Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Webkamera gond


gabor000

Recommended Posts

gabor000

Van egy Trust webkamerám ( CP-2200 csomag) és az a gondom vele hogy a kép elég lassú. Gyanakszom arra hogy a telepítéssel van a gond. Feltettem a CD-n kapott illesztõprogramot és újraindítottam a gépet. Legközelebb amikor csatlakoztattam a kamerát a windows xp is feltelepítette mintha nem lenne illesztõprogramja, persze nem szólt hogy akarom-e. A leírás szerint elvileg meg kellett volna kérdeznie és a nemet kellett volna választani. De hogyan, ha meg se kérdezi?

Segítsetek ebben. Köszi.

Link to comment
Share on other sites

Scorpion Spyke

Nézd meg a progi beállításait, amit használsz a webcamera képének megjelenítésére, és az fps-t(frame per second) húzd fel minél magasabbra! Persze nem muszály maximumra, mert az meg a fájlméretet növeli meg túlságosan.

 

u.i.:szerintem már volt ilyen téma.

Link to comment
Share on other sites

gabor000

A programnak nincs túl sok beállítása, az fps meg 30-on van mégis lassú. Itt egy kép róla! IPB kép

Link to comment
Share on other sites

Scorpion Spyke

Próbáld meg úgy újratelepíteni, hogy bevan dugva a kamera közben. Előbb szedd le a drivert, aztán telepítsd! Egyéb ötletem sajnos nincs.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Nincsen ennek semmi baja, csak kevés neki a fény, legalább is a belinkelt kép szerint. A telepítés sem furcsa. Felraktad az installt, újraindítás után meg a windows telepítette a hardvert. Ez így szokott lenni. Próbáltad világosban? Nem minden képérzékelő viseli jól a fényszegény környezetet.

Link to comment
Share on other sites

gabor000

Kipróbáltam nagyobb fényerõvel de akkor inkább csak fehérebb lett nem gyorsabb. Nézd meg ezt a linket, akkor meglátod hogy mi a gondom. (ez egy video)

 

 

Video

 

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Ez az elmosódás azért van mert nagy expozícios idõre van állítva a kamera, ami gyári fix így nem lehet rajta állítani. Egyszerûen ennyit tud, így tud képet alkotni. Arra amire gyártották meg is felel ennyiért. Filmezni ne is akarj, nem arra való. A drágábbak közt van ami jobb, de vebkamerázni ez is megteszi.

Link to comment
Share on other sites

Crocket

Én is szeretnék kamerát venni és jó lenne elkerülni az ilyen gondokat! Tudsz konkrétan ajánlani egy típust amiben van mikrofon?

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Logitech QuickCam® Communicate STX, 10e körüli áron biztos nem okoz csalódást, van benne mikrofon is. Drágábbat viszont nem vennék, nem érnek annyit. Keress rá a Logitechnél.

Link to comment
Share on other sites

Crocket

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...
kovaripeti

Nekem olyan gondom van, hogy eddig is, ha lekapcsoltam a gépet, az egér mindig világított. Eddig ez nem zavart, de most vettem egy webkamerát, amin beépítve vannak nagyon erős led lámpák, amik fényérzékelőssek. Ha este már csak szürkülni kezd, már bekapcsol. Ez már egy baromi rossz megoldás, mert kapcsolót már nem raktak rá, tehát ha akarom, ha nem, kisüti a szemem. Mert ha nem használom /nincs bekepcsolva a kamera/, akkor is világít. Ez az egyik baj, de a nagyobbik az, ha lekapcsolom a gépet, a lámpa akkor is világít! Olyankor olyan, mintha foci pályán lennék. És mint az elején is írtam, az egér is áram alatt van, mert az is világít.

Ezt csak úgy tudom megszüntetni, ha a gép hátulján lekapcsolom az áramot, és visszakapcsolom. Akkor kialusznak.

