Kovács Dávid ( Davs ) Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Hy! Létezik alami software-s vagy hardware-s eszköz arra, hogy a gépemen szebb legyen a TV képe? Pinnacle PCTV pro PCI kártyám van és elég rossz a kép.
bnagy618 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 A Pinnacle igen kényes a bevitt jel minõségére, maximum ezzel lehet javítani, szinte tökéletes minõséget igényel. Én 30m koaxon viszem hozzá a jelet a koax elején 100%-ig tökéletes a végén nézhetetlenül rossz. Ez rajtad persze nem segít, szerintem nincs megfelelõ megoldás ennek a problémának a megoldására. Nekem a christv-t fel sem ismeri, még hardveresen sem látja, másoknak igen. Kártyától függ. Elvileg a kényes részek a kártyán árnyékolva vannak. Gondolkodtam már én is jelerõsítõn, de azt mondják ne is álmodjak róla, ugyanis a zajt is felerõsíti. Érdemes lenne valami szakembert hívni aki az érkezõ jel minõségét megállapítja, csakhogy honnan?
zoli19 Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Sajnos a TV kártyáknak a tunere általában rosszabb képet ad mint a TV vagy videómagnóké. A kép minõségének javítására egy jó megoldás lehet, ha egy másra nem használt videómagnót beállítasz a Tv kártya mellé, és csatlakoztatod az RCA vagy S-video bemenethez. A VHS videószalagról való átjátszás viszont nem biztos, hogy sikerülni fog ez chip-tõl függ. Elõfordulhat, hogy a fejátkapcsolás miatt (kép alján egy csík, ha nincs levágva a képbõl) elkezdi eldobálni a képkockák nagy részét. Ha Philips chip van a kártyán azzal biztosan menni fog. Más lehetõség még jó minõségû (jól árnyékolt) kábel használata. Csatlakozóknál fellépõ érintkezési hibák kiküszöbölése, minõségi antennaelosztó használata. Nekem is Pinnacle kártyám van kb. 3 éves már, és amit eddig láttam kártyát még ennek volt a legjobb képe, persze nem a saját tunerérõl, az mindig egy kicsit rosszabb.
mikemyers13 Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Sziasztok! Olyan Pc tunert keresek amin van HDMI bemenet, hogy a meglevo PS3 konzolomat összehozzam vele. Tudtok rá valami okossságot? Találtam ezt: http://www.misco.co.uk/applications/Search...p;sourceid=2004 De ezen sajnos csak S-video bemenet van, attól meg gondolom ne varjak el nagyon 1080p-t. Koszi a segítséget! mike
Recommended Posts