Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Microsoft Flight Simulator X

Recommended Posts

Posted

Nézem, nézem egy ideje a fórumokat és mindenhol csak ilyen gépigény csalásokat, összeesküvés-elméleteket látok, miszerint a Microsoft oldalán a gépigénynél ez van írva hogy: 1 GHz proci , 256 mb ram , 32 mb videocard. (Most lehet, hogy hülyének néztek, de tessék csak megnézni a microsoft oldalát!) De néztem egy fórumot ahol valaki azt írta, hogy min. csak 2.5 GHz procival megy!

Akkor most mi az igazság??? :dühös:

És még van egy kédésem: szerintetek vegyek hozzá botkormányt? (Mert utoljára fs 98 volt meg és azon lehetetlenség volt billentyűvel irányítani. :))

Konfigom:

2.5 GHz proci

1024 mb ram

radeon 9600 pro

Légyszi írj rendesebben! Üdv.:Gereby

Posted

A VGA sovány a gépedbe, de szerintem el kell, hogy fusson. Persze elég pici grafikán...

Posted

Valaki hozzá szólna még? :)

Mondatokat nagybetûvel kezdünk! Üdv.:Gereby

Posted

Proci és memória biztosan elég, a 9600-as grafkártya kevés lesz. 640x480-as felbontást vagy konstans diavetítést tippelek.

• 2 weeks later...
havasi gergõ
Posted

Nekem 1.6 GHz-es gépem van egy giga rammal és 128 mb video rammal. Közepes felbontás mellett hibátlanul fut a játék. Egyébként szerezz be vagy egy sportkormányt vagy egy Joystick-ot mert billentyűzettel lehetetlen játszani.

• 1 month later...
Posted

Kiváncsi lennék Nálad mi a hibátlan futás közepes felbontáson, mert az én konfigomon 12-15 frame/sec (shift+z) a sebessége. Egyébként észrevettem, ha a proci és memoriát tuningolom, akkor növekszik az érték elég jól, a videokártya viszont alig melegszik, a ventillátorja is fél sebességgel pörög. (más újabb játéknál teljes sebességgel). Ezek szerint a VGA elég, a procit viszont cserélni kellene, csak azt nem tudom, hogy egymagos nagyobb sebességen, vagy kétmagos ami ugye kisebb frekin megy, legyen a választás. Az egy giga RAM helyett is kellene szerintem a kettõ, mert írtózatosan sokat tölt a virtuálisba.

Posted

Ez a játék szerintem 8800 GTS de inkább GTX-re lett tervezev ;)

Persze 7950GT-n is elmegy de nem lesz olyan jó...

Radeonról nem tudok nyilatkozni... :)

Posted

Na azért ehhez hozzá kell szóljak mint pár éve flightsimezõ, mert páran tévedésben élnek.

A Flight Sim X közepes grafikai beállítások mellett, és 25-30 FPS-t megcélozva minimum egy core 2 duo processzort (az erõsebbeket), 2 gb memóriát, és egy felsõ kategóriás grafikus kártyát igényel.

Ez arra érvényes, hogy AI forgalom, földi kiszolgálás bekapcsolva stb. az élvezhetõséghez legalább a fönti kategória kell.

A high beállítás az meg minden hardwer elembõl a leg-leg nagyobbat kívánja.

Ezeket nem én találtam ki hanem külföldi szim fórumokon, vagy magyarokon is ez az általános tapasztalat.

Persze erre lehet azt mondani, hogy nekem elfut alacsonyab teljesítményû gépen, lebutítható szinte az FS 2004 szintjére is, de akkor ha minden visszaveszünk arra a szintre akkor meg már mindegy melyikkel játszunk. Az flight Sim X a megjelenésében hozott újat fõleg, és ha ebbõl nem használunk ki semmit, akkor akár fölösleges vele foglalkozni, persze ezt mindenki maga döntse el.

• 3 weeks later...
Posted

Az FS2 óta szimulátorozom. Most FSX-em van. Olvasom a hozzászólásokat, de nem jutok elõbbre. 939Dual-SATA2 alaplapon Athlon 64 3000+ procim van, ez 1,8 GHz, 128/512. Memóriák: 256 Mb video, 1 GB RAM. A videokártya GeForce 6600. Ezzel az FSx bizony nagyon lassan megy. A csaknem élvezhetetlenségig csökkentett beállításokkal a Frame Rate 4-5 legfeljebb. Élvezhetõbb környezettel jó, ha az 1-2 -t eléri.

Hát itt tartok.

Feltupíroznám a gépemet, de nem vagyok biztos a megoldásban. Sajnos a 939 Socket is köt. Gondoltam arra, hogy egy Asrock AM2CPU Board-dal egy AM2 Socketes Athlon 64 X2 5000 procival (ez 2x128/2x1Mb, 2,6 GHz -s) talán jó lesz. És vajon a video?

