Scorpion Spyke Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Üdv! Megnéztem a Frei Dosszié legutóbbi adását, és abból fedeztem fel ezt a játékot. Ebben a virtuális világban bárki lehetsz, bármit tehetsz, amit a való életedben soha nem tettél meg (no persze azért van kivétel). Pénzt kereshetsz, költekezhetsz, kapcsolatokat építhetsz más emberekkel, majdnem ugyanúgy, mint a való életben. A játékhoz kell egy kliens-progi, amibe bejelentkezve már el is indulhatunk az "új" életünk vonalán. www.secondlife.com Érdemes kipróbálni legalább. Nekem máris akadt problémám vele. A konfigurációm elméletileg megfelel a követelményeknek, de mégis lassan tölti be az alakzatokat, és gyakran szaggat. Gépem(laptop): AMD Sempron 1.6 GHz Geforce Go 6100 512 RAM Windows Xp Sp2 Internetkapcsolatom T-online-os, 512 letöltés, 96 feltöltés. Ez lenne kevés neki?
Sanzi Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Nekem már a regisztrációval is bajaim voltak. Elõször mindent megcsináltam, kitöltöttem, elfogadtam. Ezek után visszanavigált a fõoldalra. Mailt nem kaptam. Ha jelszóemlékeztetõt akarok kérni, azt írja, hogy nincs ilyen felhasználó. Ha meg regelni akarok azzal a névvel, kiírja, hogy már foglalt. Nem értem...
Timer Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Próbáld meg Explorer alól, nekem az opera csinál néha ilyen vicces dolgokat.
Sanzi Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Azóta már sikerült regelnem. Ki is próbáltam, de baromira nem tetszik. El sem tudom képzelni, hogy mit esznek ezen az amcsik. Dög unalom, és eszméletlen béna grafika, fizika, irányítás, és még sorolhatnám.
Scorpion Spyke Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 A grafika azért béna, hogy fusson a legtöbb gépen! Gondolj bele, ha olyan grafikája lenne, mint pl. a Carbonnak, nem bírnák még a legerõsebb gépek se, mert folyamatosan bõvül a terep. És épp azért érdekes játék, mert nem gépekkel játszol, hanem emberekkel. Építhetsz magadnak házat, pénzt kereshetsz, gazdálkodhatsz, stb. stb. Cikk
Garono Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Ti valós adatokat adtatok meg? Mert mobilszolgáltatót nem lehet kiválasztani.
Sanzi Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Személy szerint végig kamuztam. Mint mindig...
Garono Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Én is mindig kamuzok, de mivel ebben a játékban elvileg be lehet váltani a vírtuális dollárokat, gondoltam most az egyszer igazat mondok. Amúgy már tudom mi a baj: a valódi születési dátumomat adtam meg, így meg nem engedett regisztrálni, mert 18 alatt vagyok.
DJGABI Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Van Teen 2nd Life is (leírása pedig itt)! Bár gondolom abban ez a pénzbeváltós dolog nem nagyon működik, vagy amcsiknál ez is lehetséges? Carbonos hasonlathoz pedig annyit mondanék, hogy az minden gond nélkül megy interneten!
Scorpion Spyke Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 Igen, mert a pálya az ott van a gépeden, a winyódról tölti, nem a netrõl! A Second Life-ban meg folyamatosan tölti le az alakzatokat, itt nem csak egy pályáról van szó, hanem egy egész világról!
DJGABI Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Aha, értem. @ most próbálok regelni a Teen-esre.
Garono Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Végre sikerült játszanom vele... alapbeállításokkal is úgy akad, mint a fene. Gyorsabb net kéne.
DJGABI Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Hát ez nem igaz! Teen-be is és a rendes SL-be is ugyan úgy kéri a bankkártya vagy a mobil vagy Pay-pal infókat. Amiket természetesen ellenőriz is. Kamuznom úgyhogy nem sikerült. Valaki segítsen! Hogy a fenébe kell regisztrálni ?
Garono Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Nos, én Spyke tanácsára elõször leszedtem a klienset, majd onnan regisztráltam. Természetesen 10 évvel idõsebbnek mondtam magam, így meg csak általános adatokat kért.
Gereby Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 Nahhh nekem is a progiból nagy nehezen sikerült regelnem... És szaggat mint a szemét, élvezhetetlen vacak... (1Mbps)
Scorpion Spyke Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 Valamit biztos nem jól csinálunk, nem igaz, hogy csak a szuper szélessávú neten megy probléma nélkül! Szegeden az albérletben routerrel osztjuk meg a netet. Az én gépemen szaggatott, mint itthon Orosházán, de haveromnak gond nélkül ment. Igaz, voltak néha kis akadozások, de nem zavaróak. Kellene nekünk egy ebben járatos ember, hátha tudna valami okosat mondani.