Erre nincs valami megoldás? Ne kelljen állandóan bemásznom a gép mögé? Ez mitől függ? Más gépén nem világít az egér. Nem kap áramot. Ez miért?

 

Ne írj feleslegesen sürgető hozzászólást, mert úgyis töröljük. Ha valaki tudja a választ, az anélkül is segíteni fog! <PF>

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
kovaripeti

Hát nem sokszor kértem segítséget itt a fórumon, de egyszer sem jött rá válasz. Abban, ha véletlenûl kihagyok egy vesszõt, azt bizony egyszerre törlik. Így semmi értelme ennek. Sok sikert mindenkinek. Inkább keresek egy másikat.

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Bekapcsolt állapotban talán ha letiltod XP-ben, akkor nem fog neki küldeni áramot. Kikapcsolt állapotban azért világít, mert be van állítva a gép arra, hogy a készenléti feszültséget megadja az USB eszközöknek. Ezt vagy BIOS-ból lehet, vagy az alaplapon egy jumperrel lehet kikapcsolni.

Link to comment
Share on other sites

kovaripeti

Köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

Hosszi 1

Segítene valaki?

Az a gondom, hogy amikor próbálom telepíteni a kamerát mindig ezt jelzi: Please update your XPversion to service pack 2

Mit tegyek?

Link to comment
Share on other sites

Alex99

Hát töltsd le a Service Pack 2-őt, és installáld fel innen.

 

Ha angol nyelvű Xp van nálad, akkor innen.

 

Ha nem engedi telepíteni, akkor az XP-d nem eredeti.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Telepítsd fel a Service Pack 2-őt: LETÖLTÉS

 

Utólag: Lemaradtam...

Link to comment
Share on other sites

Hosszi 1

Fel van telepítve, és már frissítettem is.

Link to comment
Share on other sites

Alex99

Hát akkor nem jól ment fel. Esetleg rakd újra. Milyen kamera, milyen driver?

Link to comment
Share on other sites

Hosszi 1

A kamera intuix, van egy 100-éves gépem ugyan ezekkel a programokkal az probléma mentesen felszereli.

Nem lehet az a baj, hogy hamarabb beszúrtam a kamerát, mint felszerelte volna?

Link to comment
Share on other sites

Alex99

Itt egy driver hozzá. Egyébként az ilyeneknél úgy kell csinálni, hogy CD be, - ha van hozzá - driver telepítése, majd kérni fogja, hogy csatlakoztasd az eszközt.

De még mindig nem értem, hogy miért írta ki, hogy fejlesztd az XP-det SP2-re.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...
sebok_marton

Hello!

 

Vettem két Teszkós olcsó webkamerát és lenne velük egy kis gondom: Ahhoz, hogy normálisan mûködjenek (itt: látszódjon Valami) a beállításaiknál át kell rakni "Indoor"-ról "Outdoor"-ra. Így megy is, de minden újrainduláskor sajnos elfelejti.

 

Már próbálkoztam mindenféle monitoring programmal (RegMon, FileMon, ..), de nem segített.

Ennyit tudok:

 1. Van hozzá (vmilyen rejtélyes okból) egy PixArt gyártótól származó Monitoring.exe program, ami csak annyit csinál, hogy folyamatosan a registrybõl olvasna olyan kulcsokat, amit nincsenek; és automatikus indításban van. Mivel ennek nem láttam sok értelmét, így merészeltem onnan kiszedni.

 2. A PixArt-hoz tartozik a registryben egy kulcs (HKLM/Software/PixArt/PAC207), ott látom a beállítós dialóg opcióit szépen, értékekkel. Viszont ha csak ezt írom át, akkor nem történik semmi. (Ellenben a dialógos beállítás után ezek is változnak.)

 3. Van még egy idevágó registry kulcs (HKLM/System/ControlSet001/Services/PAC207/Parameters), itt pedig karakterláncokban tárolódnak a beállítások nevei + (szerintem) a beállítások is teljesen más név alatt (A_100, A_101, ...), szóval ezeket nem tudom egymásnak megfeleltetni.

