Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Abit Kr7a-133


Razak_255

Recommended Posts

Razak_255

Hellosztok!

A témában említett alaplapom van és a követlezõ a problmám:

Amikor egy DVD-rõl másolnék fel dolgokat CD-rõl. Akkor egyszerûen a gép iszonyatosan bevan lassulva és ez van DVD írásnál is, hogy 8x-os sebességnél egyszerûen ha nem csinálok mást a gépen akkor is úgy szenved a Nero, hogy 100%-on legyen az olvasási tároló. Mondhatnánk, hogy régi a gépem, hiszen aki jártas az alaplapokban az tudja, hogy nem mai darab. Nem is idegesítene a probléma, ha nem tudnám, hogy unoka tesómnak egy MSI alaplappal 1000 MHz-en és 128 mb rammal is tudott kifogástalanul írni DVD lemezt úgy, hogy közben zenét hallgatot Winamppal és Total Commanderben is tudok mûveleteket végrehajtani. Ha már az én gépemrõl van szó, akkor egy AMD Athlon 1800+-am van és 512 MB ram-om vagyis elméletben mindennek jól kellene menni, ha a nyerserõt vennénk alapul. Ezért szerintem én IDE problémára gyanakszok, hiszen az elõbb írtam, hogy másolásnál a géphez nem lehet nyúlni, mert akkor rögtön úgy el kezdd dolgozni a gép, hogy jobb kivárni a másolást, mint hozzányúlni és dolgozni közben. Tudnátok valami linket adni, amivel ezt a problémát kiküszöbölhetném? Via 4in1 driver fent van 456v (Talán jól írtam le)

Mit kellene feltennem, hogy minden rendben legyen. Egyátalán jó úton indultam el? Egyébként még BIOS eddig nem volt frissítve. Elõre is köszönöm a segítséget!

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Nézd meg az IDE vezérlõ tulajdonságait a vezérlõ pult/ rendszer/eszközkezelõben. A DMA átvitel aktív legyen. Minden meghajtó amik közt fájl mozgatás történik, külön IDE vezérlõn lógjon az alaplapon!

Link to comment
Share on other sites

kori

Ezután próbáld a DVD író firmware-t frissíteni, lemezfelismerési probléma is okozhatja a jelenséget. :ötlet:

Link to comment
Share on other sites

Razak_255

A két meghajtó firmware-je a lehetőlegfrisebb volt már alapból, de ezt a DMA-t nem tudom, hogy hol kell beállítani. Vagyis nem egyértelmű számomra, hogy ott.

Én itt találtam meg: IDE vezérő/Elsődleges IDE csatorna/Speciális beállítások/Átivtel módja/"Ha rendelkezésre áll aktív"

Ugyan ezt megcsináltam a másodlagosnál is. Vagyis ellenőriztem, mert az első is így volt alapból. De közben talátam egy olyan drivert az alaplapi cd-n, ami IDE-t frissített és most ezzel úgy mássol, mint a kisangyal. Akkor szerintem ez lehetet a hiba.

De nagyon szépen köszönöm a segítségeteket! (Főleg, hogy nagyon gyors volt a válasz!)

Szerintetek találok ehhez a típsuhoz még frisebb drivert valahol? Vagy hagyam így ahogyan van? :upsz:

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Akkor minden rendben volt, csak az alaplapi driver nem volt telepítve rendesen. Nézd meg az Abit, vagy a VIA oldalán van e hozzá friss chipset driver, ha 2005 körülit találsz, akkor hagyd, mert így most jó. Legközelebb rendszer telepítés után pedig mindig ez legyen a legelsõ amit telepítesz.

Link to comment
Share on other sites

Razak_255

Úgy néz ki igen. Pedig azt hittem, hogy ez a 4in1 driver azt is felrakja és ezért az alaplapi cd-n levõt nem rakom fel, hiszen minek telepítsem a régebbit. De amikor most onnan telepítettem akkor különös módon az IDE drivert telepített és még más valamit. Vagyis akkor a kettõ különbözõ. De az a lényeg, hogy mûködik! Köszi mégegyszer a segítséget!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Razak_255

Hellosztok!

Újból lenne egy kérdésem.

Az alaplap ugyanez, de most azzal kapcsolatban lenne kérdésem, hogy ez az alaplap mennyit támogat processzorból maximum? A könyv alapján Athlon 2000+-t. Bios frissítéssel nem tudom rávenni, hogy többet támogasson vagy esetleg Bartont? Valaki tudna ezzel kapcsolatban segíteni? Elõre is köszi a segítséget! :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...