Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Szebb képet a gépen!


Kovács Dávid ( Davs )

Recommended Posts

Kovács Dávid ( Davs )

Hy!

Létezik alami software-s vagy hardware-s eszköz arra, hogy a gépemen szebb legyen a TV képe? Pinnacle PCTV pro PCI kártyám van és elég rossz a kép.

Link to comment
Share on other sites

bnagy618

A Pinnacle igen kényes a bevitt jel minõségére, maximum ezzel lehet javítani, szinte tökéletes minõséget igényel. Én 30m koaxon viszem hozzá a jelet a koax elején 100%-ig tökéletes a végén nézhetetlenül rossz. Ez rajtad persze nem segít, szerintem nincs megfelelõ megoldás ennek a problémának a megoldására. Nekem a christv-t fel sem ismeri, még hardveresen sem látja, másoknak igen. Kártyától függ. Elvileg a kényes részek a kártyán árnyékolva vannak. Gondolkodtam már én is jelerõsítõn, de azt mondják ne is álmodjak róla, ugyanis a zajt is felerõsíti. Érdemes lenne valami szakembert hívni aki az érkezõ jel minõségét megállapítja, csakhogy honnan?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
zoli19

Sajnos a TV kártyáknak a tunere általában rosszabb képet ad mint a TV vagy videómagnóké. A kép minõségének javítására egy jó megoldás lehet, ha egy másra nem használt videómagnót beállítasz a Tv kártya mellé, és csatlakoztatod az RCA vagy S-video bemenethez.

A VHS videószalagról való átjátszás viszont nem biztos, hogy sikerülni fog ez chip-tõl függ. Elõfordulhat, hogy a fejátkapcsolás miatt (kép alján egy csík, ha nincs levágva a képbõl) elkezdi eldobálni a képkockák nagy részét. Ha Philips chip van a kártyán azzal biztosan menni fog.

Más lehetõség még jó minõségû (jól árnyékolt) kábel használata. Csatlakozóknál fellépõ érintkezési hibák kiküszöbölése, minõségi antennaelosztó használata.

 

Nekem is Pinnacle kártyám van kb. 3 éves már, és amit eddig láttam kártyát még ennek volt a legjobb képe, persze nem a saját tunerérõl, az mindig egy kicsit rosszabb.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
mikemyers13

Sziasztok!

 

Olyan Pc tunert keresek amin van HDMI bemenet, hogy a meglevo PS3 konzolomat összehozzam vele.

Tudtok rá valami okossságot?

 

Találtam ezt: http://www.misco.co.uk/applications/Search...p;sourceid=2004

 

De ezen sajnos csak S-video bemenet van, attól meg gondolom ne varjak el nagyon 1080p-t. :):hááát:

 

Koszi a segítséget!

 

mike

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...