Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ati DVI hiba


nagyjani

Recommended Posts

nagyjani

Ati x700 pro kártyámon (1év 4 hónapos), van egy analóg és egy DVI/analóg kimenet, plusz egy TV out. (A DVI csatlakozó lehet csak digitális, vagy a kiegészítõ tüskéken analóg jel is továbbítható, amin egy átalakítóval küldhetõ jel analóg monitorra is).

Eddig csak az analóg csatlakozóját használtam, egy analóg monitorral, plusz néha a TV-re is lett jel küldve a TV kimeneten. Mindkét jel szuper, még a bios is ment akár a TV-n is. Most egy DVI-s Lcd került rá és nincs kép a kimeneten. Bootoláskor sincs, tehát nem a win hibája. Csak a Control Centerrel lehet ráerõltetni a mûködést a TV, vagy egy másik monitor beüzemelésével. Tehát a csatlakozások jók. A gyerkõcök gépe 2 éve DVI kábellel megy, rátettem arra a monitort és semmi gond. Az ATI-nál olvastam valamit, hogy ha a TV egyszer csatlakoztatva van akkor azt figyeli és soha többé a DVI eszközt. (egyébként a DVI kimeneten az analóg jellel sincs gond, az mûködik, de ugye itt szó sincs átalakításról, mert azkülön tüskéken érkezik). Már mindent megpróbáltam, használtam egész nap a DVI-n keresztül, de újraindítás után semmi, hiába tiltom le a TV-t meg az analóg monitort, akkor sem vesz tudomást a digitális flat panelrõl. Ha tudtok javasolni valamit, várom, de ne azt hogy használjam az analóg jelet mert azt használom, de a DVI-on szemmel látható a színekben a különbség.

Link to comment
Share on other sites

Reyorkin

Csak egy tipp, de próbáld meg, hogy kikapcsolod a gépet, kihúzod belõle legalább az analóg csatlakozót (TV szerintem maradhat), és úgy kapcsolod be utána.

Nekem is így van (DVI+TV), mondjuk az is igaz, hogy nekem soha nem volt rajta analóg monitor.

Így hátha a DVI-ra küldi ki az alapértelmezett monitor-jelet, mert az analógon nem lesz semmi.

 

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Köszi a reagálást, de ezt is mint minden ilyesmit már kipróbáltam. A gyerekekében egy 9600xt asus van és az soha nem volt analógra kötve, azzal jó is. Ez valami video bios hiba lehet, de konkrét megoldást nem találtam az Ati-nál sem, csak ezeket amiket kipróbáltam magamtól is. Itt talán majd lesz valami ötlet még.

Link to comment
Share on other sites

Reyorkin

Utolsó gondolatom: :D

A BIOS-ban lehet állítani, hogy melyik legyen az elsõdleges videócsatoló (nekem spec PCI ex/PCI), márha van benne ilyen, próbáld meg azt a megfelelõre állítani, a kártyától függõen. ( nem tudom, AGP-s vagy PCI ex-es)

 

Ha ez sem jó, akkor én még kicsi vagyok ehhez :upsz:

 

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Pci-express. De ez sem megoldás. Szerintem nem csak én vagyok így, csak sokan az analóg kapcsolatot használják az LCD-n is és még nem jött elõ az ATI-nak ez a hibája.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
nagyjani

Annyit észrevettem, hogy a képernyõ tulajdonságainál, a beállításokban a másodlagos megjelenítõ, ami jelenleg inaktív (egy monitorral), az alapértelmezett kijelzõ. A Control Centerben is, ha a TV-t beüzemelem, az jelenik meg default-ként. Teljesen mindegy hogy elsõ, vagy második monitorként használom. Clone módban pedig az elsõdleges videón lógnak default TV-ként és mögötte a monitor. Aztán ha ilyenkor kerestetek kijelzõt, akkor megtalálja a csatlakoztatott Flat panelt és kikapcsolásig jó is, de az sem default természetesen.

Ez a furcsa és szerintem ezért nincs kép induláskor DVI-n, csak nem tudok rajta változtatni.

Tényleg csak nekem van ez a problémám, mert nem találok sehol semmit

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Kawaszaky

Sziasztok !

 

Van egy Gigabite Radeon HD 3850 vga kártyám. A Gondom az lenne vele, hogy egyeltalán nem küld ki jelet

a monitorra.

