Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Front Audio-panel bekötési probléma

Recommended Posts

Posted

Hellosztok!

Szeretném a segítségeteket kérni a következő problémára:

a házam hangszóró és mikrofon kivezetéseit szeretném használni. Az alaplapomon megtaláltam az F_AUDIO Connector-t. Az 5-6 és a 9-10-es érintkezők össze voltak kötve (jumperelve). Ezeket leszedtem, és az alaplapom GA-7VT600 1394, leírása alapján rákötöttem az előlapi audio csatlakozópanel kábeleit a tüskékre, a hangszóró kimenete működik is, azonban a mikrofon nem működik. A következő alaplapi tüskékre a következő kábeleket kötöttem:

1 MIC---------- MIC FELIRATÚ

2 GND----------G FELIRATÚ

3 REF ( ? )----------- SEMMIT

4 POWER ( ? ) ---------SEMMIT

5 FRONT AUDIO ( R ) ----------R

6 REAR AUDIO ( R ) ----------- SEMMIT

7 RESERVED ( ? ) -------------SEMMIT

8 NINCS TÜSKE

9 FRONT AUDIO ( L ) -----------L

10 REAR AUDIO ( L ) ------------SEMMIT

Megjegyzem, hogy 4 darab kábel jön a ház Front Audio panelje felől (MIC, GND, LEFT, RIGHT).

Válaszotokat előre is köszönöm (jól kötöttem-e be a kábelokat), és még a ( ? )-el megjelölt tüskék funkciója is érdekelne!

Gábor

Posted

Egy kérdést elég egy helyen föltenned!

Húúú... Hát itt igazábol így kéne mûködnie. Nem akarok hülyeséget mondani, de talán próbáld meg a GND-t a POWER-re kötni... :upsz:

Posted
Megjegyzem, hogy 4 darab kábel jön a ház Front Audio panelje felõl (MIC, GND, LEFT, RIGHT).

Válaszotokat elõre is köszönöm (jól kötöttem-e be a kábelokat), és még a ( ? )-el megjelölt tüskék funkciója is érdekelne!

4db kábel? Hát nemtudom, de a LEFT/RIGHT az ugye a jobb és a bal pozitív kábele, és ehez jön egy közös test (GND), de a mikrofonnak nem lehet ugyanez a test kábele.... Nincs véletlenül ott még egy test kábel (GND)?

Posted

Köszönöm a válaszotokat.

Én is ugyanígy gondoltam, nem találtam még egy GND kábelt, ezért nem mûködik (szerintem) a mikrofon.

Gábor

• 7 months later...
Posted

A Front Panelbõl hét madzag jön, az ABIT 5F8 alaplapon nyolc (+1: x) tüske van:

1 Audio Mic 2 Ground

3 Audio Mic. Bias 4 VCC

5 Speaker Out Right Channel 6 Speaker Out Right Channel Return

7 x

9 Speaker Out Left Channel 10 Speaker Out Left Channel Return

Rékötöttem a SPK R-t 5-re, RIN-t 6-ra, SPK L 9-re és LIN-t 10-re. A fejhallható rendben mûködik, ha kihúzom szól a hanszóró, de

a mikrofon sehogy se szól (legfeljebb ki-behúzáskor reccsen egyet,

akárhogy variálom MIC IN-t, GND-t és MIC VCC-t 1, 2, 3, 4-re - igaz 2-re még csak GND húztam mindig...