zidan Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 Hello Mindenki! Van egy nagy problemám. Az adatbázisom 3darab utf8_czech_ci tipusú oszlopot. A è, ì, úgy van tárolva mint ø, è. Mikor keresni akarok benne akkor nem találom a è, ì-t. Szükségem lenne egy olyan vagy php megoldásra amivel át tudom a è-t, ì -t, ø-re, è-re. Vagy mysql megoldást. Használtam a" COLLATE utf8_general_ci"-t de nem használt. A segítséget elõre is köszönöm. Zidan
Mezofi Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 strtr(); $string = ($string,$form,$to); A sztringben a karaktereket $from-ról $to-ra fordítja
zidan Posted December 17, 2006 Author Posted December 17, 2006 Nagyon szépen köszi, de közben megoldottam. Ha valakinek ez lesz a problémája akkor elmodnom hogyan: Az oldalam 1250 es kódolású, és az adatbázisom peidg utf8. Ami szerint keresek az az utf8on belül bináris. Így tudok keresni, valamint megoldódott az a problémám is hogy az oldalon az utf8 karakterek (spec) helyett valami más legyen. Lehet hogy nem a legjobb de mûködik. zidan
Recommended Posts