Van valakinek elképzelése vagy véleménye? Esetleg valaki, akinél jól fut az FSX közölné a konfigurációját?

Elõre is köszönöm.

jega

:?:

Posted

Videónak (eleve a DX10 miatt is) ajánlott a 8800GTS/GTX. Bizony ez zsebbe nyúlós. A procival szerintem meg fog elégedni. Ha pakolsz mellé valamilyen jobb minõségû DDRII-800as 2*1GB RAM-ot, szerintem jókat játszhatsz vele.

Posted

A Konfigomon (ld.: aláírás) mindent középre véve (így azért élvezhető a forgalom, terep, időjárás stb.) 20-25 fps-t tudok kihozni belőle. A videókártya továbbra sem nagyon melegszik, kb. fél terhelésnek megfelelő a ventillátorzaj, és a hőmérséklet. A proci izzik, és továbbra is csak az FSB feljebb húzása lendít az értéken semmi más.

Posted

Radeon 9700-on 1,6-os Centrinoval egész jól futott. De billentyûzettel lehetetlen játszani vele. :(

Posted

Hát nem is billentyûzethez készítették az biztos. Megpróbáltam én is, de nem ajánlott. Olyan botkormány mindenképp ajánlott, amivel a pedálok is kezelhetõk. Oldalszélben nagy segítség. Ja és a helikoptert nemtudom próbálta e valaki, nem egy könnyû móka az biztos. Az összes repülõs küldetés megvan, de a redbull air race csak a gyerekeimnek megy szintidõn belül.

• 5 weeks later...
Posted

Megvallom nektek a az én gépemen akadozva de ment!

Pedig az enyém sem kutya!

athlon 2200+ (2800mhz-en megy)

1024mb ram

ati 9600xt 256mb vram

Posted

Kapaszkodni! :dühös:

Bár maga a játék a grafikájával együtt egy nagy..., de azért a gépigény miatt kipróbáltam:

Ezen sem megy rendesen:

Gigabyte R55s-s3 alaplap

Athlon64 3500+ (2200mhz)

Gigabyte nVidia 7600GT 256DDR2 128Bit PCI-Ex16

Kingston HiperX 2*512 DDR2 675mhz

Samsung 120GB SATA2

Windows XPSP2

• 10 months later...
Posted

Na összedobtam két repülést, ha érdekel valakit. Igen haldoklik a topic!!!

Link

• 10 months later...
Posted

Csáó szerintetek a gépem futna a játék?

gigabyte ga-ep31-ds3l

intel e6400

4giga ram

9800 gt

??? és ha igen honnan lehet letölteni?

köszi

csumi

• 9 months later...
[OP]Destroy-man
Posted

Térképszerkesztőt merre találok hozzá? Igazándiból azért kérdezem mert valahol mélyen van valahol FS2002-höz magyarországi leszállópályák (kis repterek - füvesek is benne vannak), és ezt szeretném valahogy beleintegrálni. Alapból ez nem megy, mert csak FSX és FS2004 fájlokat kezel, régebbieket nem.

Más: elvileg van egy olyan program, amivel KML fájlokat lehet importáltatni az FSX-be. Erről valaki tudna konkrétabb információkat adni? Az érdekelne, hogyan működik, és hogy mi mindent ment el a KML fájlba. Esetleg használat közben használja-e a netet a térkép adatok letöltésére meg ilyenek. Ha lehet kérni, magyarul kellene, ha linkeltek. :)

-ból! <KGigi>

Posted
Innen az IVAO magyar oldaláról le lehet tölteni hiányzó kifutók berendezéseit. Ezeket használom, kisebb repterekrõl nem tudok.
[OP]Destroy-man
Posted

Köszi, bár ami kell nekem az nincs benne. :( Szombathelyi füves reptér érdekelne. 2002-höz megvan, csak át kéne konvertálni valamivel. De ha szerkesztő program van hozzá az is jó lenne, mert a vasúti kocsi már nincs ott a reptéren, ami a térképen rajta van (pár éve már elvitték).

Egyébként hasznos cuccok vannak itt!

Posted

Ja az tényleg nincs. Nagy gépekkel repkedek, eddig nem is figyeltem. A vasúti kocsit én vittem ki 1986-ban katonaságom alatt trailerrel, nem is tudtam hogy már nincs ott.

Az a lényeg, hogy az egész napos munkám benne van a MS FS 2002-ben is. Nagyon jó!

[OP]Destroy-man
Posted

Ha jól emlékszem rá, 2006-ban vitték el onnan, szóval az FS2002-ben még aktuális volt. :)

Már elég rossz állapotban volt a kocsi, és nem is használták, úgyhogy visszaadták a MÁVnak, hogy csináljanak vele amit akarnak, pedig anno annak idején szépen átépítették a kocsit. Volt bent fürdőszoba, meg hálószoba is. :)