Elsõként DVI csatolón ment pár indításig, utána leált.

Azután egy pár hétig ment sima analog vonalon és most egy restart után leált az is.

Most egyiken sincs semmi jel.

Eddíg kompatibilítási hibára gyanakodtam, de most ezzel a leállásal nem lehet az.

Most csak az integrált alaplapi vga megjelenítõt tudom csak használni.

Adnék kis képinfót is hátha találkozott valaki ezzel a problémával:

 

Asus P5B-WM alaplap

Zalman (ZM500-HP) 500W-os táp

GigabiteRadeon HD 3850 videókártya

Intel Q6600 Core 2 Quad procival

Kingston 2x2 GB DDR2 ram 800 MHz

Seagate 250GB SATA2 winyó

Samsung 160GB SATA2 winyó

Samsung WriteMaister SATA DVD-meghajtó

 

Ha valaki tudna tanácsot adni azt nagyon megköszönném!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
ChaCha

Tisztelt Fórumozók!

 

Újonnan vásárolt ATI HD2600pro AGP-s monitorvezérlõm gondjára keresek megoldást.

Három kimenete: DVI, S-video, VGA. Analóg monitoromat és TV-t kötöttem a VGA és S-video kimenetekre. Ekkor azt tapasztaltam, hogy a monitoron nincs kép egészen addig, amíg a kártya Windows drivere be nem töltõdik. Ellenben a TV-n látható a bootolás folyamata az elõbb említett pontig, onnantól másodlagos megjelenítõként dolgozik. (jó lenne, ha a gép bekapcsolása utáni képeket is a monitoron látnám). Szimplán a monitort csatlakoztatva minden OK.

DVI átalakítón keresztül a monitor képe rendben van a bootolástól kezdve, ám az S-video-n csücsülõ TV Windowsban látható, de nem csatlakoztatható.

 

A három csatlakozó prioritása milyen sorrendû?

Link to comment
Share on other sites

Csaba_#

Nekem hasonló a gondom az ATI Radeon HD 4850-esemmel. Ennek a kártyának már, csak DVI-I csatlakozói vannak. egyik kimeneten sem kapok képet mig a Windows be nem töltõdik. (Pedig jó lenne mert 2 oprendszer van a gépen és nem ártana ha látnám, hogy meilyket választom ki. ;) , de erre ott a TV)

Ez a probléma csak a Belinea (103020) 17" CRT monitorommal jelentkezik. Más monitorokkal tökéletesen mûködik.

 

Itt megnézheted, hogy mit reagáltak rá a fórumozók.

Link to comment
Share on other sites

ChaCha

Szomorúan veszem tudomásul, hogy monitor cserével küszöbölhetem ki ezt a kellemetlen hibát. Monitorom egyébként Samsung Syncmaster 795MB 17". :Sír: De köszönöm a segítséget!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
upifti

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Most vettem egy új configot (E8400 , Gigabyte hd3870 (DVI csatl.), ep35-ds3).

Az a helyzet, hogy a gép nem ismeri fel a monitoromat (xerox xl 775i, D-sub csatl.+ adapter), tehát a monitor azt jelzi, hogy nem kap jelet a géptől. ("No input signal. Going to sleep.) :( Monitor (D-sub csati)+ régi gép (D-sub) = megy; új gép (DVI) + másik monitor (D-sub+ adapter) = megy. Remélem érthető voltam. Mi lehet a gond? Valami ötlet?

Link to comment
Share on other sites

Hintalow

Hát ilyenkor az elsõ lépés, a komponensek letesztelése: a monitor más géppel megy -e? az új gép más monitorral megy -e? a van rá lehetõség, akkor mind az analógot, mind a dvi-t érdemes letesztelni.

Link to comment
Share on other sites

upifti

Mint már írtam a monitor más géppel megy(tehát nem monitor hiba), és az új gép is megy kipróbálták a boltban 2 monitorral is (tehát nem VGA hiba). Eddig csak analóg kábellel próbáltam,a másik kábelhez csak hétvégén jutok hozzá. Ha az sem jó akkor monitorcsere? :hmm:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Gereby

A kártyához kapott DVI átalakítóval próbáltad?

Link to comment
Share on other sites

upifti

Megoldódott! A monitorhoz adott DVI-DVI kábellel már megy! :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...