Sanzi Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 A szolgáltatótól is függ, hogy mennyire akad. Pl: Ha amcsi oldalakat nezel, van amit joval lassabban hoz be, mint par magyart. Ha amerikabol csinalnad ugyan ezt, ott forditott helyzet lenne. A T-Online-nak (jelen esetben) nincs sávszéle ahhoz a serverhez, ami ezt szolgálja ki. Lehet, hogy mondjuk a Chellonak van. Bár, ez nem biztos, hogy így van, csak hallottam valami ilyesmirõl, de a pontos technikai hátterét nem ismerem.
Scorpion Spyke Posted December 14, 2006 Author Posted December 14, 2006 De érdekes akkor is, hogy az albérletben routerrel rendesen ment az egyik gépen, a másikon meg szaggat. Pedig nagyjából ugyanolyan teljesítményû a két gép. És ráadásul ott Wifivel osztozunk a neten itthon meg .kábellel vagyok rácsatlakozva, és azért ez egy kicsit biztosabb.
PCmaniac Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Hát én is kipróbáltam és vegyes érzelmeket hagyott bennem. Elõször ott van a grafika az irányítás stb. rájöttem nem ez a lényeg. Egy második párhuzamos élet szimulálása lenne a cél, mert ugye pénzt is lehetne kovácsolni belõle, de ha a Basic (ingyenes reg) profilt indítunk akkor ugye 0 pénzel végunk bele a dolgokba, így elég nehéz elérni komoly dolgokat. Viszont a fejlesztõk jól keresnek az egészen Megérteni nem tudom viszont azt, hogy miért jó az nekem ha virtuálisan egy mágnás válik belõlem, és megtehetek, megvehetek bármit. És virtuálisan villoghatok az ily módon szerzett házammal, kocsimmal, majd azután fölállok a gép elõl és élem a valós életem tovább, Nem tudom kinek jó az ha valaki virtuálisan elhiteti magával, hogy milyen jól menõ válalkozó a valóságban meg lehet munkanélküli... Egyébként megtaláltam a Magyarok bázisát, ahol az értelmesebb réteg azt fejtegette, hogy miért is jó neki ha itt lesz egy üzlete vagy boltja, a másik része a társaságnak meg azon gondolkozott, hogy hová menjen táncolni, persze az SL-en belül. Azért ezt már végképp nem tudom fölfögni, hogy mi a jó abban ha virtuálisan táncolunk, vagy ne adj isten italozunk... Mindezeket összegezve ez az egész szerintem egy valakinek jó igazán, mégpedig a fejlesztõ és tulajdonos cégnek, hiszen õk tényleg gazdagok lesznek abból amit más a virtuális életére költ, de igazuk van, kár hogy nem én találtam ki. A lesz egy sz-el van írva... Már nem egyszer láttam, hogy kettõvel írtad. Figyelj kérlek! Üdv.:Gereby
DJGABI Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Végre, sikerült regisztálnom! Nálam csak lassú volt mint általában minden (2600-as proci plusz a GF 5200-asnak hála), de különben rendesen mûködött a játék, a tájat is egész élvezhetõ gyorsasággal töltötte be.
Scorpion Spyke Posted December 15, 2006 Author Posted December 15, 2006 Levettem minden grafikai beállítást a minimumra, így egész élvezhetõ a játék, de néha, amikor sok ember van a közelben beszaggat.
Hyperakteev Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Sziasztok! Elkezdtem ezt a Second Life nevű játékot de a kezdő szigeten a Search feladatoknál elakadtam. Ha valaki tudna nekem segíteni, hogy mit is kell ott pontossan csinálni, azt megköszönném! Minden mást már megcsináltam: Mozgás, Viselet, komunikációs feladatokat, de ez a search nem annyira világos. Részletes segítségre van szükségem. Előre is köszi!
Scorpion Spyke Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Ha jól emlékszem van a sziget közepén egy emelvény, tetővel fedve. Repülj fel oda (Pg Up illetve Pg Down), és ott lesz egy tábla, amivel el tudsz teleportálni. Onnantól már csak rajtad áll, hogy mit csinálsz és hova mész.
FamouSman Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Mit kell csinálni a regisztráció után hogy be tudjak jelentkezni??????? Mert sehogy se sikerül
playback21 Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Engem érdekelne ez a virtuális világ! Van valakinek tapasztalata? engem ez a virtuális világ érdekelne,vkinek tapasztalata???
Recommended Posts