maryno1 Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Két kérdésem lenne: 1. Hogy tudom elérni, hogy amikor rögzítem az adattáblát, csak az elsõ sor vagy oszlop maradjon a helyén? Mert ha csak simán rányomok a rögzítésre, az elsõ tizen x sor rögzül. 2. Mit tegyek, ha csináltam egy file-ba sok-sok függvényt, és szeretném levédeni õket, hogy ha valaki beleír a file-ba a függvényeket ne tüntesse el?
TheSaurus Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 1. Az adattábla rögzítése az aktív cellától balra és felfelé található sorokat rögzíti görgetés ellen, vagyis, ha tudod, mit akarsz védeni, az alá/mellé állj a kurzorral. 2. Védeni kívánt cellán jobb gomb/Cellaformázás/Védelem fül/Zárolás kipipálandó. Azt hiszem.
maryno1 Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 Az elsõ pontot sikerült tökéletesen megoldanom, köszönöm. A másodikat csak félig. Azt már elértem, hogy az egész munkafüzetlap védve legyen, de jobb lenne, ha csak azokat a cellákat tudnám levédeni, amiben képlet van, és a többibe szabadon lehetne írni. Ez megoldható valahogy vagy csak globál lehet?
mizsi Posted December 30, 2006 Posted December 30, 2006 Nem olyan bonyolult: Kijelölöd az egész munkafüzetlapot, majd Formátum / Cellák / Védelem, Zárolt elõl pipa ki, O.K. gomb. Ezután kilelölöd azokat a cellákat, amiket védetté akarsz tenni, majd Formátum/ Cellák / Védelem / Zárolt. Ezután Eszközök / Védelem / Lapvédelem / Zárolt cellák kijelölése elöl pipa ki.
maryno1 Posted December 30, 2006 Author Posted December 30, 2006 Köszönöm Mizsi! Ezt is sikerült megoldanom! Már csak annyi kérdésem lenne, hogy ha a füzetvédelmet választom, akkor az elsõ munkafüzet-lapon beállított dolgok lesznek a többin is védettek? Feltéve, ha ugyanúgy néznek ki a lapok.
Recommended Posts