Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Genius hangszóró

Recommended Posts

Posted

Hello! Most vettem egy egyszerû Genius SP-QO6S hagnszórót. Összedugtam mindent jó helyre, de nagyon halk. Például hallatszik enyhén valami zene, mint pl. a Windows bejelentkezõ zenéje, de nagyon halkan. Mindenütt a maxra van kapcsolva a hangerõ. De mégis halk. Mit tehetek? Egyébként meg a régi hangszórón jó volt a hang. Hangkártya driver telepítve van, és a hangkártya neve: Realtek AC97 Audio. Egy Abit NF8 alaplapba integrálva. A válaszotokat elõre is köszönöm.

Posted

A kábelt rendesen bedugtad a gépbe? A hangszóró szabályzója magasabbra van állítva?

Ciao.

Posted

A kábel rendesen van bedugva. Mindenütt a legmagasabb hangerõre van állítva. De még most is nagyon halk.

Posted

Hát nézd, ha más hangszóróval ugyanoda bekötve minden rendben van, akkor eléggé egyértelmû, hogy mi a rossz.

Ciao.

• 6 months later...
Posted

Sziasztok!

Eléggé vicces problémám van, a Genius SP-E350 hangszórómmal.

Búg.

De úgy, hogy nem lehet megmaradni mellette.

Reggel bedugom a hálózati aljzatba, de mégha be sincs kapcsolva egész nap, estére akkor is eszméletlenül búg. Napközben egyre jobban erõsödik a hang, holott mondom, be sincs kapcsolva, csak be van dugva a konnektorba.

Remélem jól figyeltem meg, de úgy rémlik, hogy csak az erõsítõs oldal, tehát a jobb oldali.

Ha bekapcsolom, ha kikapcsolom, mindig búg.

Az a jó az egészben, hogy elméletileg még garis, de nem tudom visszavinni oda, ahol vettem, mert eléggé messze van a lakhelyemtõl a bolt (elköltöztem abból a városból) és inkább megpróbálkoznék a házi javításával, nem riadok vissza a forraszgtatástól, meg a szereléstõl.

Csak kéne valami támpont, hogy mit szedjek le és cseréljek ki, meg hogy anyagilag kb ez hogy nézhet ki.

Feltéve ha a fentebb leírt tünetek jól behatárolják a hiba okát.

Melegedés kizárt, hûvösebb helyen van, mint eddig volt, meg mint említettem, kikapcsolt állapotban is beteg.

A válaszokat elõre is köszönöm!

• 3 weeks later...
Posted

Hello! Nekem is hasonló a problémám,csak nekem SW-5.1 Surround Home Theater / DHT510 / hangfallszettem van. Van egy búgó hang folyamatosan,szerencsére nekem nem erõsödik de nagyon zavaró tud lenni,mert lassan a gépem hangját is elnyomja.Alaplapi hangkártyát használok,meg a hagnfall már vagy 5éve üzemel.lehet hogy lassan kileheli a lelkét?A subwoofernek van csak ilyen hangja,ha valki tud valmi jó ötletet akkor nagyon megköszönöm.