Anglergab Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Hellosztok! Szeretném a segítségeteket kérni a következő problémára: a házam hangszóró és mikrofon kivezetéseit szeretném használni. Az alaplapomon megtaláltam az F_AUDIO Connector-t. Az 5-6 és a 9-10-es érintkezők össze voltak kötve (jumperelve). Ezeket leszedtem, és az alaplapom GA-7VT600 1394, leírása alapján rákötöttem az előlapi audio csatlakozópanel kábeleit a tüskékre, a hangszóró kimenete működik is, azonban a mikrofon nem működik. A következő alaplapi tüskékre a következő kábeleket kötöttem: 1 MIC---------- MIC FELIRATÚ 2 GND----------G FELIRATÚ 3 REF ( ? )----------- SEMMIT 4 POWER ( ? ) ---------SEMMIT 5 FRONT AUDIO ( R ) ----------R 6 REAR AUDIO ( R ) ----------- SEMMIT 7 RESERVED ( ? ) -------------SEMMIT 8 NINCS TÜSKE 9 FRONT AUDIO ( L ) -----------L 10 REAR AUDIO ( L ) ------------SEMMIT Megjegyzem, hogy 4 darab kábel jön a ház Front Audio panelje felől (MIC, GND, LEFT, RIGHT). Válaszotokat előre is köszönöm (jól kötöttem-e be a kábelokat), és még a ( ? )-el megjelölt tüskék funkciója is érdekelne! Gábor
Gereby Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 Egy kérdést elég egy helyen föltenned! Húúú... Hát itt igazábol így kéne mûködnie. Nem akarok hülyeséget mondani, de talán próbáld meg a GND-t a POWER-re kötni...
tbrc Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Megjegyzem, hogy 4 darab kábel jön a ház Front Audio panelje felõl (MIC, GND, LEFT, RIGHT). Válaszotokat elõre is köszönöm (jól kötöttem-e be a kábelokat), és még a ( ? )-el megjelölt tüskék funkciója is érdekelne! 4db kábel? Hát nemtudom, de a LEFT/RIGHT az ugye a jobb és a bal pozitív kábele, és ehez jön egy közös test (GND), de a mikrofonnak nem lehet ugyanez a test kábele.... Nincs véletlenül ott még egy test kábel (GND)?
Anglergab Posted December 9, 2006 Author Posted December 9, 2006 Köszönöm a válaszotokat. Én is ugyanígy gondoltam, nem találtam még egy GND kábelt, ezért nem mûködik (szerintem) a mikrofon. Gábor
szb Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 A Front Panelbõl hét madzag jön, az ABIT 5F8 alaplapon nyolc (+1: x) tüske van: 1 Audio Mic 2 Ground 3 Audio Mic. Bias 4 VCC 5 Speaker Out Right Channel 6 Speaker Out Right Channel Return 7 x 9 Speaker Out Left Channel 10 Speaker Out Left Channel Return Rékötöttem a SPK R-t 5-re, RIN-t 6-ra, SPK L 9-re és LIN-t 10-re. A fejhallható rendben mûködik, ha kihúzom szól a hanszóró, de a mikrofon sehogy se szól (legfeljebb ki-behúzáskor reccsen egyet, akárhogy variálom MIC IN-t, GND-t és MIC VCC-t 1, 2, 3, 4-re - igaz 2-re még csak GND húztam mindig...
Recommended Posts