Untouchable Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Hello, a vegas ismertetõben írták a betûbe "repülést". Ilyen és hasonló ötletes dolgokat lehetne itt megosztani. De nem ezért nyitottam a topicot. Vegasban lehet olyat, hogy egyszínû háttér helyére, egy másik videót vágni. Gondoljatok itt arra tipikus zöldhátteres cuccra. Ha lehet elmagyaráznátok hogyan, kösz.
CaptHowdy Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Nem ismerem a Vegas-t, de biztos lehet! Color key-t keresd...
Untouchable Posted December 7, 2006 Author Posted December 7, 2006 Kösz, már csak neonzöld tapétát kell szereznem, és valahova kirakni. Rajta vagyok. íl:
CaptHowdy Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Jó a kék is, ajánlom a méteráru boltokat, én is innen vettem 2m magas, 7m széles anyag kb. 2000 Ft volt
Donnie Marko Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 így igaz...de ha jól emlékszem írtam egy keveset a blueboxolásról a vegas topicban,esetleg olvasd el, hátha van valami érdekes( már magam sem emlékszem, mit írtam) ).
Untouchable Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 És melyik vegas topicban a több százból? Rikitó kék, megkezdem a körutam.
Untouchable Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 Találtam egy blueboxos írást a vegasban
Untouchable Posted December 8, 2006 Author Posted December 8, 2006 Profi rögzítés És attól hogy nem mindenhol ugyanolyan kék (árnyék, gyûrõdés...) még ugye szépen kivágja?
nagyjani Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Húúú! Ugyan ezzel a technikával csináltam 1-2 éve egy kis videót, a lányom volt aki beszélt egy jelenet alatt. Valami látszott a gyűrődés helyén, és az ajtókilincs (mint CaptHowdy-nak a ruhaakasztó) egy kicsikét, de tényleg csak elenyészően. Akkor még Ulead Vstudióval, szerintem a Premiere precízebb.
Donnie Marko Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Elvileg kisebb gyűrődés még nem gáz...be lehet a legtöbb (jobbféle) progiban állítani, hogy milyen szinten szűrje ki azt a színt,amit ki akarsz szűrni... és itt van egy kis blueboxolás, ha valaki komolyabban el akar benne mélyedni: http://www.halivud.hu/index.php?content=in...p&artid=124 Jó munkát!!
Untouchable Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 A gyûrõdésre még van egy jó tippem, a vasaló. Egyébként elég dráán adják a méterárúkat egomban, úgyhogy nem tudom hol tudok olcsón szerezni. De gondolom ti tudjátok.
Donnie Marko Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Nem tudom, nekem anyukám divattervezõ volt,ruha boltot vezetett, úgyhogy a pincénk tele anyagokkal, azt kiguberáltam egy kék anyagot:)).
CaptHowdy Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 A gyûrõdés ugye néhol árnyékot, sötétebb árnyalatokat eredményez. Ezt úgy lehet a legjobban kiküszöbölni, hogy minden árnyalatra külön "key"-t használunk! A vasalás tényleg segít, csak hát próbálj kivasalni 10 méter anyagot minden használat után. Kemény meló...
Donnie Marko Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Irok egy kis trükköt. Bár nem is trükk, meg egyszerű meg minden minden, de szerintem aranyos .Szóval az "effekt": egy szó összemegy, majd előjön egy másik belőle. Szóval illesszünk be egy új szöveget. Mondjuk legyen 5 másodperc hosszú. Irjunk be valamit, mondjuk azt, hogy Sony. Ezután rakjunk a második másodpercre egy keyframet. Erre a pontra írjuk be ,hogy Vegas, és állítsuk a properties fülnél a tracking értékét 0-ra. Ezután rakjunk a 4. másodpercre is egy keyframe-et és erre a pontra állítsuk a trackinget vissza 1-re. Érdemes olyan betűtípussal dolgozni, amelyiknél minél kevésbé látszódik az ugrás a két szó között.Érdemes rárakni egy kis vastagságot,vagy az effects fülnél egy jó kis outlinehúzni azonos színnel mint a betű. Szóval ha elég jól kevered a dolgokat, akkor akár zökkenőmentes szócserét is el tudsz érni, ami szerintem egész jópofán néz ki. Sőt, most eszembe jutott, hogy pan/cropnál rakjatok a 4-ik másodpercre egy keyframet és állítsátok a rotation-nél az angle értékét 2520-ra. És állítsátok be mondjuk smooth-ra a kezdő keyframet. így lassan kezd el pörögni a szó, felgyorsul, majd újra lelassul és kijön az új szó. Érdemesebb mondjuk úgy beosztani az egészet, hogy 1 másodpercig hagyjuk látni az első szót, és csak a második mptől kezd el pörögni,meg összecsukódni. Még ráraktok egy kis blur-t a pörgésre és zsír lesz . Na jó munkát.
Ursus Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 A kék anyagra:Én a BNV-n voltam most õsszel kiállító, és amikor vége volt a kiállításnak, megkérdeztem, hogy mit csinálnak ezekkel a kék-zöld szõnyegekkel, mire mondták, hogy eladjuk õket. Hol? Hát itt a BNV területén valahol. De nem tudták megmondani pontosan, hogy hol. Talán azért, mert még hivatalosan nem adtak el,hanem "csak úgy" Én tehát szõnyeggel csinálom a Blue-box-t, nincs redõ, árnyék, stb. Feszögezem egy lécre, a léc egy állványra és OK! Mindenkinek ezt ajánlom.
