Budha 0 Share Posted December 5, 2006 Sziasztok! A problémám a következõ: adott egy szöveges fájl, amiben cikkszám, nagyker. ár, és kisker ár szerepel pontos vesszõvel elválasztva. A probléma adott a nagyker árat kéne kiszedni belõle... A baj csupán csak az, hogy több mint 200.000 tétel! Mivel és hogyan lehetne ez megoldani? ítség: Köszi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted December 5, 2006 Ha az Excelnek sok, akkor az Access. Próbáld a Fájl / Külsõ adatok átvételét szövegfájlból (*.txt, *.csv....) Csak azt nem tudom, mire mész önmagában egy nagycsomó nagykerárral. Viszont így egyúttal lesz egy jó kis Access táblád, amiben kereshetsz, bármit csinálhatsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scorpion Spyke 0 Share Posted December 5, 2006 Az Excelbe lehet importálni táblázatot, ott meglehet neki adni, hogy mi az oszlop-elválasztó karakter, megadod a pontosvesszõt,be importálja a fájlt, majd azt vágsz ki belõle, amit csak akarsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budha 0 Author Share Posted December 5, 2006 Köszi! Kipróbálom csak elõbb rendbe kell szednem a gépet. Nem a nagyker ár kell belõle, hanem az összes többi adat, és úgy kéne tovább küldenem. Az Excel-be csak kb. 65000 sor van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budha 0 Author Share Posted December 5, 2006 Hogyan kell beállítani az Access-t, hogy a betûket tartalmazó adatokat is beolvassa? A cikkszámok betût is tartalmaznak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted December 5, 2006 Az Excel 2007-ben már egymillió. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted December 5, 2006 Hogyan kell beállítani az Access-t, hogy a betûket tartalmazó adatokat is beolvassa? Szerintem simán beolvassa. Kb. hasonló eljárás, mint az Excelnél a szövefájlból. Nem a nagyker ár kell belõle, hanem az összes többi adat, és úgy kéne tovább küldenem. Ja, tényleg így logikus. Nekem valahogy fordítva jött le. Viszont a megoldás így is, úgy is dettó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budha 0 Author Share Posted December 5, 2006 Szerintem simán beolvassa. Kb. hasonló eljárás, mint az Excelnél a szövefájlból. A '97-es Access nem be kell állítani, hogy szöveg. Friss Office Programunk van a cégnél . Viszont az oszlop törlését nem tudom megoldani , hibaüzi: Ez az ISAM nem támogatja az adattörlést csatolt táblában. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted December 5, 2006 A '97 az egy nyüves példány volt. Nekem a korábbi verzió is szimpatikusabb volt bizonyos szempontból. De szerintem legegyszerűbb, ha nem is importálod a fölösleges nagyker ár mezőt. Mehet az egész az alapbeállítással egészen az importáló varázsló 4. ablakáig. Itt ráklikkelsz a Speciális... gombra és teszel egy pipát a "kihagyja" jelölőnégyzetbe a megfelelő mezőnévnévnél. Majd később kikapcsolod, hogy ne legyen elsődleges kulcs. Azután pedig exportálod a táblát szövegjelölő nélkül, így nem teszi idézőjelbe. De szerintem ha mindet beolvasod is, egyszerűen törölhető lenne a kívánt nagyker ár mező a táblából. Office XP-nél legalább is a fentiek szerint van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budha 0 Author Share Posted December 6, 2006 Köszi a segítséget! Sikerült! :olé: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts