akkor még segítenék is - ha tudnék :)

zsoltchelsea
Posted

Póráld meg ezeket, általában segítenek:

Start->Futtatás: ipconfig->enter

ping->enter

Utána registry takarítás szigorúan programmal, Temp mappa törlése, szemetek eltávolítása. Ezek után mennie kell. Ha nem, mentsd le az adataidat valahova, és hajrá a rendszer-visszaállítás.

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

1. Ez nem webprogramozás

2. Mit telepítettél Te újra az ftp-n? Hogy telepítetted újra az FTP-t? Az (szerény tudásom szerint) lehetetlen!

zsoltchelsea
Posted
1. Ez nem webprogramozás.

Ezt mire érted? Nem biztos, hogy a port a baja, lehet, hogy az IP címmel van baj.

zsoltchelsea
Posted

Most értettem meg, mire írta Davs. Azt hittem nekem véste le.

Kovács Dávid ( Davs )
Posted

Nem, nem. Amikor én rákattintottam a Hozzászól gombra, akkor még csak a témaindító hozzászólást láttam. gmmg1-nek szólt, hogy rossz helyre tette a topicot.

De azért: Milyen FTP programot használsz? Tûzfalad van? Vírusirtás, kémprogramkeresés volt?

• 6 months later...
Master_of_Puppets
Posted

Valaki tudna valami linket adni, amiben benne vannak a mappák attribútumai. Tehát hogy mit jelenet pl.: a 777, 755, 666 stb. Csak mert így FTP-n könnyebb lenne eligazodni a mappák között. 8)

Kösz előre is :)

• 2 months later...
Posted

Üdvözlök mindenkit.

Tudnátok nekem mondani olyan ingyenes FTP servert, ahova képek tömkelegét lehetne felrakni? Köszi a segitséget előre is!

MErzsébet.

zsoltchelsea
Posted

Talán nézd meg ezt: KATT Az oldalt nem ellenõriztem.

Posted

@zsoltchelsea

Köszi szépen. Tanulmányozom.

MErzsébet.

• 5 months later...
Posted

Sziasztok!

Húú ezer éve nem jártam itt!

Egy kis segítséget szeretnék kérni! Egy ismerõsöm megbízott azzal, hogy egy már elkészült weblapot tegyek fel a netre! Csak egy a bökkenõ: Tartalmaz adatbázist, php-t stb. Õszintén szólva én csak a HTML-t ismerem úgyahogy, csináltam már ilyen weblapot, de SQL-el, php-vel nem volt dolgom még! Szerencsére az oldal kész van, csak elérhetõvé kell tennem! A tárhely adott az extra.hu-n. Igen ám, de gondolom nem elég simán felmásolni a fájlokat, kitenni az indexet és kész is! Szóval aki jártas a témában, szeretném a segítségét kérni, mert minél elõbb meg kéne oldanom ezt a dolgot.

Elõre is köszi!

Ja és bocsi ha rossz helyre írok, de nem igazán éreztem hogy máshova illik a hozzászólás :(

Posted

A php fájlokat is csak fel kell másolni a szerverre.

Az adatbázis pedig a phpMyadmi-ban tudod beállítani. Ha a barátod csinált pl egy instal.php-t akkor azt elöször meg kell hívnod, és az létrehozza az adatbázisban a megfelelõ táblákat.

Posted

Van install.php de nem igazán tudom hogy mit kezdjek vele. Hogy hívom meg? :S

Abszolút nem tudok mit kezdeni velük sajnos.

De azért köszi!

Posted

Fel kell másolni, át kell írni benne a MySQL hozzáféréshez szükséges nevet és jelszót, aztán le kell futtatni.

De áruld már el nekem, hogy php-hoz és MySQL-hez értõ barátod miért bíz meg pont téged azzal, hogy bárhová is felrakd a cuccait, amikor te nem értesz hozzá, számára meg ez kb. 1 perc volna?

Posted

A helyzet az hogy nem akar foglalkozni vele az illető, aki megcsinálta a honlapot! Ezért rám sózta, hogy ,,csináljak vele amit akarok" Eredetileg egy másik ismerősöm kért meg, hogy vegyem át a szerkesztést attól, aki elkészítette a honlapot, de még nem rakta fel, mert nem bízik meg benne. Nekem csak annyi lenne a dolgom, hogy elérhetővé teszem.

Posted

Ha van egy install.php vagy valami hasonló, - attól függően, hogy hová töltöd fel az adott oldalt - egy MySQL host címet, az adatbázis nevét és adatbázis jelszót kell beírnod, majd feltöltés után a böngésződben a www.valami.hu/install.php-t meghívod (ez elég logikus), és az így az létrehozza a megfelelő táblákat.

Hogy hívom meg?
A PHP-t úgy szokás futtatni, hogy beírod a böngésző címsorába a script URL-t, (- l. előbb) ahogy eddig minden PHP-oldalnál tetted a böngésződdel. :hááát:
  • 1 month later...
Master_of_Puppets
Posted

Üdv!

Olyan problémám lenne, hogy nem tudok FTP-rõl mappát törölni. Hiába nyomom meg, hogy Törlés lefuttatja a törlést, de a mappa ugyanúgy ott marad, pedig tök üres :S

Posted

Van hozzá jogosultságod?

Üdv

P

Master_of_Puppets
Posted

Elvileg van... :S Hiszen csak néha így random nem enged törölni mappákat. :S

• 2 weeks later...
Master_of_Puppets
Posted

Az lenne a kérdésem, hogy az mitõl van, hogy fájl feltöltésekor gyakran megdöglik a feltöltés ennél?

PORT 192,168,2,100,14,218

Ezt kiírja utána már csak újracsatlakozással lehet ismét felmenni a szerverre. Rendkívül irritáló amikor csak egyszerûen kijelölnél több száz fájlt aztán hadd menjen, ehelyett mindig az újrakapcsolódással kell szenvedni :gonosz:

• 1 month later...
Posted

Segítsetek! A T-online tárhelyre nem tudom feltölteni egyszerűen a honlapot. Az ftp progival /flashFXP/ más tárhelyre nem volt gond,de ide nem megy! www.hondimpex.hu

Már aktív a tárhely ,és vagy két éve megvették a domain nevet is

Posted

Mi a gond (mert ebből nem derült ki). FTP szerver neve megvan? Csatlakozni tud? Feltölteni tud? A domain odamutat a T-Online tárhelyre? (Nem elég megvenni!)