Untouchable Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Megosztanátok velem hogy lehet premierben blueboxolni? Mert lehet az korrektebb lenne... De úgy mint ha hülye lennék, mert még sosem használtam premiert. kocce
[root] Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Úgy emlékszem, már volt róla szó, még ebben a topikban is. Dióhéjban (de azért remélem érthetõen): A Premeirben a Blue (vagy akármilyen más színû) Boxoláshoz a Videóeffektek között, a keying csoportban találsz eszközöket. Több lehetsõséged van, technika válogatja, mikor melyik kell. A Te céljaidnak a Color Key tökéletesen megfelel. Ebbõl lehet többet is használni egyszerre, tehát ha nem teljesen homogén a háttered, akkor is boldogulsz. Alkalmazás: Behúzod a timeline-ra az effektezendõ videót. A legfelsõ vidósávba húzd (az összes többi fölé, ergo legalább 2.-nak). Elõszeded az effekt panelt. Megkeresed a fent leírt effektet. Ráhúzod a videóra. Ha megvan (ez nézettõl függ, hogy hol van, a legegyszerûbb, ha a View menüben effektezésre állítod a megjelenést), az effect controls panelen kiválasztod a Color key-t. Lenyitva a kis fület, látod a tulajdonságait. Van ott egy pipetta. Kattints rá, majd a videoablakban a kompozitálandó (kék) színre. A tulajdonságok változtatásával állítsd be a legjobb értékeket. Ügyelj, hogy a meghagyandó részletekbõl már ne tûntess el semmit, ugyanakkor az emberknek ne maradjon kék sziluettje. Ha sehogy se megy, rakj még a videóra Color Keyeket. Ha így se ok, akkor nincs mit tenni, újra kell venni a jelentet jobb világítással. A CaptHowdy által belinkelt képpel egyébként jól lehet próbálgatni a technikát, pedig ott közel se homogén a háttér. Pfuh, elég masszív kis dióhéj lett. De remélem, legalább érthetõ, amit leírtam. Elképzelhetõ, hogy valami nem pont úgy van, ahogy írtam, de én sem vagyok Premiere Guru, csak lelkes amatõr, ráadásul az egész fejbõl ment. További infóért olvass vissza Ja, és sok sikert. Na, akkor most jön az én kérdésem: Tudtok olyan progit, ami élõben tud kompozitálni? Meg egy olyan is kellene, amivel tudok "idõjárásjelentést" generálni. Esetleg 2 az egyben? Egyébként holnap beszélek az igazgatóval Blue Box "stúdió" ügyében. A gondnok már benne van, szóval úgy néz ki, megkapjuk a tetõtér egy részét a suliban, és lesz állandó helye a vászonnak. Szerk.: A suliból írok, mevan az engedély. Ma láttam a helyet, amit kapunk, egész jó. Nem tudja valamelyikõtök, hol lehet Debrecenben olcsó vásznat venni? Eddig egy helyen kérdeztük, ott azt mondták, másfél méter széles anyagból kb 1000-1500 Ft métere. Szerk2: Találtam boltot, ahol 490 Ft a királykék mûszálas 140 széles anyag métere. Ebbõl veszünk úgy 2*4 métert, azt rátûzzük egy nagy hungarocell lapra, és az egészet felszegeljük a falra. Mivel ez gipszkarton, ezért a lámpákat nem tudjuk arra rögzíteni, ezért az egyik mestergerendára szereljük õket, ha úgy sikerül megoldani. Van 6 db 150 wattos halogén lámpánk (pontosan Düwi 93052-es), itt egy kép róluk. Ebbõl négyet fentre, kettõt pedig lentre, állványra, a szereplõk megvilágításához szánom. Mit gondoltok, elég lesz ekkora felülethez ennyi fényerõ? Remélem igen, mert nincs pénzünk új lámpákat venni. Egyébként a vászon a legjobb a célra, vagy inkább a homogén kék falfelelület, netán egy nagy kartonlap?
Untouchable Posted January 28, 2007 Author Posted January 28, 2007 Köszönöm! Ja egyébként én nem tudtam rendes blueboxot szerezni, úgyhogy végsõ elkeseredésem közben anyuék összevarrtak két használt lepedõt majd berakták a mosógépbe kék ruhafestékkel. A két lepedõ teljesen más árnyalatú kék lett és foltos is. Mondom, ebbõl nem sok lesz. És hopp tökéletesen mûködik. Kivéve egy helyen, de az a hülye megvilágitás miatt, arra kipróbálom a premiert.
Chr!s Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Mellesleg Vegas-szal nem muszáj kéknek lennie a bluebox-nak. Én pl sima fehér fal előtt csináltam "whitebox"-os jeleneteket, és ugyanúgy néz ki. Csak rá kell kattintani arra a színre, amit helyettesíteni akarsz a videóval. Viszont arra figyelni kell, hogy ez ne világosbarna, vagy valami gyakori szín legyen, nehogy az ember kaméleon módjára felvegye a mögé szánt videó színeit...
ARC Posted May 8, 2007 Posted May 8, 2007 Sziasztok! Én nem nagyon találtam meg a color keyt a vegasban tudnátok segíteni hogy pontosan merre van ez? Én a video fx-nél néztem körül...
Gaborom Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Sziasztok! Segítsetek nekem légysziver. Most vettem egy MacBook Pro-t és a Premier Pro CS3-t szeretném használni. De nem tudok berakni csak DVavi-t. Bármilyen más avi-t képtelen berakni. Hogy tudom ezt orvosolni? A lejátszók lejátszák csak a premier nem szereti. Köszi
Recommended Posts