Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Két kérdésem lenne:

1. Hogy tudom elérni, hogy amikor rögzítem az adattáblát, csak az elsõ sor vagy oszlop maradjon a helyén? Mert ha csak simán rányomok a rögzítésre, az elsõ tizen x sor rögzül.

2. Mit tegyek, ha csináltam egy file-ba sok-sok függvényt, és szeretném levédeni õket, hogy ha valaki beleír a file-ba a függvényeket ne tüntesse el?

Posted

1. Az adattábla rögzítése az aktív cellától balra és felfelé található sorokat rögzíti görgetés ellen, vagyis, ha tudod, mit akarsz védeni, az alá/mellé állj a kurzorral.

2. Védeni kívánt cellán jobb gomb/Cellaformázás/Védelem fül/Zárolás kipipálandó. Azt hiszem.

Posted

Az elsõ pontot sikerült tökéletesen megoldanom, köszönöm. A másodikat csak félig. Azt már elértem, hogy az egész munkafüzetlap védve legyen, de jobb lenne, ha csak azokat a cellákat tudnám levédeni, amiben képlet van, és a többibe szabadon lehetne írni. Ez megoldható valahogy vagy csak globál lehet?

Posted

Nem olyan bonyolult:

Kijelölöd az egész munkafüzetlapot, majd Formátum / Cellák / Védelem, Zárolt elõl pipa ki, O.K. gomb. Ezután kilelölöd azokat a cellákat, amiket védetté akarsz tenni, majd Formátum/ Cellák / Védelem / Zárolt. Ezután Eszközök / Védelem / Lapvédelem / Zárolt cellák kijelölése elöl pipa ki.

Posted

Köszönöm Mizsi!

Ezt is sikerült megoldanom! :)

Már csak annyi kérdésem lenne, hogy ha a füzetvédelmet választom, akkor az elsõ munkafüzet-lapon beállított dolgok lesznek a többin is védettek? Feltéve, ha ugyanúgy néznek ki a lapok.