Jump to content
GSForum - Segélyvonal

VGA bekötés

Recommended Posts

Posted

üdv mindenkinek!!!

Lenne egy kis (na nem olyan kicsi) problémám!!

Van egy Tomato T810B-S alaplapom. Most kaptam. Viszont nem adtak hozzá vga bekötõ kábelt. Az alaplapból áll ki 15 tû amire (mint a com vagy paralel kivezetés) rá lehetne dugni egy VGA kivezetést, de ez a kábelem nincs meg:( Boltba nem lehet kapni, körbejártam párat vittem az alaplapot is nehogy hülyének nézzenek, de nem volt sehol. Please!! Ha valakinek lenne hozzá bekötési rajza vagy ha van ilyen a gépében legyen oly kedves és magyarázza el mit hova kössek!!!! Elõre is köszönöm!!!

ja és van rajta még egy ilyen kimenet a hangkártyáról. Ez nem olyan fontos, de ha valakinek lenne ilyen és leírná mit hova kösssek azt is megköszönném!!!

Posted

A gyártó oldalán megtalálhatók a kézikönyvek, vagy már próbáltad?

Posted

Nos ez a probléma! Semilyen leírás nem létezik erröl a roncsról. :) A hivatalos honlapon csak valami kínai írásjelekkel találkoztam, de útközben felmerült még egy probléma! Nem tudom a bios törölni. :( Nincs jumper! Ilyet még nem láttam! ennyi van ráírva: SWITCH ON PRESSING: "F" (CLEAR CMOS) "J" (RE-DETECT CPU) No ezt magyarázzások meg! A gép sajna nem indul mert 900 proci volt benne most meg csak egy 533-ra futotta! Lehet az a legjobb ha kidobom az egészet? :D

Posted

Sok problémától mentene meg. ;)

Ciao.

Posted
Nos ez a probléma! ...SWITCH ON PRESSING: "F" (CLEAR CMOS) "J" (RE-DETECT CPU) No ezt magyarázzások meg! A gép sajna nem indul mert 900 proci volt benne most meg csak egy 533-ra futotta! Lehet az a legjobb ha kidobom az egészet? :D

Ez annyit jelent, ha véletlen a kelleténél nagyobb CPU órajel lett beállítva, akkor az alaplap nem indul el. Az órajel legkisebbre állításához a készülék kikapcsolt állapotában le kell nyomni az "F"-et, lenyomva tartani, majd bekapcsolni a számítógépet. Így lett 533 az órajel. Szerintem a többi adat is megkereshetõ, vagy programmal állítható. Utána ugyaígy kikapcsolt állapotból a "J"-vel valószínûen.

Egy hasonló csatlakozót én is most kerestem egy ACORP VIA alaplaphoz....

>>> User manual