 4. A beállításánál mindkét kamerát külön kell beállítani.

Ötleteim:

Makróval lehetséges lenne, de mivel (Delphi) programból olvasnám a képeket és Ütemezett feladatokba tenném rendszerindításhoz, ezért még be se lennék jelentkezve, amikor ez már elindulna.

Ha esetleg tudnátok, hogy Delphiból ezeket a beállításokat hogy tudom közvetlenül állítani, az is jó lenne. (ImageEn komponenst használok)

Vagy pedig az Indoor/Outdoor átkapcsolást kijátszani vmivel, pl. fényesség, kontraszt állítás...

 

Kameráról: PC Camer@, SoC CIF Camera név alatt fut

 

Elõre is nagyon köszönöm a segítséget!

Üdv.: Sebõk Márton

Link to comment
Share on other sites

sebok_marton

No, megtaláltam a megoldást!

Ha mások is vonzódnának a nagyon olcsó, bár kétes mûködésû cuccokhoz, akkor tessék:

 • Ezen az oldalon le kell tölteni a webcam csomagját (megjegyzem, ez régebbi, mint ami a kapott cd-n volt).
 • Ott lesz egy setup.exe, azt szépen fel kell rakni
 • De csak itt jön a java, ugyanis a driverhez tartozó fájlok egy részét elfelejtették a telepítõvel felrakatni (vagy legalábbis jól elrejtették a gazdaságos szakemberek), úgyhogy le kell szedni az Universal Extraxtor nevû programot, ezzel fogjuk felboncolni a telepítõt. Felrakjuk.
 • Jobb klikk a setup.exe-n, mondjuk "UniExtract here", ekkor rákérdez, hogy milyen módszerrel akarjuk szétszedni, válasszuk az "Install Shield /b"-t. Ilyenkor némi vacakolás után a telepítõ kiírja, hogy a telepítés nem sikerült, de ne ilyedjünk meg - hazudik - kicsomagolta a fájlokat az elõzõleg megadott könyvtárba.
 • Ott kaptunk egy újabb exe-t, szintén jobb klikk... A módszer az "MSI Administrative" vagy nálam mûködött az "msixmlparser" is.
 • A kicsomagolt cuccok között lesz egy "Common/PCCamera" mappa.
 • Az Eszközkezelõben a telepítésnél kiválasztjuk, hogy mi adjuk meg az útvonalat, és elvezetjük ebbe a mappába. (Mivel Microsoft nem írta alá, el is kell fogadnunk!)

Eredmény: Bár így már egyáltalán nem kapunk beállítós ablakot, de legalább látszik a kép! :D

(Utólagos forgatgatás, kontrasztozás már programból.)

 

Sok sikert!

Üdv.: Sebõk Márton

 

Link to comment
Share on other sites

sebok_marton

Tévedtem. Csak azért volt jó, mert estefelé már besötétedett. :mérges:

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...
IgaziPokercs

Sziasztok!

 

Nemrég vettem egy kamerát és szeretném beüzemeltetni, de akadt egy kis gond!

A camhez adtak egy kiscd-t?(nem tudom mi a rendes neve) meg egy használati útmutatót, de angolul van és nem értem!

 

Adatai:Bestek Web camera

Az útmutatóban w.mi olyasmi áll, hogy lépjen fel a www.microsoft.com/downland oldalra és kell valami driwer meg AmCap software, de ezeket sehol se találom!

 

Szeretnélek titeket megkérni, hogy ha tudtok segíteni akkor írjátok le, hogy milyen driwert töltsek le és milyen progit még!

 

Előre is köszönöm!

.

u.i.: amikor megnyitom ezt a demo AMCap progit ezt írja ki:Sorry, yuo hawe no wideó capture hardware.Wideó capture will not function property

KÖZBEN megtaláltam:http://www.makrotex.hu/product.php?productid=1264 ilyen a camera vagyis pont ez:D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...