Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Külsõ tápos USB hub


tanzen

Recommended Posts

tanzen

Hello mindenki.Komoly problémába ütköztem és most segítséget kérek!kb. 2 hete vettem 1 külsõ tápellátásu usb elosztót abbol a célból hogy a vezeték nélküli egeremet tudjam tölteni kikapcsolt gépnél,ugyanis elég hamar lemerûl.probléma az hogy miután összekötöttem a géppel úgy ahogy a boltban mutatták nekem,zóta ha kikapcsolok ugyanúgy világítanak az elõlapon a ledek mintha be lenne kapcsolva(a winyo,fõkapcsoló,reset gomb és bent felejtett cd-nél a lemezmeghajtóé is)valaki írja meg mit csináljak hogy csak az egér töltõje menjen kikapcsolt gépnél. Leírás nem volt a dobozban, a boltban ahol vettem ott is értetlenül álltak.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
zoli19

Valószínûleg az USB HUB külsõ tápegységének a feszültsége rákerül a gép USB csatlakozóján keresztül az alaplapra és az eszközökre.

Elõfordulhat, hogy az USB hub-ban zárlatos (forrasztási hibás, rossz) az 5V visszatáplálását megakadályozó dióda, vagy áramkör. Esetleg nincs is beépítve.

 

Én három megoldást látok:

1. Meg kell keresni a hibás alkatrészt és kicserélni (esetleg garancia érvényesítése),

2. Behelyezel egy egyenirányító diódát a gép USB csatlakozója és a HUB közé az 5V-os tápvezetékre, pozitív végével a gép felé (min.: 1A).

3. Meg kell szakítani az 5V-os vezetéket a gép és az USB HUB között. Csak a külsõ tápegység fogja táplálni a HUBra kötött eszközöket.

Link to comment
Share on other sites

Soma01

Nagyon jó megoldások! :oké:

Szeretem a gondolkodó embereket! Így kell megoldani a dolgokat...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...