tibaceg Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Üdvözlet mindenkinek! A problémám a következõ,szeretném feltelepíteni a gépemre a suse 10.2-t ,de valmi oknál fogva ez nem sikerül. Természetesen cd-rõl bootol a gép de a telepítés már nem sikerül mert a cd-romot nem akarja felismerni, legalább is azt hiszem.A következõ hibaüzenet jelenik meg: (FAIL) EDD Boot disk hinting. Boot device 0x80 doest not support EDD. A gépezetben Gigabite GA-965P-S3 alaplap Intel Pentium D 805 processzor 1GB DDR2-s ram 1 db 200GB Samsung SATA és 1 db. 80 GB Samsung ATA-s winchester van valamint egy LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-H10N-s dvd meghajtó.Természetesen a két Samsung master-nek van jumperolva a dvd pedig slave. A gépen a 200GB-s winchesteren windows van telepítve az minden további nélkül települt ezért nem értem mi lehet a probléma.A 200Gb Samsung SATA kábelen van a 80 Gb Samsung és a dvd IDE kábelen. A telepítõlemez nem rossz mert másik pc próbáltam a telepítést ott hibátlan, sõt abban is ua. a felállás 1 db SATA-s winchester + 1 db ATA-s winchester IDE kábelen a dvd -vel egyetemben.Segítségeteket elõre is köszönöm.
Kovács Dávid ( Davs ) Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Szerintem kérj kölcsön egy másik DVD olvasót, és azzal próbálj telepíteni .
tibaceg Posted December 10, 2006 Author Posted December 10, 2006 Ezen mát túlvagyok, de nem sikerült!
Babó22 Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 A gép üzenetéből véve a DVD-meghajtód nem támogatja az EED-t.
Recommended Posts