Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Adattábla rögzítése


maryno1

Recommended Posts

maryno1

Két kérdésem lenne:

1. Hogy tudom elérni, hogy amikor rögzítem az adattáblát, csak az elsõ sor vagy oszlop maradjon a helyén? Mert ha csak simán rányomok a rögzítésre, az elsõ tizen x sor rögzül.

2. Mit tegyek, ha csináltam egy file-ba sok-sok függvényt, és szeretném levédeni õket, hogy ha valaki beleír a file-ba a függvényeket ne tüntesse el?

Link to comment
Share on other sites

TheSaurus

1. Az adattábla rögzítése az aktív cellától balra és felfelé található sorokat rögzíti görgetés ellen, vagyis, ha tudod, mit akarsz védeni, az alá/mellé állj a kurzorral.

2. Védeni kívánt cellán jobb gomb/Cellaformázás/Védelem fül/Zárolás kipipálandó. Azt hiszem.

Link to comment
Share on other sites

maryno1

Az elsõ pontot sikerült tökéletesen megoldanom, köszönöm. A másodikat csak félig. Azt már elértem, hogy az egész munkafüzetlap védve legyen, de jobb lenne, ha csak azokat a cellákat tudnám levédeni, amiben képlet van, és a többibe szabadon lehetne írni. Ez megoldható valahogy vagy csak globál lehet?

Link to comment
Share on other sites

mizsi

Nem olyan bonyolult:

Kijelölöd az egész munkafüzetlapot, majd Formátum / Cellák / Védelem, Zárolt elõl pipa ki, O.K. gomb. Ezután kilelölöd azokat a cellákat, amiket védetté akarsz tenni, majd Formátum/ Cellák / Védelem / Zárolt. Ezután Eszközök / Védelem / Lapvédelem / Zárolt cellák kijelölése elöl pipa ki.

Link to comment
Share on other sites

maryno1

Köszönöm Mizsi!

Ezt is sikerült megoldanom! :)

Már csak annyi kérdésem lenne, hogy ha a füzetvédelmet választom, akkor az elsõ munkafüzet-lapon beállított dolgok lesznek a többin is védettek? Feltéve, ha ugyanúgy néznek ki a lapok.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...