sakic Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Az új Asus P5B Deluxe Wifi alaplapomon csak 1.1-es sebességgel mûködnek az USB portok. Adtak hozzá egy CD-t amin van egy csomó driver többek között egy USB 2.0 driver is, de ha megpróbálom felrakni akkor ezt írja ki: Windows XP USB2.0 Driver Installation ==================================== Please using Windows XP SP1 (Service Pack 1) or later versions, you DO NOT need to install this driver, because they already contain software support for USB 2.0 Az igaz hogy SP2-t használok, de akkor sem mûködnek! Mit csináljak?
sakic Posted December 28, 2006 Author Posted December 28, 2006 Nem tudom, ami az alaplaphoz adott CD-n volt az van fennt. Hogyan tudnám frissíteni?
Gereby Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Leszeded a chipkészletgyártó weboldaláról a legfrissebbet.
sakic Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 Felraktam a legfrissebbet, de nem történt semmi. Az Eszözkezelőben sikerült frissíteni 2db port illesztőprogramját ezek jók is lettek. (Aláhúzva) kép De a többit nem engedi frissíteni!! Aztán néztem az illesztőprogram részleteit és ezt találtam: kép2 Nem lehetne valahogy átmásolni a jó portok illesztőprogramját a rosszak helyett a másik portokhoz? (és még ez az átkozott eSnips se engedi feltölteni ezt a képet ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! )
sakic Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 Akkor amikor újra felismeri õket akkor azonnal automatikusan telepíti is, és nem hagyja, hogy én válasszam ki a driverét.
sakic Posted December 31, 2006 Author Posted December 31, 2006 Megoldottam!! Letöröltem azt a rendszerfájlt ami csak az USB1.1-hez kellett. kép (az usbuhci.sys-t)
esabet Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Sziasztok! Olyan problémám van, hogy most vettem egy AM2-es Asus M2N alaplapot. Van egy Logitech ultrax vezeték nélküli USB-s billentyûzetem, és bármit csinálok, nem megy vele. Ha rádugom bármelyik USB portra, azt az üzenetet kapom, hogy az usb eszközt nem lehet felismerni. Hiába telepítem a legfrisssebb illesztõprogramot, semmi. Próbáltamm egy haverom Asrock AM2 alaplapján is, ott is ugyanez a jelenség. De kipróbáltam más nem AM2 alaplapokon is, ott hiba nélkül üzemel, egybõl felismeri, és mûködik. Van valakinek hasonló tapasztalata, ötlete?
Gereby Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Friss drivereket (alaplapit) telepítettél? BIOS-ban minden megfelelõen be van állítva?
esabet Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Minden drivert, és a biost is frissítettem. Beállításoknál is minden be van állítva. Mégsem megy.
Gereby Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 A tápod milyen? Lehet nem kapnak elég áramot.
esabet Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Egy 400 wattos tápom van, amúgy minden más usb eszközöm mûködik. Egyedül az AM2 foglalatos alaplap nem boldogul vele, minden egyéb más alaplappal megy a billentyûzet.
Gereby Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Milyen a márkája a tápnak? Ha a tápot kizárjuk, akkor csak az alaplap lehet hibás szerintem...
esabet Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Mercury a táp. Már a második AM2 alaplapot használom, egyikkel sem mûködött. Sõt, ismerõseim AM2 gépén sem megy, úgyhogy szerintem nem ez a probléma
Gereby Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Akkor szerintem a táp. A mercury: Próbáld ki egy jóminõségûvel.
janowolf Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Sziasztok! Az miért lehet, hogy az 1GB-os Kingston pendrive csak a hátlapon található USB csatolókba dugva használható, az elõlapra kivezetett csatlakozóból nem? Mp3 lejátszó, egér, memóriakártya olvasó viszont simán megy az elõlapi csatlakozóból. (Alaplap: ASUS P5GD1) JanowolF
Gereby Posted February 23, 2007 Posted February 23, 2007 Lehet valamiért kényes lehet. Vagy áram, vagy kábelminõség.
Michael Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Sziasztok! Nekem egy 2.0 pci kártyám van a gépben, és 1.0-ként kezeli. Ha valki tud segítsen,mert nagyon lassú így az adat átvitel.
Cowboy From Hell Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Sziasztok! Az miért lehet, hogy az 1GB-os Kingston pendrive csak a hátlapon található USB csatolókba dugva használható, az elõlapra kivezetett csatlakozóból nem? Mp3 lejátszó, egér, memóriakártya olvasó viszont simán megy az elõlapi csatlakozóból. (Alaplap: ASUS P5GD1) JanowolF Ez érdekes, nekem is olyan van és minden USB csatimról mûködik rendesen, azokról is amik elõl vannak.
Recommended Posts